Facebook Pixel Sportdog.gr | Ενθουσιασμένος ο Χαριστέας για τη νίκη: "Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα" - Τι είπε για Ντουρμισάι"
| 2020-01-04 23:09:00

Ενθουσιασμένος ο Χαριστέας για τη νίκη: "Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα" - Τι είπε για Ντουρμισάι"

Sportdog Team
Ενθουσιασμένος ο Χαριστέας για τη νίκη: "Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα" - Τι είπε για Ντουρμισάι"

Όλα όσα δήλωσε μετά το 4-2 του Άρη επί του ΠΑΟΚ.

Ο Άρης πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 4-2 και ο Άγγελος Χαριστέας, εμφανώς ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα δήλωσε την κίνηση που έκαναν με το να φέρουν τον Λάρσον πιο πίσω και να πιέσουν ψηλά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Να ευχηθώ καταρχάς καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα στις γιορτές. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί όλα τα παιδιά, αυτό που πήγαμε να τους μεταφέρουμε, είναι το πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, όχι μόνο σαν ντέρμπι αλλά και βαθμολογικά.

Έχουμε λίγο χρόνο να το χαρούμε, κοιτάμε πλέον το παιχνίδι με την Ξάνθη και αυτό που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ομάδας, έδωσε ρυθμό στους παίκτες και ήταν ο 12ος παίκτης της ομάδας μας.

Ο Άρης είναι ένας σύλλογος που χρειάζεται τον κόσμο ενωμένο, κάθε εβδομάδα με αυτό τον παλμό, είδατε ότι οι παίκτες επηρεάστηκαν θετικά, από εκεί και πέρα μας περιμένει μια δύσκολη συνέχεια. Εγώ έχω ήδη το μυαλό μου στα επόμενα παιχνίδια, τα παιδιά έχουν λίγο χρόνο να διασκεδάσουν αλλά από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά».

Για το αν ζήλεψε και ήθελε να παίξει και αυτός στο παιχνίδι: «Χαίρομαι από την άλλη πλευρά τώρα και η χαρά είναι διπλή. Όταν προσπαθείς, δουλεύεις για να μεταδόσεις πράγματα και οι παίκτες το παίρνουν με τον σωστό τρόπο, τότε το χαίρεσαι διπλά, δείξαμε ότι είμαστε ένα ενωμένο γκρουπ».

Για την είσοδο της ομάδας στα πλεί οφ: «Δεν θα είναι εύκολο, παίζουμε σε ένα περίεργο πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες είμαστε πάνω κάτω μαζί στην 6άδα, από εμάς εξαρτάτε. Έχουμε δυνατή ομάδα με καλό σύνολο, ξέρουμε ότι έχουμε ποιοτικούς παίκτες, έπρεπε να τους κάνουμε περισσότερο ομάδα, μέχρι το τέλος θα παλέψουμε. Έχουμε δυο στόχους, έξοδος στην Ευρώπη και να κυνηγήσουμε το Κύπελλο»

Για την εξέλιξη της σημερινής αναμέτρησης: «Θα συμφωνήσω ότι δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, χάσαμε το κέντρο, εμείς αυτό που κατορθώσαμε ήταν να ισορροπήσουμε το παιχνίδι μετά το πρώτο 15λέπτο, φέραμε τον Λάρσον πιο πίσω για να καλύψουμε το κέντρο, πιέσαμε πιο ψηλά και αυτό φάνηκε ότι ήταν πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ, στη δική μας πίεση δηλαδή. Στο 2ο μέρος, εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι μπήκαμε νωρίς στο 2-1, προβληματίστηκε ο ΠΑΟΚ, αλλά εκεί που πήγαινε να ανέβει, πετύχαμε το 3-1, ήρθε και το 4-1 γρήγορα και κάπου εκεί κλείδωσε η νίκη».

Πρόσθεσε πως: «Θα έλεγα ότι με τον κ. Ένινγκ αυτό που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά είναι ότι όταν δεν μπορούμε να κερδίσουμε, να μην χάσουμε, αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν κάνεις μια κούρσα για την Ευρώπη. Πέρυσι στην Αθήνα δεν πήραμε βαθμό και φέτος δεν έχουμε χάσει, είναι σημαντικό για την ομάδα που κοιτάει τις υψηλές θέσεις. Δεχόμαστε κάποια περίεργα – αστεία γκολ αλλά μην ξεχνάμε ότι φτιάχνουμε νέα ομάδα, αλλάξαμε το σύστημα, οι παίκτες προσαρμόστηκαν σωστά, το σύστημα άλλαξε γιατί έπρεπε να πετύχουμε περισσότερα γκολ με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργούμε.

Φτιάχνουμε μια ομάδα που αποκτάει σταθερότητα, όταν θα μπούμε στα πλέι οφ, θα συνεχίσουμε με το ίδιο στυλ, ίσως αυτό να μας συμφέρει γιατί είναι ένα μίνι πρωτάθλημα».

Για την μεταγραφή του Ντουρμισάι«Ο λόγος που πήγαμε σε μεταγραφή επιθετικού ήταν ότι αλλάξαμε το σύστημα της ομάδας όπως είπα παραπάνω. Εγώ το έχω ξαναπεί, έτσι όπως έχει σχηματιστεί η ομάδα το καλοκαίρι, για εμένα το πρώτο είναι οι αποδεσμεύσεις. Εφόσον γίνει αυτό, έχω βρει τους παίκτες που θέλω να φέρω στην ομάδα αλλά δεν θέλω να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις, πρέπει να φέρουμε παίκτες που να μπορούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της ομάδας. Με τον Ντουάρτε βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις αλλά είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, οι παίκτες έχουν μεγάλα συμβόλαια χρονικά, θα δούμε. Είχα πει από την αρχή, ότι κανένας παίκτης δεν θα φύγει από την ομάδα με αρνητικό τρόπο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags