Πέδρο Μαρτίνς - Ολυμπιακός: Αποκαλυπτικός ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια «Novasports», παραμονή του αγώνα με την ΑΕΛ (18/12, 17.15).

Ο Πορτογάλος τεχνικός έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους δεν είναι βασικοί, μίλησε ξεχωριστά για τον Κούτρη φέρνοντας και παραδείγματα άλλων ποδοσφαιριστών που δεν έπαιζαν, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς από το ματς της Τρίπολης, ενώ στάθηκε και στην απουσία του κόσμου στο ματς με τους Λαρισαίους.

Ιιδιαίτερο ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτησή του για τον τραυματισμό του Γκιλιέρμε, για τον οποίο υποστήριξε πως θα γυρίσει νωρίτερα από τον έναν μήνα που έχουν προβλέψει οι γιατροί.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την γιορτή για τα 60 χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ήταν μια ευχάριστη βραδιά γιατί είδα όσα έχουν να κάνουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και 60 χρόνια. Είδαμε πολλές εικόνες από τα παλιά γήπεδα που μου θύμισαν τα παλιά γήπεδα της Πορτογαλίας. Ήταν μια ευκαιρία να μιλήσουμε για διάφορα θέματα. Ήταν μια ευχάριστη βραδιά».

Για την τρίτη θέση στον όμιλο στο Champions League και τις καλές παρουσίες στην Ελλάδα: «Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα στα τελευταία δύο ματς και είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που κάνουμε. Δουλεύουμε για να βελτιώνουμε τις λεπτομέρειες. Πάντα υπάρχουν πράγματα για να βελτιώσουμε. Ικανοποιημένοι που βλέπουμε τους καρπούς της δουλειάς μας. Ικανοποιημένοι που είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται τους βαθμούς.

Για το γεγονός ότι ηρέμησε μετά τον εκνευρισμό του με τους τραυματισμούς στην Τρίπολη: «Ήμουν εκνευρισμένος γιατί χάσαμε τον Γκιγιέρμε για 4 εβδομάδες, ευτυχώς είναι καλά ο Αβραάμ, είναι αμφίβολος ο Ποντένσε».

Για το αν αλλάζει τακτικά κάτι από τις απουσίες Ποντένσε και Γκιγιέρμε: «Η στρατηγική μας δεν αλλάζει καθόλου και δεν επηρεάζεται ποτέ. Έχουμε πολλές εναλλακτικές. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα δυνατοί και προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε τις αδυναμίες των αντιπάλων μας. Το ίδιο κάνουν και όλοι οι αντίπαλοι μας προσπαθούν να βρουν τις αδυναμίες μας. Σίγουρα είναι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Έχουμε όμως καλούς παίκτες, στρατιώτες που είναι έτοιμοι να προσφέρουν όταν τους ζητηθεί».

Για το τι είπε στον Γκιλιέρμε: «Ο Γκιγιέρμε είναι καλά. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι υπομονή για 15 μέρες. Είναι παίκτης πολύ δυνατός πολύ δυνατός ψυχολογικά, μίλησε με Λάζαρο και Φορτούνη και του εξήγησαν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή. Πρέπει να περιμένει. Ο Γκιγιέρμε είναι δυνατός που θα επιστρέψει πιο νωρίς στη δράση απ ότι λένε οι γιατροί».

Για την άποψη που έχει για την ΑΕΛ: «Η Λάρισα έκανε πολύ καλό ματς κόντρα στον Ατρόμητο έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που την αντιμετωπίσαμε. Έχει παίκτες όπως ο Ουάρντα και ο Κάτσε που βοηθούν πολύ. Η ΑΕΛ έχει πολύ καλό επίπεδο και έχει παίξει πολύ καλά στα ματς που έχει δώσει. Ίσως δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε. Περιμένουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο αύριο και παρά το γεγονός ότι παίζει καλά και δεν έχει πάρει βαθμούς, αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη. Εμείς και τον Αστέρα περιμέναμε έτσι αλλά θα κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για την ευκαιρία σε Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς: «Όλοι αποτελούν καλές λύσεις, όλοι βρίσκονται στις λύσεις μας. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».
Για το αν μπορούσε να επιλέξει ένα ματς για να ξαναπαίξει η ομάδα από τη σεζόν που διανύουμε: «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτά. Υπάρχουν ένα-δύο παιχνίδια αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν έτσι θα ασχοληθούμε με το ματς κόντρα στην ΑΕΛ. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας, όμως έχουμε κάνει και πολύ καλά πράγματα».
Για την απουσία του κόσμου αύριο: «Δεν θα είναι το ίδιο. Είναι μεγάλη απουσίας. Το ποδόσφαιρο δεν είμαι μόνο παίκτες και προπονητές, είναι και ο κόσμος. Δεν μας αρέσει το άδειο γήπεδο. Ο καθένας απ’ έξω θα μας υποστηρίζει, η διαφορά όμως θα είναι μεγάλη. Και εσείς οι άνθρωποι της τηλεόρασης το ξέρετε αυτό. Θέλετε να μεταφέρετε την ατμόσφαιρα όχι μόνο ένα ματς. Είναι πολύ σημαντικός ο κόσμος και η ατμόσφαιρα και είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει από τα γήπεδα»

Για το αν σκέφτεται να ξεκουράσει τον Τσιμίκα και αν υπολογίζει τον Κούτρη: «Φυσικά και ο Κούτρης βρίσκεται στα πλάνα μας. Ο Τσιμίκας έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια. Ο Λεονάρντο πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιωθεί και όταν του δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσει να την πάρει. Πέρυσι ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά έπαιζαν εξαιρετικά και ο Γκιγιέρμε έπρεπε να περιμένει. Όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία ο Γκιγιέρμε την άρπαξε και δεν σταμάτησε να προσπαθεί ακόμη και όταν δεν ήταν βασικός. Και πλέον είναι βασικός. Ο Αβραάμ είναι άλλη μια περίπτωση. Μπορεί να είναι δύσκολο στην ηλικία του, ο Αβραάμ παρά τις ευκαιρίες που δεν είχε, έχει δουλέψει εξαιρετικά και παίζει σε πολλά ματς βασικός και έχει κερδίσει αυτή τη θέση με την αξία του. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να ακούσουν όλοι οι παίκτες που δεν έχουν θέση βασικού. Άλλη περίπτωση είναι ο Σουντανί. Δεν πήρε την ευκαιρία να συμμετέχει στην Ευρώπη. Προερχόταν βεβαίως από τραυματισμό. Ξέραμε τις δυνατότητες του και τώρα βλέπουμε πόσο έχει αλλάξει. Βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο και μας έχει πείσει ότι αξίζει να αγωνίζεται σε όλες τις διοργανώσεις. Αξίζει τις ευκαιρίες που έχει».