Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Απάντηση Ζίφκοβιτς στις καταγγελίες Ολυμπιακού για «μειωμένη απόδοση» στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ!
| 2019-12-30 20:05:00

Απάντηση Ζίφκοβιτς στις καταγγελίες Ολυμπιακού για «μειωμένη απόδοση» στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ!

Sportdog Team
Απάντηση Ζίφκοβιτς στις καταγγελίες Ολυμπιακού για «μειωμένη απόδοση» στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ!

Ατάκες που θα συζητηθούν από τον Σέρβο γκολκίπερ.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έγινε ο φύλακας άγγελος της εστίας του ΠΑΟΚ και λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, φόρεσε έστω και με… δυσκολία τον κόκκινο σκούφο του Αη Βασίλη (“δεν είναι το χρώμα, που φοράω με ευχαρίστηση”, είπε γελώντας), τον ευχαρίστησε που υλοποίησε τις περσινές του επιθυμίες, μίλησε γι΄ αυτά, που έρχονται και έστειλε… μηνύματα σε φίλους και εχθρούς!

- Πέρσι τέτοια εποχή τι είχες ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη;

“Αυτό, που ζητάω συνήθως! Να έχω την υγεία μου, το ίδιο και η οικογένειά μου, να είμαι καλά στη δουλειά μου και να έχουμε επιτυχίες. Τα συνηθισμένα…”

- Ευχαριστημένος σήμερα;

“Ε, φυσικά! Αν μου ελεγες πέρσι τέτοιες μέρες, να φανταστώ κάτι καλύτερο, δε θα μπορούσα!”

-Είχες σκεφτεί ότι στα 30 σου, θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις σε μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους και τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ;

“Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα έκανα νωρίτερα στην Παρτιζάν. Και πρωτάθλημα πήραμε, και Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ παίξαμε… Ακόμη και με την Ξάνθη, παλεύαμε να βγούμε στην Ευρώπη. Τον Ιούνιο ήρθα στον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι πως όλα άλλαξαν, οι προοπτικές είναι μεγάλες”

- Σήμερα τι θα ζητούσες τι θα ζητούσες από τον Άγιο Βασίλη για το 2020;

“Τα συνηθισμένα. Να έχουμε την υγεία μας όλοι μας. Και να παρουμε το πρωτάθλημα!”

- Το 2019 φεύγει και είστε πρώτοι, έστω και με μικρή διαφορά. Τι νιώθεις;

“Νιώθω ότι είμαστε καλά, αλλά πάμε παιχνιδι με παιχνιδι και θα δουμε στο τελος τι θα γίνει. Πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε οτι αξίζουμε”.

-Νιώθετε ότι είστε η καλύτερη ομάδα;

“Νιώθουμε ότι είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα, είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, έχουμε φοβερή χημεία κι αυτά είναι πολύ σημαντικά. Θα δούμε στο τέλος”

- Όταν κάθεσαι στο τέρμα, έχεις όλη την ομάδα μπροστά σου. Τι σου αρέσει σ΄ αυτόν τον ΠΑΟΚ;

“Δε θα σου πω κάτι, που βλέπεις στο γήπεδο. Θα σου πω αυτό, που κάνει τις δυνατές ομάδες, δυνατότερες. Μου αρέσει πολύ ότι είμαστε μια ομάδα με φανταστικούς ανθρώπους, είμαστε μια δυνατή οικογένεια. Από πάνω μέχρι κάτω. Από τη γυναίκα, που φροντίζει για το φαγητό μας στη Νέα Μεσημβρία και τους ανθρώπους, που είναι στην πώληση των εισιτηρίων, μέχρι το αφεντικό! Είμαστε όλοι στρατιώτες του ΠΑΟΚ”

- Έχεις πει ποτέ, “πω, πω, τι μπάλα παίζουμε”;

“Συνήθως παίζουμε τη μπάλα, που μπορεί να παίξει αυτή η ομάδα (γέλια). Ναι, νιώθω ότι παίζουμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, είμαστε μια ομάδα, που θέλει και καταφέρνει να κυριαρχεί στο αγωνιστικό χώρο και παίρνουμε αποτελέσματα, που στο τέλος της ημέρας, είναι το πιο σημαντικό. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα!”.

-Ήρθες το καλοκαίρι από τη Ξάνθη, όπου ήσουν ο 1ος, για να γίνεις ο 2ος πίσω από τον Πασχαλάκη. Πως αποδέχτηκες το ρόλο;

“Όταν ήρθα, ήξερα ότι ο Πάσχα είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Ελλάδας. Ήρθα να πολεμήσω, να δώσω τον αγώνα μας, να γίνω κομμάτι αυτής της οικογένειας κι ας αποφασίσει ο προπονητής”

- Η θέση είναι δύσκολη, μπορεί να παίζει μόνο ένας. Πως μπορεί να έχετε καλές σχέσεις μεταξύ σας, όταν ο ένας θέλει τη θέση του άλλου;

“Μια χαρά γίνεται. Μπορείτε μόνο να δείτε τις εικόνες μου στο γήπεδο, όταν έπαιζε ο Πάσχα. Δουλεύουμε μαζί, μιλάμε πολύ, υπάρχει πολύ καλή σχέση, είμαστε ενωμένοι. Όπως και με τα άλλα παιδιά, τους άλλους τερματοφύλακες της ομάδας”.

- ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, που θα πάει αυτή η κόντρα;

“Όταν είσαι πρωταθλητής, το μόνο που πρέπει να σε νοιάζει, είναι το παιχνίδι, που έχεις μπροστά σου και η δική σου ομάδα. Εγώ δεν κοιτάω τους άλλους. Δε με νοιάζει αν παίζουμε με τη Λαμία ή τον Ολυμπιακό. Με νοιάζει μόνο το επόμενο παιχνίδι. Θα δούμε στο τέλος τι θα έχει κάνει ο καθένας”

- Είσαι ένας ξένος, που ζει 3,5 χρόνια στην Ελλάδα. Πως βλέπεις όλα αυτά που γίνονται με τους διαιτητές, τις επιθέσεις, τις φωνές κ.λπ.;

“Αυτή δεν είναι ερώτηση για μένα! Εγώ παίζω απλά ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, που παίζει μόνο στο γήπεδο. Όχι έξω απ΄ αυτό”

- Πριν από λίγες μέρες, ακούσαμε από το κανάλι του προέδρου του Ολυμπιακού σαφείς κατηγορίες ότι είχες μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πως το δέχεσαι;

“Είναι γνωστό ότι το σκυλί που γαβγίζει, δε δαγκώνει. Κι ο ΠΑΟΚ είναι είναι ένα σκυλί, που δεν γαυγίζει. Αυτό, τίποτα άλλο. Αυτοί, που μιλούν πολύ, είναι ακίνδυνοι. Αυτούς, που δεν μιλούν να φοβάσαι”.

- Ήρθες το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ και τις πρώτες μέρες άλλαξε ο προπονητής, ο οποίος σε ήξερε και ζητούσε να αποκτηθείς. Ήταν λίγο δύσκολη η αλλαγή;

“Είμαι επαγγελματίας. Στην καριέρα σου αλλάζεις προπονητές και πρέπει να προσαρμοστείς στον νέο. Εγώ και οι υπόλοιποι τερματοφύλακες, βρήκαμε κι έναν νέο προπονητή τερματοφυλάκων. Δεν σκέφτεσαι τίποτα, εστιάζεις στη δουλειά σου”

- Έχεις κερδίσει τίτλους στην Παρτιζάν, έστω κι αν δεν είχες τον απόλυτα πρώτο ρόλο. Τι σημασία θα είχε ένας τίτλος εδώ;

“Γενικά, μεγάλωσα στην Παρτιζάν κι ο ΠΑΟΚ ειναι σαν ένα δεύτερο σπίτι. Θέλω καλά αποτελέσματα, δεν υπόσχομαι κάτι, μόνο θα πολεμήσουμε για κάθε μπαλα, να κερδίζουμε ματς και τιτλους. Ποιος δε θέλει να κερδίζει τίτλους; Και σε μια ομάδ α, με τέτοια ιστορία, που θα έπρεπε να έχει πολλούς περισσότερους τίτλους, κάθε τίτλος, που κερδίζεις, έχει τη δική σου σημασία”

- Τι είναι αυτό, που σε τρελαίνει, που σε εξιτάρει στον ΠΑΟΚ;

“Ista boja, ista vera. Ίδια χρώματα, ίδια πίστη. Εγώ μεγάλωσα στα ασπρόμαυρα και πάντα θα μείνω στα ασπρόμαυρα”.

- Γιατί όλοι οι Σέρβοι τρελαίνεστε με τη Θεσσαλονίκη;

“Δεν ξέρω! Διασκεδαζω τη ζωη, νιώθω ωραία στη δουλειά μου, είναι υπέροχα εδώ”

- Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

“Ξεκουράζομαι, διαβάζω βιβλία, παίζω playstation, περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, θα πάω με τον Μίσιτς για καφέ ή φαγητό…”

- Εσύ είσαι ο Σέρβος, ο Μίσιτς είναι Κροάτης, πως γίνεται να έχετε κολλήσει;

“Είμαστε αδέρφια. Αυτό μόνο”.

- Είσαι 3,5 χρόνια στην Ελλάδα. Ποια ήταν η χειρότερη και η καλύτερη στιγμή;

“Η καλύτερη ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Η χειρότερη, ευτυχώς δεν έχει υπάρχει!”

- Ο επίλογος δικός σου!

“Θέλω να ευχηθώ σε όλους, καλές γιορτές, ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος, πάνω απ΄ όλα υγεία για όλους μας. Και για τους οπαδούς μας, να είναι πάντα δυνατοί και να μας μεταδίδουν τη θετική τους ενέργεια. Νιώθουμε ότι δίνουν αέρα στην πλάτη μας, μας σπρώχνουν να παίζουμε καλά και να δείχνουμε πόσο δυνατοί είμαστε. Νιώθουν το κλαμπ, τους νιώθουμε, υπάρχει μια φανταστική σχέση”

Πηγή : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags