Facebook Pixel ΑΕΚ: Toυς τρέλανε όλους ο Ίβιτς - "Καμένη" η επιστροφή - "Καθαρίζει" τον Μάνταλο;
| 2020-01-09 13:25:00

Toυς τρέλανε όλους ο Ίβιτς - "Καμένη" επιστροφή - Δήλωση... ταφόπλακα - "Καθαρίζει" τον Μάνταλο;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Toυς τρέλανε όλους ο Ίβιτς - "Καμένη" επιστροφή - Δήλωση... ταφόπλακα - "Καθαρίζει" τον Μάνταλο;

Δικαίωσε το sportdog. Δίνει 2.000.000; Απογειώνεται με Euro.

Δεν "πιάνεται" ο Ίλια Ίβιτς. Τόσο καιρό διαρρέεται από την ΑΕΚ πως οι βασικές προτεραιότητες της Ένωσης είναι στόπερ και αμυντικός χαφ (με τη σειρά να... εναλλάσσεται) κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και αυτός... τρελαίνει όλο τον κόσμο, δικαιώνοντας το sportdog που από την πρώτη στιγμή επέμεινε πως η μεταγραφική ατζέντα του Σέρβου τεχνικού διευθυντή είναι κυρίως εστιασμένη στο καλοκαίρι και όχι στην άμεση ενίσχυση.

Εξ ου άλλωστε και η επιστροφή σε μια περίπτωση με την οποία ξεκίνησε το μεταγραφικό νταραβέρι της Ένωσης για τον χειμώνα, αυτήν του Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Περίπτωση που έμοιαζε "καμένη" λόγω της εμπλοκής της Τζένοα και της συμφωνίας της με τη Χάμαρμπι για την αγορά του διεθνούς Σουηδού επιθετικού.

Το ποσό που είχε συμφωνηθεί ήταν 2 εκατ. ευρώ (κρατήστε το αυτό), παρότι μάλιστα το συμβόλαιο του παίκτη ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι. Ο Σουηδός ταξίδεψε στις 20 Νοεμβρίου στη Γένοβα, υποβλήθηκε στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, ωστόσο το deal δεν προχώρησε! Ο λόγος; Οι ριζικές αλλαγές στο οργανόγραμμα των Γενοβέζων, αφού απολύθηκε τόσο ο προπονητής όσο και ο τεχνικός διευθυντής, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει οποιαδήποτε συμφωνία είχε επιτευχθεί με το προηγούμενο καθεστώς και έτσι ο ποδοσφαιριστής να επιστρέψει στη Σουηδία.

Ο ίδιος, μέχρι και προχθές, σε δηλώσεις του σε media της πατρίδας του τόνιζε πως οι ομάδες εξακολουθούν να συζητάνε και πως παραμένει αισιόδοξος πως τελικά θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και θα μετακομίσει στο καμπιονάτο. Ο τεχνικός διευθυντής της Χάμαρμπι, Γέσπερ Γιάνσον, δεν έδειξε καθόλου... ανήσυχος από την προοπτική να μην προχωρήσει το deal, παρότι γνωρίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανανεώσει ο διεθνής άσος.

"Εμείς θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν κρατήσουμε τον Μουαμέρ ως το καλοκαίρι. Δεν έχουμε καμία ανάγκη να πουλήσουμε, ούτε και έχουμε κανένα πρόβλημα να τον χρησιμοποιήσουμε μέχρι να λήξει το συμβόλαιο του. Αλλωστε έχει και ένα Euro που τον περιμένει, οπότε είμαστε σίγουροι για τον επαγγελματισμό του", το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Κατά τα όσα διέρρευσαν από τη Σουηδία χθες λοιπόν, ο Ίλια Ίβιτς προσπαθεί να "ψήσει" τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς για να υπογράψει από τώρα στην ΑΕΚ (όπως άλλωστε έχει δικαίωμα μπαίνοντας στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του) εν όψει καλοκαιριού. Η άμεση αγορά μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί, κρίνοντας από το ποσό που συμφώνησε η Τζένοα -2 εκατ. ευρώ- ωστόσο και πάλι υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά.

Ο παίκτης προφανώς θέλει να πάει στο καμπιονάτο, ακόμη και αν "στραβώσει" οριστικά η υπόθεση της Τζένοα, έχει αγορά (Ουντινέζε και Σαμπντόρια εμφανίζονταν ως μνηστήρες του πριν τη συμφωνία με τους Γενοβέζους) θα έχει τη δυνατότητα μέσω της παρουσίας του στο Euro, αλλά και της παραμονής του στη Χάμαρμπι (1ος της σκόρερ γαρ στο περυσινό πρωτάθλημα) να διατηρήσει ψηλά τη μετοχή του και ως ελεύθερος, να υπογράψει όπου επιθυμεί, συγκεντρώνοντας προφανώς περισσότερους μνηστήρες.

Πολύ δύσκολη συνεπώς εξ ορισμού η αποστολή του Ίλια Ιβιτς, με όποιο πλαίσιο και αν σκέφτεται να δελεάσει τον παίκτη. Και κάτι ακόμη. Στην καριέρα του, ο 24χρονος Σκανδιναβός έχει αγωνιστεί στα 2/3 των παιχνιδιών που έχει δώσει είτε ως αριστερός εξτρέμ (κυρίως) είτε ως ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό. Οι θέσεις δηλαδή στις οποίες χρησιμοποιείται στην Ένωση ο Πέτρος Μάνταλος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γδύσαμε την πιο κουκλάρα βολεϊμπολίστρια του κόσμου - Δείτε τη χωρίς ρούχα και θα τρελαθείτε (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags