Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Φωτιές" από τον Σιόβα - Απαίτηση Φαν’τ Σχιπ - "Άκυρο" Σωκράτη, Μανωλά!
| 2019-12-23 10:45:00

"Xαμός" ξανά στην Εθνική - "Φωτιές" από Σιόβα - Απαίτηση Φαν’τ Σχιπ - "Άκυρο" Σωκράτη, Μανωλά!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Xαμός" ξανά στην Εθνική - "Φωτιές" από Σιόβα - Απαίτηση Φαν’τ Σχιπ - "Άκυρο" Σωκράτη, Μανωλά!

Δήλωση που... προκαλεί. Τι ζητάει ο Ολλανδός. Δεν... ψήνονται.

Εθνική Ελλάδας: Θέμα επιστροφής στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Κώστα Μανωλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλου άνοιξε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Σιόβας. Ο στόπερ της Λεγανιές ήταν σαφής ως προς τις τοποθετήσεις του, αξιώνοντας την επάνοδο των δύο έτερων "λεγεωνάριων" κεντρικών αμυντικών.

Σε έναν άτυπο διάλογο, η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον εκλέκτορα, ο οποίος σε δικές του δηλώσεις άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα της Εθνικής, επισημαίνοντας όμως πως η επιστροφή των άσων της Αρσεναλ και της Νάπολι εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους και το αν θέλουν να επιστρέψουν.

Είναι σαφές πως ο Ολλανδός δεν το αναφέρει τυχαία. Θεωρεί πως τα τέσσερα παιχνίδια στα οποία δεν κάλεσε την... παλιά φρουρά (και όχι μόνο Σωκράτη - Μανωλά) τον βοήθησαν να κερδίσει πόντους, να φτιάξει τη δική του μαγιά και το δικό του γκρουπ παικτών, φέρνοντας μάλιστα και αποτελέσματα με καλό ποδόσφαιρο.

Οπότε, η επιστροφή των δύο πολύπειρων κεντρικών αμυντικών θα γίνει μόνο υπό όρους: τον εξής ένα (για τον Ολλανδό τουλάχιστον), να είναι δηλαδή απολύτως εναρμονισμένοι με το πνεύμα και τη λογική που θέλει να περάσει πλέον (και εν πολλοίς το έχει καταφέρει) ο Τζον Φαν'τ Σχιπ.

Εξυπακούεται πως παρότι δεν την έζησε, γνωρίζει και ο ίδιος τη στάση και τον καταλυτικό ρόλο που αμφότεροι, οι δύο διεθνείς, διαδραμάτισαν στο να απομακρυνθεί από τον πάγκο της Εθνικής ο Άγγελος Αναστασιάδης. Και μπορεί ως απόφαση να ήταν επιβεβλημένη, ο τρόπος όμως ήταν που "χάλασε" πολλούς και στην ομοσπονδία, αλλά είναι και λογικό να προβληματίζει και τον ομοσπονδιακό για το δικό του μέλλον και τη δική του παρουσία στον πάγκο.

Για να το πούμε κοινώς, ο Ολλανδός δεν θέλει… κατεπανάτα στην Εθνική και κακά τα ψέματα, οι Κώστας Μανωλάς και Σωκράτης Παπασταθόπουλος για χρόνια ήταν από τα… πρωτοπαλίκαρα (και δικαίως βάσει του διεθνούς στάτους που έχουν) στα αποδυτήρια της "γαλανόλευκης". Και έτσι, το μήνυμα που ουσιαστικά στέλνει ο Τζον Φαν’τ Σχιπ στο δίδυμο είναι πως αν θέλουν να επιστρέψουν, θα "υποταχθούν" στη λογική του συνόλου και στην αρχή του ενός, του Ολλανδού δηλαδή προπονητή.

Για τους δύο διεθνείς βέβαια, το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Για την ακρίβεια, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, έχοντας μήνες τώρα εξαγγείλει πως η προηγούμενη προκριματική πορεία της Εθνικής θα ήταν και η τελευταία του με το εθνόσημο, πολύ δύσκολα θα αναθεωρήσει την άποψή του (ακόμη πάντως δεν είναι απόφαση), ενώ και ο Κώστας Μανωλάς, εμφανίζεται αρκετά χολωμένος με διάφορα που του χρεώνονται στην Εθνική, αλλά και τον τρόπο που δεν "προστατεύτηκε" από τους υπεύθυνους τόσο της ομάδας όσο και της ομοσπονδίας.

Και έτσι, ούτε κι αυτός (διανύοντας μάλιστα μια δύσκολη περίοδο και στην ομάδα του) είναι ιδιαίτερα θετικός να "απαντήσει" στο συγκεκριμένου πλαισίου (και το γνωρίζει και αυτός, όπως και ο Sokratis άλλωστε) κάλεσμα του 55χρονου τεχνικού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαρινάκης, Σαββίδης "πλακώνονται" και ο Μελισσανίδης κλείνει μεταγραφάρα - Τον αγοράζει με 2.500.000!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags