Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ξέσπασμα Δώνη για τη διαιτησία στο ντέρμπι - "Άρρωστο πρωτάθλημα - Δεν υπήρχε στο γήπεδο ο..."
| 2020-01-10 16:52:00

Ξέσπασμα Δώνη για τη διαιτησία στο ντέρμπι - "Άρρωστο πρωτάθλημα - Δεν υπήρχε στο γήπεδο ο..."

Sportdog Team
Ξέσπασμα Δώνη για τη διαιτησία στο ντέρμπι - "Άρρωστο πρωτάθλημα - Δεν υπήρχε στο γήπεδο ο..."

Τι είπε για το ματς με τον Πανιώνιο και τις μεταγραφές.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην κάμερα της Nova ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι το ματς κρίθηκε από τις λανθασμένες αποφάσεις του διαιτητή και δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν στους Πράσινους.

Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που αναφέρεται στη διαιτησία, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο να δείξουν διαφορετικό επίπεδο, ενώ έκανε λόγο για ένα "άρρωστο" πρωτάθλημα με "τραμπουκισμούς στους διαιτητές".

Παράλληλα, μίλησε για την ήττα στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την οποία απέδωσε στον κακό αγωνιστικό χώρο και τόνισε πως δεν δέχεται ως επιχείρημα το ότι οι παίκτες του δεν έπαιξαν με πάθος. Ως παράδειγμα έφερε τον Περέα, λέγοντας πως ενώ είναι ο παθιασμένος, κόντρα στον ΠΑΣ δεν... υπήρχε στο γήπεδο εξαιτίας του κάκιστου αγωνιστικού χώρου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ήττα στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ: «Απογοήτευση υπάρχει. Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Πρώτα είναι το αποτέλεσμα.Θέλαμε να έχουμε αβαντάζ για τη ρεβάνς για να μην έχουμε ακόμα ένα δύσκολο ματς για την πρόκριση. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιριστές που δεν είναι βασικοί και κερδίζουν την ευκαιρία μέσα από τις προπονήσεις και είναι άδικο που σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφεραν να δείξουν τις δυνατότητές τους. Εκεί που πρέπει να τελειώνει η κουβέντα δεν είναι αν ένας αγωνιστικός χώρος είναι δύσκολος, είναι αν ένας αγωνιστικός χώρος είναι επικίνδυνος για τους παίκτες. Είναι γελοίο το θέαμα όταν παρακολουθείς ένα ματς και οι ποδοσφαιριστές μαζεύονται στα 30 μέτρα επί 50… Καμία ομάδα δεν μπορεί να δείξει την ποιότητα παιχνιδιού που έχει…».

Για την ευκαιρία που πήραν οι νεαροί και δεν την εκμεταλλεύτηκαν: «Δεν συμφωνώ με την “κριτική”. Πάντα στο ποδόσφαιρο όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στις μονομαχίες και τη δύναμη θα χρησιμοποιηθεί ότι δεν υπήρξε πάθος στην ήττα. Αν πούμε στον Παναθηναϊκό ποιος είναι ο πιο παθιασμένος, είναι ο Περέα. Εκείνος δεν υπήρχε στο γήπεδο. Εκεί καταρρέουν τα πάντα. Όταν υπάρχει άσχημο αποτέλεσμα ο καθένας το αξιολογεί όπως θέλει. Εγώ θα αφήσω έξω από τη διαδικασία αυτού του ματς τους παίκτες. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα ήταν αρκετά καλή και επειδή για εμάς είναι το πιο κρίσιμο διάστημα της σεζόν και το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, έχουμε μια σειρά αγώνων που κάνουν το διάστημα κρίσιμο. Πρέπει να βάλουμε ποιότητα και εγωισμό για την 6άδα και να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Αφήνω το παιχνίδι αυτό απ’ έξω γιατί θα ήμουν άδικος να βγάλω σημαντικά συμπεράσματα από αυτό το παιχνίδι. Θα ανταποκριθούμε απόλυτα στα επόμενα ματς».

Για τη ρεβάνς που έρχεται άμεσα: «Είτε ήταν κοντά είτε μακριά, εμείς θα έπρεπε να μπούμε με το ίδιο πνεύμα και να πάρουμε την πρόκριση. Το πρόγραμμα δεν καθορίζεται από εμάς, άρα στο μυαλό μας έχουμε το ματς του Πανιωνίου. Να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Να παίξουμε καλά. Να απελευθερωθούν οι παίκτες να είμαστε αποτελεσματικοί και να έχουμε ώθηση για το ματς του Κυπέλλου. Η ομάδα έδειξε στο “Καραϊσκάκη” δυνατό πρόσωπο και πάνω σε αυτό θα πρέπει να πατήσουμε στην πιο κρίσιμη καμπή».

Για την κατάσταση στην ομάδα: «Πιστεύω στην ομάδα και η ομάδα μου δίνει πράγματα το τελευταίο διάστημα. Όταν στέκεται καλά και ποιοτικά απέναντι στον Ολυμπιακό σε πολύ δύσκολο ματς ή στο Ηράκλειο όταν μείναμε με 10, εμείς πρέπει να έχουμε μια συνέχεια… Πιστεύω ότι οι παίκτες έχουν ποιότητα και ικανότητα να μπούμε σε μια διαδικασία να απελευθερωθούμε επιθετικά για να τους τονώσει και την ψυχολογία».

Για όσα μπορούν ν’ αλλάξουν στα προσεχή ματς: «Πρέπει τα παιχνίδια που θεωρούνται πιο βατά που έχεις τη μπάλα πιο κοντά στην περιοχή όπως θα είναι με Πανιώνιο και με ΠΑΣ, πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και οι παίκτες ν’ αντιδράσουν με καλύτερο τρόπο. Ακόμα και στους μεγάλους σκόρερ, όταν περνούν διάστημα ντεφορμαρίσματος, υπάρχει ψυχολογική πίεση. Η λύση έρχεται όταν οι παίκτες μας όπως οι Μακέντα, Μπουζούκης και άλλοι, στις φάσεις που θα γίνουν, να έχουν καλύτερες επιλογές και νασ σκοράρουν. Αυτό θα τονώσει την αυτοπεποίθησή τους γιατί έχουν τις ικανότητες. Το ματς στο Καραϊσκάκη δεν κρίθηκε από την αναποτελεσματικότητα αλλά και από τη διαιτησία γιατί υπήρχαν δυο καθαρά πέναλτι…».

Για τις αποφάσεις της διαιτησίας: «Νομίζω ότι όταν τελειώνει ένα παιχνίδι και ηρεμείς, το κρίνεις καλύτερα. Όλοι μας στη διάρκεια του παιχνιδιού δεν είχαμε την καλύτερη άποψη για τις φάσεις. Όταν το αντιλαμβάνεσαι μετά, σίγουρα σου φέρνει θυμό και νεύρα. Αλλά είναι μια διαδικασία που δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Ειδικά στο Καραϊσκάκη το αποτέλεσμα κρίθηκε από τις διαιτητικές αποφάσεις όπου υπήρχαν δύο πολύ καθαρά πέναλτι. Οι λάθος αποφάσεις επηρέασαν τη μορφή του παιχνιδιού. Θα σταθώ σε κάτι άλλο που είναι σοβαρό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλο το τοπίο είναι άρρωστο στο πρωτάθλημα. Συμμετέχουν 14 ομάδες, όχι μόνο δύο. Όλη αυτή η διαδικασία που βλέπεις από τη μια πλευρά ανακοινώσεις για στημένο πρωτάθλημα, από άλλη πλευρά να γίνονται τραμπουκισμοί με τους διαιτητές, να βλέπεις ανακοινώσεις χαμηλού επιπέδου μεταξύ παραγόντων ομάδων… Εμείς που το αγαπάμε το ποδόσφαιρο πρέπει να δείξουμε διαφορετικό επίπεδο. Πρέπει να προάγουμε το τι σημαίνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και να συμπεριφερθούμε με σεβασμό και ηθική. Να σεβαστούμε το ποδόσφαιρο. Προσωπικά το δηλώνω ότι άσχετα αν θα θυμώσω ή όποιες θα είναι οι αποφάσεις, θα ακολουθήσω τη λογική της περσινής σεζόν και δεν θα μιλήσω ποτέ ξανά για διαιτησία».

Για τα συναισθήματα των παικτών: «Θυμώνουν οι παίκτες, εκνευρίζονται… Άσχετα αν η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι σε επίπεδο να συγκριθεί με το παρελθόν, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι ίδιες αρχές. Πάνω απ’ όλα σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Είναι η συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε και με τον αντίπαλο πάγκο, όχι μόνο αυτή που έχουν οι ποδοσφαιριστές. Όταν συμβαίνουν λάθη που επηρεάζουν την εξέλιξη του παιχνιδιού, υπάρχει θυμός, αλλά η δική μας δουλειά και των προπονητών και των παικτών είναι διαφορετική. Θεωρώ ότι θα πρέπει και οι υπόλοιποι που έχουν τον οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο να θωρακίσουν όλο το ποδόσφαιρο και το θέμα της διαιτησίας. Υπάρχουν πολλές αντιπαραθέσεις, υπάρχουν 14 ομάδες, όχι δύο…».

Για το ματς με τον Πανιώνιο: «Θα πω ότι σε αυτό το πρωτάθλημα, έχει αποδειχθεί ότι όλα τα ματς είναι πολύ δύσκολα. Εμείς πρέπει να είμαστε γρήγοροι απέναντι σε ομάδες που παίζουν κλειστή άμυνα και να έχουμε καλύτερες επιλογές. Να γίνουμε απειλητικοί για τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Εγώ βλέπω μια ομάδα που προσπαθεί στην προπόνηση. Έχουμε σοβαρά παιδιά. Έχουν αντιληφθεί ότι έρχεται κρίσιμο διάστημα για εμάς. Θεωρώ ότι στο τέλος θα παλέψει για την 6άδα και ανάλογα τι θα υπάρξει στην κλήρωση μετά τον ΠΑΣ, να μπορέσουμε να φτάσουμε μακριά στο Κύπελλο. Από αυτό που βλέπω καθημερινά, θεωρώ ότι όλα εξαρτώνται από τα δικά μας πόδια και η ομάδα θα τοδ δείξει στα επόμενα παιχνίδια».

Για τις διαφορές των ντέρμπι με τα υπόλοιπα ματς: «Νομίζω ότι το δύσκολο κομμάτι, η ομάδα μας το πετυχαίνει. Όταν έχει απέναντί της ομάδες πιο ποιοτικές, με μεγαλύτερο μπάτζετ, που παίζεις στα ίσια, στον μεγαλύτερο βαθμό το έχει καταφέρει. Εκεί που χρειαζόμαστε τη βελτίωση, είναι όταν απέναντι σε ομάδες που φαίνεται και θεωρούμαστε φαβορί, αυτό δεν μας δίνει τους βαθμούς που θα έπρεπε να πάρουμε είτε γιατί δεν σκοράρουμε είτε γιατί δεν έχουμε καλές επιλογές. Θέλουμε δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Προσπαθούμε να δημιουργούμε εικόνες στους παίκτες για τις επιλογές και τα τελειώματα των παικτών. Αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή είναι να έρθουν 2-3 καλά παιχνίδια και καλά αποτελέσματα για την αυτοπεποίθηση».

Για τις μεταγραφές: «Ήδη το είπα ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια να πάρουμε παίκτες από 1η Ιανουαρίου. Μας πιέζει ο χρόνος γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε περισσότερες λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Όταν υπάρχουν περισσότερες επιλογές φέρνουν μεγαλύτερη πίεση για βελτίωση σε αυτόν που παίζει. Όταν υπάρχουν λιγότερες επιλογές, αυτός που παίζει, είτε παίξει καλά είτε μέτρια είτε άσχημα, ξέρει ότι θα είναι και την επόμενη εβδομάδα στην 11άδα. Θέλουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές με ποιότητα για να βελτιωθούν και αυτοί που ήδη έχουμε και να πάρουμε βοήθεια. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για να έχουμε παίκτες για τα επόμενα παιχνίδια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags