Facebook Pixel "Τέλος" βασικός Έλληνας άσος της ΑΕΚ - Απίθανο σενάριο για μεταγραφή
| 2019-12-17 10:30:00

"Τέλος" top Έλληνας της ΑΕΚ - Θέλει να φύγει - Απίθανο σενάριο για μεταγραφή - Tα ίδια με Τσιμίκα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Τέλος" top Έλληνας της ΑΕΚ - Θέλει να φύγει - Απίθανο σενάριο για μεταγραφή - Tα ίδια με Τσιμίκα!

Ρίχνει "άκυρο". Νέος κανονισμός τα μπλοκάρει όλα. Ψαγμένο ρεπορτάζ.

Της... μόδας η Λοκομοτίβ Μόσχας. Μετά την περασμένη εβδομάδα που κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια που ήθελαν τον ρωσικό σύλλογο να ενδιαφέρεται για τον Κώστα Τσίμικα, επαναφέρονται άλλα, που θέλουν τον επικεφαλής του τμήματος scouting της "Λόκο", Ρικάρντο Τσερβελάτι, να έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το αυριανό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης για χάρη του Βασίλη Μπάρκα.

Δεδομένα, οι πρωτευουσιάνοι της Ρωσίας, ψάχνουν τερματοφύλακα, αφού ο νυν βασικός τους, ο Βραζιλιάνος (πολιογραφημένος Ρώσος) Γκιλιέρμε περπατάει στα 34. Δεδομένα επίσης, έχουν τα χρήματα για να καλύψουν τις (μειωμένες σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι, προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα πλέον) απαιτήσεις της Ένωσης για τον Έλληνα γκολκίπερ.

Υπάρχουν όμως και (αρκετά) "αλλά". Πρώτον, δεν είναι σίγουρο πως η προοπτική της Λοκομοτίβ (αν και εφόσον προκύψει φυσικά) ενδιαφέρει ή αποτελεί προτεραιότητα του ίδιου του διεθνούς τερματοφύλακα.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως ο Βασίλης Μπάρκας θέλει να φύγει από την ΑΕΚ και να δοκιμάσει στο εξωτερικό, γνωρίζοντας όμως το ενδιαφέρον που υπάρχει γι’ αυτόν από "ελκυστικότερους" προορισμούς για έναν επαγγελματία στην ηλικία του, δεν είναι και τόσο... ζεστός για τη Ρωσία.

Το δεύτερο "αλλά", έχει να κάνει με αυτό που αναφέραμε και όταν παρουσιάστηκε ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ για τον Κώστα Τσιμίκα. Το περασμένο καλοκαίρι λοιπόν στη Ρωσία ψηφίστηκε ένας νέος κανονισμός με τον οποίο αλλάζει το καθεστώς χρησιμοποίησης ξένων ποδοσφαιριστών. Αυτή τη στιγμή, οι ρωσικές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να έχουν απεριόριστο αριθμό μη Ρώσων στο ρόστερ τους, αρκεί κάθε φορά στο γήπεδο να βρίσκονται το πολύ έξι. Αυτό από την επόμενη σεζόν αλλάζει.

Ο αριθμός των ξένων ποδοσφαιριστών που θα μπορεί μια ρωσική ομάδα να χρησιμοποιεί ανά πάσα ώρα και στιγμή σε ένα παιχνίδι αυξάνεται στους οκτώ. Το πρόβλημα είναι πως ο συγκεκριμένος αριθμός θα αποτελέσει και το όριο των διαθέσιμων ξένων που θα είναι εγγεγραμμένοι στο ρόστερ της! Το πολύ λοιπόν οκτώ ξένοι θα επιτρέπονται και όλοι θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται. 

Πρόταση που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στις ομάδες κορυφής, όπως είναι η Λοκομοτίβ, αφού έχουν στο δυναμικό τους αρκετούς αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και είναι υποχρεωμένες αφενός μέχρι το καλοκαίρι να εναρμονιστούν με το νέο καθεστώς και προφανώς στις εφεξής επιλογές τους να είναι ιδιαίτερα... εκλεκτικοί. Για παράδειγμα, η "Λόκο" αυτή τη στιγμή έχει στις τάξεις της 13 ξένους ποδοσφαιριστές!

Και σίγουρα, ανεξαρτήτως των αναγκών που υπάρχουν, πρώτιστο στην ιεράρχηση των επιτελών της, είναι εν όψει καλοκαιριού να γίνει το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα και συνεπώς, μέχρι τότε, να μη "φορτωθεί" και άλλο το ρόστερ με μη Ρώσους ποδοσφαιριστές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Βόμβα" από Μελισσανίδη - Μπαίνει "σφήνα" σε Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο - Τι ετοιμάζει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags