Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έτσι γίνεται το deal της δεκαετίας - Υπάρχει... κρυφή ρήτρα;
| 2020-01-09 11:28:00

Έτσι θα γίνει το deal της χρονιάς - Θυμίζει ΠΑΟΚ - Υπάρχει... κρυφή ρήτρα; - Χοντρό παρασκήνιο

του Παναγιώτη Νικολάου
Έτσι θα γίνει το deal της χρονιάς - Θυμίζει ΠΑΟΚ - Υπάρχει... κρυφή ρήτρα; - Χοντρό παρασκήνιο

Τι ισχύει και τι όχι; Γιατί διαψεύδουν; Πότε θα σκάσει; Όλα εδώ...

Ακούς Αλ Ιτιχάντ, θυμάσαι τι έγινε πέρυσι και σε ζώνουν τα φίδια. Κάπως έτσι, τέτοια εποχή, δεν είχε πρωτοσκάσει το θέμα με το ενδιαφέρον του συλλόγου της Σαουδικής Αραβίας για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς; Κάπως έτσι, αρχικά, δεν είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ο ΠΑΟΚ το οτιδήποτε αναφορικά με πιθανή παραχώρηση του τότε αρχισκόρερ του;

Οι συμπτώσεις είναι... διαβολεμένες. Χθες, συντονισμένα, τα media της Σαουδικής Αραβίας δεν παρουσίασαν απλώς ένα φλερτ, ένα σενάριο, αλλά μια τελειωμένη μεταγραφή, προαναγγέλοντας την άφιξη του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην Τζέντα την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιό του με την Αλ Ιτιχάντ!

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η "ένωση" (όπως μεταφράζεται το όνομα της ομάδας στα ελληνικά) στοχεύει στη Super League, διεκδικώντας τον αρχισκόρερ των πρωτοπόρων της! Ο Ολυμπιακός διέψευσε κατηγορηματικά όχι μόνο τα εν λόγω δημοσιεύματα, αλλά προσπάθησε να βάλει και φρένο στην παράταση τους, τονίζοντας πως ο 33χρονος Μαροκινός επιθετικός δεν πρόκειται να φύγει από τον Πειραιά.

Αυτό βέβαια με μια αίρεση που από χθες φημολογείται στην πιάτσα και που θέλει τον Ελ Αραμπί να έχει συγκεκριμένο buy-out στο συμβόλαιο του με τους "ερυθρόλευκους", buy-out που καλύπτουν οι Σαουδάραβες και έτσι εμφανίστηκαν τόσο σίγουροι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Όπως δηλαδή είχε γίνει πέρυσι και στην περίπτωση του Πρίγιοβιτς, ο οποίος συμφώνησε με την Αλ Ιτιχάντ και απλώς το club κατέβαλλε τα 10 εκατ. ευρώ της option αποδέσμευσής του και τον πήρε στην Τζέντα.

Εύλογα, η σεναριολογία… φουντώνει, εμπλέκοντας τον (έτσι κι αλλιώς φευγάτο από την Αλ Ιτιχάντ) Πρίγιοβιτς, για τον οποίο προ εβδομάδων είχε διαρρεύσει ενδιαφέρον των "ερυθρόλευκων", που συνοδεύτηκε όμως επίσης από κατηγορηματική διάψευση, παρότι είναι δεδομένο πως, ανεξαρτήτως πώλησης ή όχι του Ελ Αραμπί, οι Πειραιώτες αναζητούν φουνταριστό. Διάψευση πάντως, απολύτως λογική, αφού τα οικονομικά δεδομένα όπως και να τα υπολογίσει κανείς, πολύ απλά, δεν βγαίνουν.

Με μια μόνο εξαίρεση. Μια τράμπα Ελ Αραμπί - Πρίγιοβιτς που ουσιαστικά θα εξισορροπήσει τα κόστη, θα καλύψει τις διαφορές που προκύπτουν και πιθανώς -με την εμπλοκή των ίδιων μανατζερικών καναλιών που έκαναν τη μεταγραφή Πρίγιοβιτς πέρυσι και προφανώς λόγω "αποκλειστικότητας" χειρίζονται και τη φημολογούμενη του Ελ Αραμπί- θα ικανοποιήσει και το μεγαλύτερο αγκάθι που υπήρχε για την οποιαδήποτε σκέψη περί Πρίγιοβιτς, τις προμήθειες δηλαδή και τις αμοιβές των εμπλεκόμενων ατζέντηδων.

Μένει να δούμε αν το σενάριο, όπως και πέρυσι, θα έχει και συνέχεια. Εν προκειμένω, Κυριακή κοντή γιορτή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θα σαλτάρουν οι ΠΑΟΚτσήδες - Ανακοίνωσε Βελλίδη πριν από λίγο ο... Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags