Facebook Pixel Τινάζεται στον αέρα το ελληνικό πρωτάθλημα - Απόφαση που τα μπλοκάρει όλα
| 2019-12-23 13:15:00

Τινάζεται στον αέρα το ελληνικό πρωτάθλημα - Απόφαση που μπλοκάρει τα πάντα - Δραματικές εξελίξεις

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τινάζεται στον αέρα το ελληνικό πρωτάθλημα - Απόφαση που μπλοκάρει τα πάντα - Δραματικές εξελίξεις

Εκτός ελέγχου η κατάσταση. Τι συμβαίνει. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Για μια ακόμα φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε οριακό σημείο, μετά τη 16η αγωνιστική με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση Βόλος-Ολυμπιακός από την οποία οι Πειραιώτες έφυγαν με σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία και τη χρήση του VAR, το οποίο παρότι μπήκε στη ζωή μας για να τη διευκολύνει έχει αρχίσει να τη δυσκολεύει περισσότερo.

Συγκεκριμένα, ο Oλυμπιακός αρχικά διαμαρτυρύθηκε για το ακυρωθέν γκολ του Σουντανί, το οποίο έπρεπει να μετρήσει, ενώ στη συνέχεια ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Φεράρι, αλλά ο διαιτητής Φωτιάς αφού είδε το VAR έκρινε ότι δεν υπάρχει παράβαση σε μία αναμέτρηση, η οποία στιγματίστηκε από το επεισόδιο μεταξύ του αντιπροέδρου των φιλοξενούμενων, Κώστα Καραπαπά και του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος δηλώθηκε στον πάγκο ως διερμηνέας.

Ακολούθησε η προσωπική δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος υποστήριξε σε πολύ σκληρό ύφος, ότι "το ποτήρι της αδικίας, της αλητείας και της βρωμιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεχείλισε", έκανε λόγο για ποδοσφαιρικά "περιττώματα" τύπου Σαββίδη, Καλπαζίδη, Πανόπουλου, Μπέου και ζήτησε από την UEFA άμεσες αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια ήρθε η επίσημη απάντηση από πλευράς ΠΑΟΚ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επιτέθηκε στον ηγέτη του Ολυμπιακού.

Μια μέρα μετά ένα περιστατικό έρχεται να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το πρωί της Δευτέρας, άγνωστοι έριξαν κροτίδα στην είσοδο πολυκατοικίας που διαμένει ένας εκ των διαιτητών VAR του επεισοδιακού αγώνα στον Βόλο και από την έκρηξη έσπασε η κεντρική τζαμαρία του κτιρίου.

Όπως καταλαβαίνετε, εξαιτίας αυτού του πολεμικού κλίματος, ελλοχεύει ο κίνδυνος διακοπής του πρωταθλήματος και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το sportdog, δεν είναι καθόλου σίγουρο, αν το διάλειμμα για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα βοηθήσει για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Ως γνωστόν οι διατητές αποφάσισαν να κάνουν αποχή τη 18η αγωνιστική, δικαιολογώντας την απόφασή τους σε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζαν ότι αυτή η κίνηση είναι "...ένδειξη αντίδρασης σε όλα αυτά που γίνονται μας προβληματίζουν και θίγουν ως ανθρώπους που υπηρετούν τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Στη συνάντηση που ακολούθησε πριν την 16η αγωνιστική με τους προέδρους της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, και της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, παρουσία και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ, οι εκπρόσωποι των διαιτητών (Τάσος Παπαπέτρου, Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, Χρήστος Μπαλτάς και Μιχάλης Καρσιώτης), παρουσίασαν τις θέσεις τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημέρωσαν επίσημα για την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αποχή τη 18η αγωνιστική, καθώς και για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να σταματήσουν οι δηλώσεις, οι ανακοινώσεις και η λεκτική βία που χρησιμοποιείται καθημερινά από παράγοντες και δημοσιογράφους. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι αν δεν αρθούν οι μηνύσεις εναντίον τους "με σκοπό τον εκφοβισμό, τη δημιουργία εντυπώσεων και συκοφάντησης προσώπων" τότε θα συνέχιζαν την αποχή τους και μετά τη 18η αγωνιστική.

Και τώρα ποια είναι τα δεδομένα;

Πρώτον, το βράδυ της Κυριακής, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά Φωτιά και Ευαγγέλου και ζήτησε την επανάληψη του αγώνα με τον Βόλο κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη και σκοπούμενη αλλοίωση αποτελέσματος.

Άρα έχουμε νέα μήνυση κατά διαιτητών.

Δεύτερον, τη Δευτέρα, όπως πληροφορηθήκατε, έγινε η επίθεση με κροτίδα στην πολυκατοικία που διαμένει ο διαιτητής Ευαγγέλου.

Οπότε ερχόμαστε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς κρίσιμη, αλλά έχει βγει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog, η ανησυχία των διαιτητών είναι τεράστια μετά το νέο επεισόδιο σε αυτό το κακόγουστο σίριαλ που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα δούμε μπάλα στις 4-5 Ιανουαρίου που ξαναρχίζει το πρωτάθλημα. "Δεν νομίζω να φτάσουμε καν μέχρι την 18η αγωνιστική", όποτε είχαν εξαγγείλει την αποχή τους οι διαιτητές, εκμυστηρεύτηκε στο sportdog ασφαλής πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα "ρουκέτα" στον Ολυμπιακό μετά το Βόλο - "Διαλύεται" η ομάδα - Τι έσκασε πριν από λίγο;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags