Facebook Pixel ΑΕΚ - Φεντερίκο Μπάρμπα: Είναι όπως φαίνεται ο εκλεκτός του Ίλια Ίβιτς
| 2019-12-29 11:25:00

Ατάκες-φωτιά για κλεισμένο του Ίβιτς: "Ήταν παγκίτης - Δεν περνάει τίποτα - Γιατί τον έδιωξαν"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες-φωτιά για κλεισμένο του Ίβιτς: "Ήταν παγκίτης - Δεν περνάει τίποτα - Γιατί τον έδιωξαν"

Σούπερ ανάλυση στο sportdog. Ποιος έρχεται στην ΑΕΚ;

ΑΕΚ - Φεντερίκο Μπάρμπα: Είναι όπως φαίνεται ο εκλεκτός του Ίλια Ίβιτς για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πρόκειται για έναν παίκτη που περπάτησε ποδοσφαιρικά για πρώτη φορά στις ακαδημίες της Ρόμα. Έχει παραστάσεις από Γερμανία και Ισπανία, δεν έχει στεριώσει όμως κάπου, αφού τα τελευταία χρόνια δινόταν δανεικός.

Με αυτή τη μορφή μεταγραφής αναμένεται να έρθει και στην Ένωση, αφού όλα δείχνουν πως θα δει την πόρτα της εξόδου από την Βαγιαδολίδ, στην οποία δόθηκε δανεικός από την Κιέβο Βερόνα. Στη La Liga μέτρησε φέτος μόνο 5 συμμετοχές. Έπαιξε γεμάτα 90λεπτα και πάλι όμως το δείγμα δεν ήταν ενδεικτικό για να εξακριβώσουμε τα χαρακτηριστικά του παίκτη. 

"Όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί έπαιξε ως αριστερό μπακ, όταν έλειπε ο Νάτσο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γραφτεί στην Ισπανία ούτε κάτι αρνητικό, αλλά ούτε κάτι καλό. Χρησιμοποιούταν όταν έλειπαν παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις. Δεν ήταν δηλαδή βασική επιλογή, αλλά συμπληρωματικός ποδοσφαιριστής, για να καλύπτει κενά", σημειώνει ο γνώστης του ισπανικού πρωταθλήματος, Παναγιώτης Τράγος.

Το sportdog έψαξε λίγο βαθύτερα την περίπτωσή του ποδοσφαιριστή, του οποίου τον δανεισμό ο Ίλια Ίβιτς θέλει να εξασφαλίσει για τον επόμενο 1,5 χρόνο, με τη συγκατάθεση του Μάσιμο Καρέρα.

Και μόνο άλλωστε ότι πρόκειται για αριστεροπόδαρο αμυντικό αυτό τα λέει όλα. Ο παίκτης διαθέτει κάποια ατού που δεν παρουσιάζονται αυτήν τη στιγμή στην οπισθοφυλακή της Ένωσης, η οποία μπορεί να επωφεληθεί από τα χαρακτηριστικά του, τόσο τα αγωνιστικά όσο και τα πνευματικά. Τι εννοούμε;

"Το μεγαλύτερό του προσόν είναι η αντίληψή του. Με τη διορατικότητα που διαθέτει, μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις του αντιπάλου", σημειώνει στο sportdog ο ρεπόρτερ της Κιέβο Βερόνα, Ματέο Σόριο και συμπληρώνει: "Κόβει τις κάθετες πάσες της αντίπαλης ομάδας στους επιθετικούς. Έχει πολύ καλή οπτική του παιχνιδιού".

Ο Ιταλός συνάδελφος μας δίνει περισσότερα στοιχεία για το παιχνίδι του Μπάρμπα και τη φυσική του κατάσταση. "Δεν είναι τόσο γρήγορος. Εδώ στην Κιέβο πιο πολύ κρατούσε τη θέση του παρά επιτάχυνε", αναφέρει και προσθέτει για την τεχνική του κατάρτιση: "Με την μπάλα στα πόδια είναι καλός, αλλά όχι κάτι αξιοπρόσεκτο. Θέλω να πω ότι δεν είναι χαρισματικός στο να ντριμπλάρει και να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω".

Ποια είναι η αγαπημένη του θέση, το κέντρο ή το αριστερό άκρο της άμυνας; "Παίζει καλύτερα ως στόπερ", απαντά ο Σόριο και αποκαλύπτει ότι η συμπεριφορά του είναι κόσμια εντός και εκτός γηπέδου.

Στο τέλος ο ρεπόρτερ της Κιέβο Βερόνα κλήθηκε να απαντήσει γιατί δόθηκε δανεικός φέτος τη Βαγιαδολίδ, δεδομένης της γεμάτης περσινής σεζόν με την ιταλική ομάδα (σ.σ. είχε 30 παιχνίδια στη Serie A). "Τον έστειλαν στην Ισπανία επειδή ήθελαν να χτίσουν από την αρχή την ομάδα και δεν νομίζω ότι τα κίνητρα του Μπάρμπα ήταν υψηλά γι' αυτό το πρότζεκτ", κατέληξε ο Ματέο Σόριο μιλώντας στο sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητα σκηνικά στα Σπάτα – Kάνει... ό,τι γουστάρει – Τρέλανε τον Καρέρα – Τον πουλάει ο "Τίγρης"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags