Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Έβερτον είχε το υλικό, τώρα έχει και τον προπονητή
| 2019-12-23 02:31:00

Η Έβερτον είχε το υλικό, τώρα έχει και τον προπονητή

Sportdog Team
Η Έβερτον είχε το υλικό, τώρα έχει και τον προπονητή

O Ιταλός είναι αυτός που θα χρειαστεί να βρει τον τρόπο να «δέσει» αυτό το σύνολο παικτών

Πάνω από 300 εκατομμύρια λίρες ξοδεύτηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, με την ελπίδα να «σπάσει» το top six και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Μάρκο Σίλβα απέτυχε και τώρα τα κλειδιά της ομάδας δόθηκαν στον Κάρλο Αντσελότι, με τον Ιταλό να έχει πολύ δουλειά μπροστά του.

Το φετινό καλοκαίρι στο στρατόπεδο των «Ζαχαρωτών», σύλλογος και κόσμος προετοιμαζόταν για μία σπουδαία χρονιά. Μεταγραφές όπως αυτές των Άλεξ Ιβόμπι, Μόιζε Κεν, Ζαν – Φιλίπ Γκμπαμίν, Φαμπιάν Ντελφ και Αντρέ Γκόμες, έδειξαν πως η ομάδα του Σίλβα είχε μόνο ένα στόχο μπαίνοντας στην φετινή σεζόν. Η είσοδος στην εξάδα και στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η προσγείωση ήταν το λιγότερο απότομη για την Έβερτον, καθώς από την 5η αγωνιστική και μετά μετράει μόλις δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες.

Οι μεταγραφές της ομάδας έμοιαζαν να μην αποδίδουν καθόλου, με τον Γκμπαμίν, ο οποίος αντικατέστησε τον Γκιγιέ που πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν, να είναι τραυματίας μέχρι τις αρχές του 2020. Από την άλλη ο φρικτός τραυματισμός του Αντρέ Γκόμες απέναντι στην Τότεναμ τον άφησε εκτός για την υπόλοιπη χρονιά, ενώ ο Κεν δυσκολεύεται ακόμα να προσαρμοστεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η διοίκηση της ομάδας έδειξε διατεθειμένη να δώσει στον Σίλβα, όσο χρόνο χρειαζόταν για να αλλάξει η κατάσταση. Ο αγώνας και η ήττα απέναντι στην Λίβερπουλ με 5-2 μέσα στο Άνφιλντ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι αλλαγές ήταν άμεσες με τον Ντάνκαν Φέργκιουσον να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός, μέχρι την εύρεση ενός νέου προπονητή. Η εμφάνιση της ομάδας απέναντι στην Τσέλσι ήταν εξαιρετική, με τους παίκτες του Φέργκιουσον να πραγματοποιούν τα περισσότερα τάκλιν μέσα στην χρονιά και η νίκη με 3-1 να είναι φυσικό επακόλουθο. Μπορεί στους δύο επόμενους αγώνες η ομάδα να μην πανηγύρισε κάποια νίκη απέναντι στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, ωστόσο οι δύο ισοπαλίες ήταν κάτι παραπάνω από χρυσός για τα «Ζαχαρωτά».

Το ρόστερ της ομάδας και η παρουσία παικτών όπως των Σίγκουρντσον, Ριτσάρλισον και Πίκφορντ, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί αυτή την θέση. Η ομάδα έχει ποιοτικές επιλογές σε όλες τις γραμμές, μα ο Ιταλός είναι αυτός που θα χρειαστεί να βρει τον τρόπο να «δέσει» αυτό το σύνολο παικτών. Η επιστροφή του Αντσελότι στην Αγγλία, επτά χρόνια μετά την απομάκρυνση του από την Τσέλσι, σηματοδοτεί πιθανών και την μεγαλύτερη πρόσκληση της καριέρας του.

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags