Facebook Pixel Sportdog.gr | Ευρωπαϊκός αέρας στον Άρη! Κόλπο γκρόσο του Καρυπίδη με Χαριστέα, επένδυση για το μέλλον
| 2020-01-01 23:04:00

Ευρωπαϊκός αέρας στον Άρη! Κόλπο γκρόσο του Καρυπίδη με Χαριστέα, επένδυση για το μέλλον

Sportdog Team
Ευρωπαϊκός αέρας στον Άρη! Κόλπο γκρόσο του Καρυπίδη με Χαριστέα, επένδυση για το μέλλον

Υπάρχει σχέδιο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Κόλπο γκρόσο έχει κάνει ο Θόδωρος Καρυπίδης με την επιλογή του Αγγελου Χαριστέα. Η παρουσία του στην ΠΑΕ δίνει την εντύπωση -και αυτό ισχύει- ότι οι “κιτρινόμαυροι” οργανώνονται με ορίζοντα... καλοκαιριού.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Metrosport.gr, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος επιχειρεί να εμφυσήσει πιο “ευρωπαϊκό” αέρα, γι' αυτό και σκέφτεται έντονα την επόμενη μέρα, από τη στιγμή δηλαδή που ολοκληρωθεί το τρέχον Πρωτάθλημα. Πρακτικά σημαίνει ότι, στο περιθώριο των επαφών που έγιναν για τις χειμερινές μεταγραφές και αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της περασμένης Τετάρτης, ο Χαριστέας έχει αρχίσει να ασχολείται με τις μελλοντικές ανάγκες.

Ο Αρης του προσεχούς καλοκαιριού ίσως και να μη μοιάζει και πολύ στον σημερινό. Πολλά θα εξαρτηθούν από τους ποδοσφαιριστές των οποίων ολοκληρώνονται τα συμβόλαια και το κατά πόσο παραμείνουν στο ρόστερ, όπως και από τους παίκτες οι οποίοι θα δεσμεύονται με συμβόλαιο και το προσεχές καλοκαίρι. Προφανής στόχος του Χαριστέα είναι να προστατεύσει την ομάδα από περιττές μεταγραφές, οι οποίες θα χρεώσουν τα ταμεία, όπως έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Παράλληλα, σκοπεύει να φτιάξει ακόμη περισσότερο το προφίλ των “κιτρινόμαυρων” στην Ευρώπη, προκειμένου να έρθουν νεαροί -ως επί το πλείστον- ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια στην καριέρα τους, έχοντας όμως αποφέρει κέρδος.

Το καλοκαίρι, που πέρασε, οι “κιτρινόμαυροι” επιδόθηκαν σε εντυπωσιακές μεν μεταγραφές, άνευ ουσίας δε. Υπογράφηκαν “μεγάλα” συμβόλαια και σε διάρκεια και σε... μηδενικά, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Η βαθύτερη ουσία είναι, στο Πρωτάθλημα που διανύουμε, είτε μένουν στον πάγκο, είτε παρακολουθούν τα παιχνίδια από την εξέδρα.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς αναφέρουμε συγκεκριμένα παραδείγματα, που είναι λίγο-πολύ γνωστά.

Ο Αρης έχει από τον πάγκο και... πίσω παίκτες, όπως οι Μαντσίνι, Ντουάρτε, Μενέντεθ, Τόνσο, Μαρτίνες, Σόουζα, οι οποίοι κοστίζουν συνολικά άνω του 1 εκατ. ευρώ, ωστόσο έχουν προσφέρει από ελάχιστα έως καθόλου. Πολυτέλεια, η οποία επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, δημιουργεί προβλήματα στον χειμερινό σχεδιασμό και επηρεάζει τον Αρη του άμεσου μέλλοντος. Ο Χαριστέας, λοιπόν, θέλει να βάλει “φρένο” στις μεταγραφές... αεροδρομίου, οι οποίες ενθουσιάζουν μερίδα του κόσμου του, ωστόσο δεν γίνονται βάσει πλάνου ή αναγκών.

Σύνδεση παρόντος-μέλλοντος

Σε προηγούμενα ρεπορτάζ επισημάναμε τις “τεχνικές” δυσκολίες, οι οποίες παρατηρούνται στις υποθέσεις ανανεώσεων των Βέλεθ, Ματίγια και Ντιγκινί. Και με τους τρεις παρατηρούνται εμπόδια και το μέλλον τους στο “Κλ. Βικελίδης” είναι αμφίβολο. Στην παρούσα φάση, οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται -λιγότερο ή περισσότερο- τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, γι' αυτό και δεν μπορούν να “επιβάλλουν” τους όρους τους, όσον αφορά τη γενικότερη διαχείρισή τους. Εκείνο που μπορούν να κάνουν, όμως, είναι να αναζητήσουν τους διαδόχους, έχοντας ως γνώμονα την πιθανότητα να μη συνεχίσουν στα “κιτρινόμαυρα”. Ετσι, ο Χαριστέας έχει ενεργοποιήσει τις επαφές του, θέλοντας να προλάβει τα... μελλούμενα, γιατί με αυτόν τον τρόπο πρέπει να λειτουργούν οι ΠΑΕ, που έχουν βλέψεις για σταθεροποίηση και συνεχή ανάπτυξη στο εγχώριο και διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Τα -μέχρι στιγμής- δείγματα είναι θετικά και ακόμη πιο θετικός είναι ο τρόπος λειτουργίας του διευθυντή ποδοσφαίρου. Αφανής, χωρίς πολλά λόγια και με το βλέμμα στο μέλλον.

Η απαραίτητη συνάρτηση

Στο ποδόσφαιρο“ποτέ μη λες ποτέ”. Ο “Χάρι” έχει το σκεπτικό, που αναπτύξαμε, για να το εφαρμόσει, όμως, πρέπει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Κι αυτό προϋποθέτει την παραμονή στο πόστο του και παράλληλα καλή συνεργασία με τον Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο στα περισσότερα (αν όχι όλα) θέματα της εταιρίας. Το γεγονός είναι, πάντως, ότι ο Χαριστέας έχει και την τεχνογνωσία και το δίκτυο, αλλά κυρίως τη θέληση να φτιάξει τον Αρη, που ονειρεύεται και ο ίδιος και ο κάθε οπαδός του.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags