Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ξεχάστε όλα για Μπεργκ! Αυτή είναι η... πικρή αλήθεια - Θα ξενερώσουν εντελώς οι Παναθηναϊκοί
| 2019-12-17 18:00:00

Ξεχάστε τα όλα για Μπεργκ! Αυτή είναι η... πικρή αλήθεια - Θα ξενερώσουν εντελώς οι Παναθηναϊκοί

του Νίκου Στεργίου
Ξεχάστε τα όλα για Μπεργκ! Αυτή είναι η... πικρή αλήθεια - Θα ξενερώσουν εντελώς οι Παναθηναϊκοί

Τι παίζει πραγματικά με τον Σουηδό; Μην παραμυθιάζεστε λέμε...

Παναθηναϊκός: Οσο ο Μάρκους Μπεργκ  παίζει ποδόσφαιρο, τόσο η πιθανότητα επιστροφής του στον Παναθηναϊκό θα αποτελεί κομμάτι της "πράσινης" καθημερινότητας. Και φυσικά, τα σχετικά σενάρια θα δίνουν και θα παίρνουν. Νέο χτεσινό, άφηνε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο άμεσης ένταξης του Σουηδού στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Σενάριο που απολύτως λογικά διαψεύστηκε από το "τριφύλλι", με την επισήμανση πως ούτε και το καλοκαίρι ο  Σουηδός θα απασχολήσει μεταγραφικά.

Κίνηση μάλλον επιβεβλημένη, αφού οι προσδοκίες σε κάτι τόσο μεγαλεπήβολο, πρέπει να διατηρούνται αν όχι χαμηλά, τουλάχιστον σε ελεγχόμενο επίπεδο. Να γίνει  κάτι τώρα, άμεσα, να φύγει δηλαδή ο Μπεργκ από την Κράσνονταρ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Δεν είναι βασικός, δεν έχει ιδιαίτερη συμμετοχή, η οικογένειά του, στην καθημερινότητά της στη ρωσική πόλη, δεν έχει προσαρμοστεί, οπότε λογικό είναι να δημιουργούνται εντυπώσεις για άμεση φυγή του Μπεργκ.

Δύσκολα όμως θα υλοποιηθούν. Και ο λόγος έχει να κάνει με το οικονομικό, αφού στο υπόλοιπο της σεζόν, ο Μπεργκ έχει λαμβάνει ένα εκατομμύριο ευρώ από την Κράσνονταρ, χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζονται και τα πριμ που έχει να πάρει σε περίπτωση επίτευξης στόχων (αλλά και συμμετοχών). Πολλά χρήματα για να τα απαρνηθεί ο 33χρονος (τον Αύγουστο συμπληρώνει τα 34) Σουηδός, ο οποίος ως γνωστόν, τοποθετεί το οικονομικό στην κορυφή της ιεράρχησής του.

Όπως εκτιμάται, ο ίδιος πολύ δύσκολα (αν όχι απίθανο…) θα ανοίξει από μόνος του θέμα αποχώρησής του από τον ρωσικό σύλλογο. Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός της Κράσνονταρ (έμεινε εκτός "32" Γιουρόπα Λιγκ) ίσως να ανοίξει σχετικό θέμα από τη μεριά του ίδιου του συλλόγου, μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη.

Ακόμη και αν συμβεί όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως προάγγελος για ερχομό του στον Παναθηναϊκό. Το περασμένο καλοκαίρι οι "πράσινοι" έκαναν μια απόπειρα να δελεάσουν τον Μπεργκ, ήταν όμως αδύνατο να προσεγγίσουν τα χρήματα που ζητούσε. Η Αθήνα και το ότι ο ίδιος και η οικογένειά του πέρασαν καλά εδώ (αγοράζοντας μάλιστα και σπίτι) είναι ίσως το σημαντικότερο "όπλο" του Παναθηναϊκού (και του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος και είναι αυτός, ίσως ο μόνος, που διατηρεί ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τον Σουηδό), ωστόσο ακόμη και αν τα πάντα βοηθήσουν στο να ανοίξει -επισήμως- ο φάκελος Μπεργκ για τους "πράσινους" δεδομένα θα απαιτηθεί μια οικονομική υπέρβαση για τα δεδομένα του συλλόγου.

Υπέρβαση που είναι ευκολότερο να πραγματοποιηθεί (αν και εφόσον αποφασιστεί, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μπεργκ το καλοκαίρι θα είναι 34 χρονών συμπληρωμένα…) το προσεχές καλοκαίρι, όταν και θα είναι ελεύθερος και με τη… βούλα από την Κράσνονταρ, με ακόμη περισσότερο "φουσκωμένο" τραπεζικό λογαριασμό και μπροστά του να έχει μια περισσότερο "συναισθηματική" απόφαση για τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του, παρά οικονομική. Και εκεί, ναι, οι "πράσινοι" (πάντα με την προϋπόθεση να το αποφασίσουν) θα έχουν σαφώς περισσότερες πιθανότητες απ’  ότι τώρα, που στο τέλος τέλος, δεν "ελέγχουν" την κατάσταση με τις δικές τους κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκάει "μπαμ" με Ρισβάνη - Πηγαίνει σε ομάδα του Big4 - Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ή μήπως...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags