Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρσεναλ: "Άθλια ομάδα, 55% υπέρ των Πειραιωτών - Μην παίξει ο Βαλμπουενά!"
Ποδόσφαιρο
| 2019-12-16 15:41:00

"Άθλια η Άρσεναλ, 55% υπέρ του Ολυμπιακού - Εκεί γίνονται χωνί - Μην παίξει ο Βαλμπουενά!"

του Γιώργου Κτενά
"Άθλια η Άρσεναλ, 55% υπέρ του Ολυμπιακού - Εκεί γίνονται χωνί - Μην παίξει ο Βαλμπουενά!"

"Φουρτούνα στην άμυνα - Μανούρες Οζίλ - Δεν παίζονται αυτοί οι δύο".

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Μια πληρέστατη ανάλυση στα φετινά χάλια της Άρσεναλ έκανε στο sportdog ο Αντώνης Τσούτης, άριστος γνώστης τού αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς οι Λονδρέζοι θα βρεθούν στον δρόμο των Πειραιωτών στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Ανέλυσε τα μεγάλα προβλήματα αλλά και τα μεγάλα όπλα τού αγγλικού κλαμπ, τόνισε τι πρέπει να προσέξουν οι Ερυθρόλευκοι και σημείωσε ότι χρειάζεται πίεση ψηλά στην άμυνα της Άρσεναλ για να πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός.

"Άθλια η Άρσεναλ, 55%-45% υπέρ του Ολυμπιακού"

"Μέχρι στιγμής είναι άθλια η Άρσεναλ, με κάκιστη άμυνα και γκρίνια, βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και ο Οζίλ αποτελεί μόνιμη πηγή γκρίνιας και εσωτερικών θεμάτων. Και την Κυριακή μανούριασε όταν έγινε αλλαγή και δεν έδωσε το χέρι του. Παραμένει μεγάλη ομάδα όμως και σε δύο μήνες που είναι οι αγώνες με τον Ολυμπιακό μπορεί να έχει πάρει τα πάνω της. Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ είναι κίνδυνος-θάνατος. Ο Πέπε δεν έχει πιάσει ακόμα. Αλλά πίσω, στην άμυνα, είναι φορτούνα σκέτη, ό,τι και να δοκιμάσουν δεν βγαίνει τίποτα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Α. Τσούτης.

Με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα Ολυμπιακός και Άρσεναλ, ποιες θα ήταν οι πιθανότητες των Ερυθρόλευκων για πρόκριση;

"Αν έπαιζαν σήμερα οι πιθανότητες θα ήταν 50%-50% για τον Ολυμπιακό. Μπορώ να πω ακόμα και 55%-45% υπέρ του Ολυμπιακού. Τώρα, σε δύο μήνες μπορεί να είναι αλλιώς τα πράγματα, να έχουν γίνει μεταγραφές που θα βοηθήσουν. Επίσης ο Αρτέτα, που ακούγεται έντονα ότι θα αναλάβει, έχει το know how του Γκουαρδιόλα". 



"Εκεί γίνεται χωνί - Μην παίξει ο Βαλμπουενά"

Ποιους πρέπει να προσέξει σίγουρα ο Ολυμπιακός από την Άρσεναλ;

"Οι δύο βασικοί κίνδυνοι είναι οι Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ. Από εκεί αρχίζουμε, αυτοί οι δύο δεν πιάνονται από ελληνική άμυνα. Αυτό το κομμάτι το αφήνουμε. Το θέμα είναι ότι θα βρει και ο Ολυμπιακός ευκαιρίες με την άμυνα που έχει η Άρσεναλ. Αν δεν πάρει στόπερ δυνατό η Άρσεναλ, θα είναι μόνιμη πηγή κινδύνου η άμυνά της. Και στον άξονα έχει πρόβλημα η ομάδα".

Πώς θα πρέπει να την αντιμετωπίσει δηλαδή;

"Να έχει από ψηλά την πίεση. Έχει πρόβλημα στα αμυντικά χαφ, από εκεί γίνονται χωνί, θέλει πιεστικό ποδόσφαιρο. Αν τους περιμένεις θα έχεις εσύ πρόβλημα, η Άρσεναλ προφανώς παραμένει μεγάλη ομάδα. Αν τους πιέσεις ψηλά και χάσουν την μπάλα όμως, με βάση τουλάχιστον όσα βλέπουμε μέχρι τώρα, τα στόπερ πίσω και ο τερματοφύλακας δεν γεμίζουν το μάτι".

Σε επίπεδο προσώπων πώς θα πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός για να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα της Άρσεναλ;

"Θα ταίριαζε μπροστά ένας επιθετικός όπως ο Αραμπί, αλλά σίγουρα πίσω του να μην είναι ο Βαλμπουενά που δεν έχει ταχύτητα για να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Χρειάζεται γρήγορους παίκτες, όπως ο Ποντένσε για παράδειγμα. Να πιέζουν, να κλέβουν μπάλες. Και τα μπακ να ανεβαίνουν για να δημιουργήσουν ρήγματα καθώς οι ακραίοι της Άρσεναλ είναι επιθετικογενείς και μπορεί να προκύψει κάτι θετικό εκεί για τον Ολυμπιακό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τρέμουν" όλοι: Τι θα "ανακοινώσει" ο Μαρινάκης την πρωτοχρονιά - Στη φόρα το όνομα... βόμβα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags