Facebook Pixel Τα δεδομένα για Βέρντε και ΑΕΚ
| 2020-01-11 12:02:00

Τα... σπάει όνομα της ΑΕΚ - Πήγε στον μάνατζερ - Έξαλλος με Καρέρα - Φέρνει "αντικαταστάτη" ο Ίβιτς!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τα... σπάει όνομα της ΑΕΚ - Πήγε στον μάνατζερ - Έξαλλος με Καρέρα - Φέρνει "αντικαταστάτη" ο Ίβιτς!

Θέλει να παίζει βασικός. Παίρνει πολλά. Τρομερό παρασκήνιο.

Υπάρχει τελικά θέμα Ντάνιελ Βέρντε στην ΑΕΚ; Μεταγραφικά σενάρια συνδέουν τον Ιταλό εξτρέμ με ισπανικές ομάδες (γράφτηκε πως ενδιαφέρονται Μαγιόρκα, Λεγανιές), αλλά και μια γερμανική, ωστόσο από την Ένωση κατηγορηματικά διαψεύδουν. Δεν διαψεύδουν το ότι έχουν δεχτεί προτάσεις (που όντως δεν έχουν δεχτεί), ούτε πως είναι αρνητικοί σε ενδεχόμενο παραχώρησης του. Αυτό που διαψεύδεται είναι πως η ίδια η Ενωση (προφανώς μέσω του Ίλια Ίβιτς) έχει ρίξει το όνομα του 24χρονου Ιταλού εξτρέμ στην αγορά, διερευνώντας πιθανές λύσεις για να απεμπλακεί από το συμβόλαιο του.

Μισή αλήθεια. Είναι εμφανές από τη μέχρι στιγμής στάση του Μάσιμο Καρέρα πως ο Βέρντε δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών που εμπιστεύεται. Δεν έχει άλλωστε αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι με τον συμπατριώτη του τεχνικό στον πάγκο. Και παρότι ο Καρέρα έχει εξηγήσει στον Βέρντε πως αυτή του η επιλογή έχει να κάνει με το σύστημα που παρατάσσει την ΑΕΚ, αφού με το 3-5-2 δεν υπάρχει θέση και ρόλος για τον καθαρόαιμο εξτρέμ Βέρντε, εν τούτοις ο Ιταλός δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκεια του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Και μέσω του μάνατζερ του αυτήν του τη δυσφορία, την έχει γνωστοποιήσει στους ανθρώπους της ΑΕΚ, ψάχνοντας παράλληλα με τη σειρά του την αγορά για να είναι έτοιμος σε περίπτωση που δεν αλλάξουν τα αγωνιστικά δεδομένα και ο προσανατολισμός του Καρέρα να φέρει προτάσεις. Προφανώς λοιπόν η ονοματολογία των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με αυτήν την… δραστηριότητα του μάνατζερ του Βέρντε.

Το γεγονός ότι ο Ίβιτς προσπαθεί να δελεάσει τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς είναι σαφής ένδειξη πως υπάρχει κινητικότητα και από μεριάς ΑΕΚ για την απόκτηση ενός εξτρέμ. Μια πώληση, μια οποιαδήποτε πώληση, πάντα φυσικά βασισμένη στα «θέλω» της Ενωσης, είναι αλήθεια πως θα διευκόλυνε τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή στις κινήσεις του στο παζάρι, αφού θα του εξασφάλιζε μεγαλύτερο μπάτζετ.

Αν μια τέτοια αφορούσε τον Βέρντε, τη δεδομένη στιγμή, η ΑΕΚ δεν θα ήταν τόσο αρνητική όσο διαρρέει πως είναι. Τουναντίον. Ειδικά μάλιστα εφόσον, επαναλαμβάνουμε, στην τρέχουσα μορφή που έχει το αγωνιστικό πλάνο του Καρέρα, ο συμπατριώτης του δεν έχει βασικό ρόλο. Και τα +600.000 ευρώ που εισπράττει ετησίως ο Βέρντε είναι πολλά για έναν αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή.

Από την άλλη βέβαια, επειδή ο Καρέρα έχει διαμηνύσει και στον Ίβιτς και στον Βέρντε πως αν αποκτηθεί ποιοτικός εξτρέμ θα αλλάξει τον σχηματισμό, είναι λογικό από μεριάς ΑΕΚ να μην επιβεβαιώνεται έστω και η πρόθεση συζήτησης για μια πιθανή πρόταση για την παραχώρηση του Ιταλού. Το παράδοξο βέβαια είναι πως οι τρέχουσες μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ δεν αφορούν εξτρέμ (η προσπάθεια για τον Τάνκοβιτς είναι για να αποκτηθεί ελεύθερος το καλοκαίρι).

Σε κάθε περίπτωση, η κινητικότητα που υπάρχει γύρω από τον Βέρντε προκαλείται από τον ατζέντη του, ο οποίος ψάχνεται, στην ΑΕΚ το γνωρίζουν και σίγουρα όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα δεν θα ήταν αρνητικοί στο (τουλάχιστον) να συζητήσουν μια προσφορά για τον Ιταλό. Απολύτως φυσιολογικά όμως τη δεδομένη στιγμή, διαρρέουν πως η όλη κινητικότητα γύρω από τον Βέρντε δεν είναι αποτέλεσμα ενεργειών και πρωτοβουλιών της ΑΕΚ. Περισσότερο είναι με την… ανοχή της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση-ματ από Καρέρα - Έτσι θα... σοκάρει τον ΠΑΟΚ - Μεγάλες εκπλήξεις στην 11αδα της ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags