Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ένας καλός Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, υποστήριξε ο Πέτρος Ξανθόπουλος
| 2020-01-05 12:35:00

Οργή "κόκκινου" για ντέρμπι: "Έχουμε ξεφύγει τελείως! Ανοίξτε το VAR" - Ατάκες για Αλαφούζο, Δώνη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Οργή "κόκκινου" για ντέρμπι: "Έχουμε ξεφύγει τελείως! Ανοίξτε το VAR" - Ατάκες για Αλαφούζο, Δώνη

"Να το παίζαμε στην επαρχία". Πρόταση... βόμβα στο sportdog!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ένας καλός Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, υποστήριξε ο Πέτρος Ξανθόπουλος. 

Ο βετεράνος άσος των Πειραιωτών μίλησε στο sportdog για το ντέρμπι των "αιωνίων", εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση του Τριφυλλιού και υποστήριξε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα χέρια. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα με την ελληνική διαιτησία τονίζοντας ότι πρέπει να ανοίξουν οι συνομιλίες στο VAR.

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι το ντέρμπι θα γίνει χωρίς κόσμο;

"Είναι κακό για τους παίκτες και για το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να παίζονται έτσι τα παιχνίδια. Τουλάχιστον να γίνονται όπως παλαιότερα στην επαρχία. Έτσι συνέβαινε όταν τιμωρούσαν την έδρα. Πηγαίναμε στην περιφέρεια και παίζαμε με κόσμο. Είναι κρίμα ένα ντέρμπι να παίζεται χωρίς κόσμο".

Τι παιχνίδι περιμένετε να γίνει μετά από τη διακοπή;

"Αυτά τα ματς πάντα κρύβουν παγίδες. Είναι δύσκολα παιχνίδια. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, όπως ήταν και τα τελευταία χρόνια που φέρνει ισοπαλίες. Είναι ένα παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Σε αυτά τα ματς δεν δίνω προγνωστικά. Ένας καλός Ολυμπιακός όμως τον αγώνα μπορεί να το πάρει".

Ποια είναι η εντύπωση που σας έχει αφήσει ο φετινός Παναθηναϊκός;

"Δεν είναι ο Παναθηναϊκός που ξέρουμε. Πρέπει να φύγει από αυτή την παγίδα που έχει πέσει. Πρέπει να βρεθεί ένα άτομο να τον κάνει ανταγωνιστικό όπως παλιά".

Δεν είναι απορίας άξιο πώς δεν βρίσκεται κάποιος να πάρει τον Παναθηναϊκό όταν έχει τόσους οπαδούς που ανήκουν στον επιχειρηματικό κόσμο;

"Ναι είναι αλήθεια! Ο Παναθηναϊκός πάντα ανήκε στις πλούσιες ομάδες. Απ' ότι έχω ακούσει δεν έχει τόσο μεγάλα χρέη. Έχει πληρώσει αρκετά ο κ. Αλαφούζος. Για να γίνει όμως ο παλιός καλός Παναθηναϊκός πρέπει σίγουρα να αλλάξει χέρια. Να αλλάξει ρότα. Έτσι όπως πάει δεν έχει μέλλον".

Η δουλειά του Δώνη πώς σας φαίνεται;

"Δεν μπορώ να κρίνω τον προπονητή σε αυτήν την ομάδα. Ο Δώνης είναι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές και δεν το συζητώ αυτό. Θεωρώ ότι αν έχεις φιλοδοξίες πρέπει να πρωταγωνιστείς. Ο Παναθηναϊκός έτσι όπως είναι δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Άρα τι να περιμένουμε από τη δουλειά του Δώνη; Δεν μπορεί να πάει μπροστά. Το να βγάλει παίκτες δεν λέει τίποτα. Ο Παναθηναϊκός θέλει παίκτες μεγάλους, προσωπικότητες, όπως είχε παλιά. Θέλει παίκτες έτοιμους. Βεβαίως να ακολουθήσουν και μικροί. Αλλά μόνο με μικρούς δεν κάνεις δουλειά".

Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί το παιχνίδι;

"Στις λεπτομέρειες θα κριθεί και από κάποιους παίκτες που δεν τους περιμένεις. Επαναλαμβάνω ένας καλός Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό θα τον κερδίσει. Άρα δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός στα μεγάλα παιχνίδια φαίνεται πολύ ανταγωνιστικός. Δίνει πολύ καλό πρόσωπο. Είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Δεν έχει σίγουρη τη νίκη ο Ολυμπιακός".

Έχει προκληθεί μεγάλος θόρυβος και ένταση μετά το Βόλος-Ολυμπιακός με την ελληνική διαιτησία και το VAR. Ποιο είναι το σχόλιο σας;

"Υπάρχει-δεν υπάρχει το VAR, δείχνει ή δεν δείχνει μία φάση, την απόφαση την παίρνει ξανά ένας άνθρωπος. Την παίρνει ο διαιτητής. Έχουμε δει φάσεις που το VAR τη δίνει όπως πρέπει και ο διαιτητής παίρνει τη λάθος απόφαση. Άρα εξακολουθεί το ματς να κρίνεται από τις αποφάσεις του διαιτητή και όχι του VAR. Και πάλι δηλαδή υπάρχει ανθρώπινο λάθος. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη διαφάνεια στον κόσμο. Πρέπει να ακούμε τις συνομιλίες και να βλέπουμε τι γίνεται, όπως συμβαίνει στην Αγγλία. Θεωρώ ότι έτσι θα γίνει πιο σωστό. Με κλειστά μικρόφωνα δεν γίνεται δουλειά. Βλέπουμε ότι ακόμα και σε αποφάσεις όπως αποβολές γίνονται τραγικά λάθη".

Κατά τη γνώμη σας, μετά τη νέα επίθεση που έγινε στον Ευαγγέλου, έπρεπε να διακοπεί το πρωτάθλημα;

"Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Είναι θέμα της λίγκας να πάρει αποφάσεις για αυτό το κομμάτι. Για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε δεν μπορώ να απαντήσω. Εδώ αν γίνει κάποιο επεισόδιο, εν ώρα παιχνιδιού, δεν δίνουμε σημασία και συνεχίζουμε το ματς. Έχουμε ξεφύγει τελείως".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανη μεταγραφή στον Ολυμπιακό - Πέφτουν οι υπογραφές - Τον "κλέβει" από Μπάγερν και Ρόμα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags