Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πρόστιμο από την ΕΠΟ στον Καραπαπά - Απαλλάχθηκε ο Θεοδωρίδης
| 2019-12-12 22:12:00

Έσκασε γερή "καμπάνα" στον Καραπαπά - Απαλλάχθηκε ο Θεοδωρίδης

Sportdog Team
Έσκασε γερή "καμπάνα" στον Καραπαπά - Απαλλάχθηκε ο Θεοδωρίδης

Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Καραπαπάς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30.000 ευρώ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για δυσμενείς δηλώσεις μετά την αναμέτρηση Ξάνθη - Ολυμπιακός.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είχε κάνει επικριτικές δηλώσεις σχετικά τη διαιτησία του αγώνα, αλλά και για τον Μέλο Περέιρα και την ΚΕΔ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Ο εγκαλούμενος Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία και τοποθετήθηκε μέσω υπομνημάτων, αλλά και του πληρεξούσιου δικηγόρου του, δεν φαίνεται πως έπεισε την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ με αποδεικτικά στοιχεία για την εγκυρότητα των δηλώσεων του και ως εκ τούτου τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή 15.000 ευρώ, η οποία διπλασιάστηκε σε 30.000 ευρώ λόγω υποτροπής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση νέας υποτροπής επιβάλλεαι χρηματική ποινή τουλάχιστον 100.000 ευρώ και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον 120,000 ευρώ, εφόσον οι παραβάτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα σχετίζονται με το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League 1.

Μάλιστα στους παραβάτες δύναται σωρευτικά να επιβληθούν: 

1. Απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια τουλάχιστον τριών μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις έξι μηνών.

2. Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον τριών μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις έξι μηνών.

Να τονιστεί ότι σε περίπτωση που ο υπαίτιος της δήλωσης ή της κρίσης ανακαλέσει τη δυσμενή δήλωση ή κρίση, με δήλωση του στις εφημερίδες, στα ΜΜΕ πριν από την άσκηση οποιασδήποτε δίωξης απο το αρμόδιο όργανο, μπορούν να του επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονταο παραπάνω μειωμένος έως το μισό.

Αντιθέτως, η Πειθαρχική Επιτροπή απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον επίτιμο πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, επίσης για δυσμενείς δηλώσεις μετά το ματς των Πειραιωτών με την Ξάνθη.

Η σχετική ανακοίνωση:

Συνεκδικάζει παρόντων του εγκαλουμένου και της προσθέτως παρεμβαίνουσας, την υπ’ αριθμ. 37.479/31-10-2019 πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων και τη με αριθμό πρωτ. έγγραφο της ΕΠΟ 40238/20-11-2019 πρόσθετη υπέρ του παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Απαλάσσει τον εγκαλούμενο για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags