Facebook Pixel Ποιος Μπάρμπα; Αυτόν τον πανάκριβο στόπερ "χτυπάει" η ΑΕΚ
| 2019-12-18 11:28:00

Ποιος Μπάρμπα; Αυτόν τον πανάκριβο στόπερ "χτυπάει" η ΑΕΚ - Τον φέρνει ο... Λυμπερόπουλος!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ποιος Μπάρμπα; Αυτόν τον πανάκριβο στόπερ "χτυπάει" η ΑΕΚ - Τον φέρνει ο... Λυμπερόπουλος!

Μεγάλη... καψούρα. Του δίνουν το συμβόλαιο του Λιβάγια; 

Ένας καλοκαιρινός γνωστός επαναφέρεται σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα (συγκεκριμένα, με πρωτοσέλιδη αναφορά της "ΩΡΑΣ") στη λίστα των υποψηφίων της ΑΕΚ για τη μία επιλογή που αναζητά η Ένωση για την καρδιά της οπισθοφυλακής της εν όψει Ιανουαρίου.

Η περίπτωση του Φέντε Μπάρμπα έχει ξεχωρίσει, δουλεύεται καιρό από τον Ίλια Ίβιτς, ωστόσο είναι μία που δεν είναι καθόλου εύκολη (παρότι ο ποδοσφαιριστής εκπροσωπείται από τον Φεντερίκο Παστορέλο, με τον συνεργάτη του οποίου και εκπρόσωπο του Μάρκο Λιβάγια, στην ΠΑΕ διατηρούν καιρό τώρα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας) και σίγουρα, αν καταφέρει και αποδεσμευτεί από τον δανεισμό του στη Βαγιαδολίδ, στο χορό της υπογραφής του θα μπουν πολλοί περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

Έτσι, το όνομα του Ρούμπεν Γκάμπριελσεν έρχεται ξανά σήμερα στην επικαιρότητα. Πρόκειται για τον 27χρονο Νορβηγό στόπερ, αρχηγό της Μόλντε, ο οποίος είχε απασχολήσει σοβαρά το περασμένο καλοκαίρι την ΑΕΚ (και τον Νίκο Λυμπερόπουλο).

Είχαν γίνει συγκεκριμένες συζητήσεις, με τον παίκτη να ζητάει κλειστό τριετές συμβόλαιο έναντι συνολικών αποδοχών 1,5 εκατ. ευρώ. Η αντιπρόταση (τότε) της Ένωσης -που έγινε μάλιστα και σε τετ-α-τετ ραντεβού με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή- ήταν για συμβόλαιο 2+1 με εγγυημένες απολαβές περίπου στις 750.000 ευρώ.

Προφανής η διαφορά, οι διαπραγματεύσεις δεν συνεχίστηκαν και έτσι δεν χρειάστηκε και η ελληνική ομάδα να πάει στη Μόλντε, προκειμένου να διεκδικούσε τότε την αγορά του, αξιοποιώντας και το ότι είχε μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του.

Πλέον, αυτό ολοκληρώνεται στα τέλη Δεκεμβρίου, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Νορβηγός θα αναζητήσει την προοπτική μιας μεταγραφής εκτός νορβηγικών συλλόγων, φαίνεται πως στην Ένωση δεν τον έχουν ξεχάσει, παρότι σε σχέση με το καλοκαίρι έχει αλλάξει και ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής.

Η αλήθεια πάντως είναι πως αν ο 27χρονος στόπερ επιμείνει σε απαιτήσεις ανάλογες των καλοκαιρινών, τότε δημιουργεί ερωτηματικά αν και κατά πόσον θα προχωρήσει σοβαρά η περίπτωσή του, αφού τέτοιο συμβόλαιο μισού εκατομμυρίου, στους Κιτρινόμαυρους πέραν των Ολιβέιρα, Λιβάγια, Μάνταλου και Βέρντε ούτε καν... προσεγγίζει κανείς άλλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σενάριο-βόμβα στην ΑΕΚ - Αποχώρηση που θα τρελάνει τον κόσμο - Λέει "ναι" ο Μελισσανίδης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags