Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζοάο Καρβάλιο​: Τον "στέλνει" ο Μοντέστο, 15 εκατ. Μαρινάκη - Δεν είναι αντι-Γκιλιέρμε!
| 2019-12-17 11:55:00

Τον "στέλνει" ο Μοντέστο - 15.000.000 από Μαρινάκη - Δεν είναι αντι-Γκιλιέρμε - Νέος Ζιλ Ντίας;

του Παναγιώτη Νικολάου
Τον "στέλνει" ο Μοντέστο - 15.000.000 από Μαρινάκη - Δεν είναι αντι-Γκιλιέρμε - Νέος Ζιλ Ντίας;

Μεταγραφή ρεκόρ. Στη θέση Φορτούνη. Πελάτης του Ζόρζε Μέντες.

Ολυμπιακός - Ζοάο Καρβάλιο: Ο Φρανσουά Μοντεστό, πλέον διευθυντής ποδοσφαίρου στη Φόρεστ, το είχε επιβεβαιώσει προ ημερών. Χωριό που φαίνεται άλλωστε. Λέγοντας λοιπόν πως η συνεργασία των δύο ομάδων που τελούν υπό τη διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Ολυμπιακού και της Φόρεστ δηλαδή και σε μεταγραφικό επίπεδο είναι δεδομένη και πως οι... τράμπες είναι όχι μόνο εφικτές, αλλά και... απαραίτητες, σε περίπτωση που κριθεί πως μια αλλαγή περιβάλλοντος θα ωφελήσει έναν ποδοσφαιριστή.

Λίγες μέρες αργότερα, το πρώτο όνομα που φιγουράρει στα "ερυθρόλευκα" ρεπορτάζ, έρχεται από το Νότιγχαμ. Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος, ο οποίος πριν δύο καλοκαίρια αποτέλεσε το ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου, αφού αποκτήθηκε έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν τα έχει δικαιολογήσει. Και ειδικά φέτος, είναι... μία πάγκο, μια γήπεδο υπό την καθοδήγηση του Σαμπρί Λαμουσί.

Θέμα αγοράς του προφανώς και δεν τίθεται (έχει συμβόλαιο ως το 2023), ωστόσο ένας δανεισμός είναι (κάτι παραπάνω από εφικτός). Παρουσιάζεται ως βασική επιλογή των Ερυθρόλευκων για αντι-Γκιλιέρμε. Δεν είναι. Ο Πορτογάλος μέσος είναι ένα κλασικό "δεκάρι", ένας παίκτης που παίζει στη θέση των Κώστα Φορτούνη και Ματιέ Βαλμπουενά και δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί "εξάρι" όπως ο Βραζιλιάνος. 

Με τον Έλληνα αρχηγό να αναμένεται να επιστρέφει ως τις αρχές Φεβρουαρίου και τον Γάλλο μπαλαδόρο να υπολογίζεται πως επίσης θα είναι διαθέσιμος (λογικά) για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν μοιάζει να έχει λογική μια τέτοια προτεραιότητα εκ μέρους του Ολυμπιακού. Ειδικά από τη στιγμή που είναι σαφές σε όλους πλέον ότι και ο Μάξι Λοβέρα για "δεκάρι" (πρέπει να) λογίζεται και όχι για εξτρέμ.

Και σίγουρα, αντι-Γκιλιέρμε δεν είναι σε καμία περίπτωση. Με τον Βραζιλιάνο να απουσιάζει μεν για έναν μήνα μετά τον τραυματισμό του στην Τρίπολη, προφανώς να αυξάνει τις σκέψεις στον Ολυμπιακό για προσθήκη στη θέση του (έτσι κι αλλιώς υπήρχε σχετική τάση), αλλά πρώτον, επαναλαμβάνουμε, δεν μπορεί να θεωρηθεί ο 22χρονος άσος (πελάτης του Ζόρζε Μέντες - να σημειωθεί) ως αμυντικός χαφ και δεύτερον, όπως λέγεται από χθες στους Πειραιώτες από τη στιγμή που ο Γκιλιέρμε γλίτωσε τα χειρότερα, η επιστροφή του στα γήπεδα θα είναι νωρίτερη από το αναμενόμενο.

Για να ξεκαθαριστεί πάντως, αν ο Πορτογάλος υπολογίζεται από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ως οτιδήποτε διαφορετικό από αμυντικός χαφ και έχει διαπιστωθεί η ανάγκη πως χρειάζεται να αποκτηθεί, τότε ο δρόμος είναι αυτονόητα ανοιχτός, παρά την αποτυχημένη, ανάλογη, περυσινή ανάλογη συμφωνία για τον (τότε) δανεισμό του Ζιλ Ντίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαράει... διάλυση η Άρσεναλ - "Πέσιμο" των οπαδών - Αυτόν διώχνουν - "Πανηγυρίζουν" στον Πειραιά!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags