Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Την άποψη ότι οι Πράσινοι στα μεγάλα ματς δείχνει πως έχει δυνατότητες εξέφρασε ο Γιόζεφ Βάντσικ
| 2020-01-05 10:55:00

"Ντου" Βάντσικ σε Ρόκα: "Μη γίνει ΑΕΚ!" - "Γιατί φωνάζει ο Ολυμπιακός; - Διούδη, Β’ Εθνική έπαιζες..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ντου" Βάντσικ σε Ρόκα: "Μη γίνει ΑΕΚ!" - "Γιατί φωνάζει ο Ολυμπιακός; - Διούδη, Β’ Εθνική έπαιζες..."

Το "βουνό" ξεσπάει στο sportdog για ΠΑΟ, ντέρμπι, μεταγραφές.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Την άποψη ότι οι Πράσινοι στα μεγάλα ματς δείχνει πως έχει δυνατότητες εξέφρασε ο Γιόζεφ Βάντσικ. 

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Τριφυλλιού μίλησε στο sportdog για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και υποστήριξε με σιγουριά ότι το Τριφύλλι θα δείξει καλά στοιχεία. 

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μεταγραφικά θέματα και έδειξε μία αμφιβολία για το σκάουτινγκ του Ρόκα. 

Παράλληλα, σχολίασε την ένταση που έχει προκληθεί γύρω από τη διαιτησία και επεσήμανε ότι πρέπει να τοποθετηθεί γραμμή του οφσάιντ στο VAR. 

Ο βετεράνος άσος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ζοσέ Σα και τον Σωκράτη Διούδη και ειδικά για τον τελευταίο ευχήθηκε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό

Κατ' αρχάς πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι το ντέρμπι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών;

"Ντέρμπι χωρίς φιλάθλους δεν είναι ντέρμπι. Λείπει το καλύτερο στοιχείο, δηλαδή η ατμόσφαιρα. Θα ήταν ιδανικό να ήταν στις κερκίδες οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Εμείς είμαστε τυχεροί που το ζήσαμε".

Ποια είναι η άποψή σας για τον φετινό Παναθηναϊκό;

"Στην προετοιμασία είχε πολύ καλή εικόνα. Στα δύσκολα παιχνίδια δείχνει ότι μπορεί να κάνει ζημιές σε όλες τις ομάδες. Δεν έχει όμως σταθερότητα. Στα μεγάλα ματς δεν έχει πρόβλημα όμως. Οι ομάδες παίζουν πιο ανοιχτά. Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες".

Ποιο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ξεχωρίζεις φέτος;

"Το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αυτή η ανατροπή ήταν πολύ καλή νίκη για την ψυχολογία των παικτών. Έδειξε ότι η ομάδα έχει δυνατότητες. Αν τώρα τον Ιανουάριο γίνουν κάποιες προσθήκες, θα γίνει καλύτερη και ανταγωνιστική. Ίσως μπει στα πλέι οφ".

Τι περιμένετε από τον Ρόκα που ανέλαβε τεχνικός διευθυντής;

"Δεν έχουμε ακόμα εικόνα. Πληροφορούμαστε ότι έχει στο στόχαστρο παίκτες από τη Σαραγόσα και πως είναι γνώστης της ισπανικής αγοράς. Μην κάνουμε όμως το λάθος που έκανε ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναιτωλικός που πήραν παίκτες από Ισπανία και Πορτογαλία και τώρα είναι στις τελευταίες θέσεις. Και η ΑΕΚ γέμισε Πορτογάλους και δεν της βγήκαν. Δεν λέμε ότι είναι κακοί ποδοσφαιριστές. Άλλο ποδόσφαιρο όμως παίζεται στην Ισπανία και την Πορτογαλία και άλλο στην Ελλάδα".

Ποια είναι η άποψή σας για τον φετινό Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει πολλές δυνατότητες. Δεν μου αρέσει όμως που λέει ότι όλα τα παιχνίδια παίζονται εκτός γηπέδου. Αν είσαι καλύτερος απέδειξέ το μέσα στο γήπεδο. Αυτό ισχύει για όλους είτε είναι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ ή Παναθηναϊκός. Αν είσαι καλύτερος από τους άλλους φαίνεται".

Αναφέρεστε στα παράπονα των Πειραιωτών για τη διαιτησία;

"Όταν δεν υπήρχε VAR κατηγορούσαμε τους διαιτητές. Τώρα που δεν έχουμε VAR κατηγορούμε πάλι τους διαιτητές. Θέλουμε ξένους. Τι θέλουμε επιτέλους; Δηλαδή αν κάθε εβδομάδα η ομάδα χάνει βαθμούς φταίνε όλοι; Ακόμα και στην Αγγλία έγιναν λάθη με το VAR. Αν η Ελλάδα αγόρασε το VAR χωρίς τη γραμμή του οφσάιντ, αυτό είναι ευθύνη αυτών που έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση. Το VAR πάντως είναι πολύ καλό για το ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως να το μάθουν οι διαιτητές. Βλέπουμε ότι πολλές φορές δεν ξέρουν πότε να πάνε να δούνε τη φάση. Κάθε αρχή και δύσκολη. Να βάλουμε τη γραμμή του οφσάιντ για να μην έχουμε πρόβλημα. Τόσα εκατομμύρια έδωσαν. Σε όλον τον κόσμο υπάρχει VAR. Δεν κάνουν τέτοιο θόρυβο, όπως στην Ελλάδα. Αν συνέβαιναν εδώ αυτά που έγιναν στην Αγγλία θα γινόταν πόλεμος".

Τι παιχνίδι περιμένετε να γίνει στο Καραϊσκάκη;

Παναθηναϊκός δείχνει καλό πρόσωπο στα ντέρμπι. Τα τελευταία χρόνια δύσκολα χάνει μέσα στο Καραϊσκάκη. Μακάρι να δούμε ωραίο ματς και να μείνουμε τουλάχιστον ευχαριστημένοι από το θέαμα".

Τι πρέπει να προσέξουν σε ένα ντέρμπι οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων;

"Οι τερματοφύλακες σε μεγάλες ομάδες δεν έχουν πίεση. Αν κάνουν 1-2 επεμβάσεις παίρνουν ψυχολογία. Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν είχε καλό τερματοφύλακα και στόπερ. Έδεσε την άμυνα, πήρε καλό τερματοφύλακα και τώρα πάει τρένο. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Αν έχεις καλή άμυνα και καλό γκολκίπερ η ομάδα έχει σιγουριά. Ο Σα είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Αν παίρνεις έναν ξένο, πρέπει να είναι καλύτερος από τους Έλληνες που έχεις. Έτσι κάνουν και οι Γερμανοί. Για να παίξεις πρέπει να είσαι καλύτερος από τους Γερμανούς. Πρέπει να βλέπουμε και λίγο μακριά. Για παράδειγμα παρατηρούμε ότι η Μπάγερν κοιτάζει τον τερματοφύλακα της Σάλκε, ο οποίος είναι νεαρός. Οπότε, θέλει να επενδύσει στο μέλλον. Δεν επαναπαύεται με τον Νόιερ που ομολογουμένως είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης".

Ποια είναι η άποψή σας για τον Διούδη;

"Κάνει καλά παιχνίδια. Μακάρι να τα βρει οικονομικά με τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει στην ομάδα. Ο Διούδης έπαιζε στη β' κατηγορία με τον Άρη και ο Παναθηναϊκός του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Πρέπει ως ποδοσφαιριστής να το κοιτάξει αυτό".

Ποιον θεωρείτε καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα;

"Δεν θέλω να μπω σε συγκρίσεις. Δεν το έκανα ποτέ μου με τους τερματοφύλακες. Έπαιξα 20 χρόνια και ξέρω τι παίζει. Κάνεις ένα ματς και σε αποθεώνουν, στο επόμενο λάθος όμως σε σταυρώνουν. Πέρασα πολλά στην καριέρα μου. Κρατώ όμως τις καλές στιγμές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα "χάσει" το μεγάλο ταλέντο ο ΠΑΟ; - Του έκανε πρόταση για τρία χρόνια - "Σφήνα" από ΑΠΟΕΛ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags