Facebook Pixel Βόλος – Ξάνθη: Θρίαμβος της Ξάνθης στο Βόλο, έκανε... πάρτι με τριάρα – Μπάχαλο με τον Κομίνη και το VAR
| 2020-01-11 19:19:00

Θρίαμβος της Ξάνθης στο Βόλο, έκανε... πάρτι με τριάρα – Μπάχαλο με τον Κομίνη και το VAR

Θρίαμβος της Ξάνθης στο Βόλο, έκανε... πάρτι με τριάρα – Μπάχαλο με τον Κομίνη και το VAR

Άλμα για τα πλέι οφ με εντυπωσιακό διπλό και σκορ 1-3.

Βόλος – Ξάνθη: Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Ξάνθη, που εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο Βόλος έπαιζε με 10 παίκτες από το 68’, νίκησε στο Βόλο με 3-1.

Με τη νίκη αυτή οι Ακρίτες έφτασαν τους 26 βαθμούς μετά από 28 αγωνιστικές κι ανέβηκαν προσωρινά στην τέταρτη θέση, ενώ οι Βολιώτες παρέμειναν 11οι με 21 πόντους.

Παρά τα τέσσερα γκολ πάντως, το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, η Ξάνθη πήρε το διπλό λόγω της αποβολής και της αμυντικής τακτικής της, ενώ ο Κομίνης και το VAE είχαν αρκετή δουλειά.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι είχε πολύ κακό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και το πρώτο μισάωρο πέρασε χωρίς κάποια αξιόλογη στιγμή. Στο 30’ ο Βόλος απείλησε με ένα καλό σουτ του Μάντζη, ωστόσο στο 41’ έγινε το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Μπαξεβανίδης με δυνατό βολέ με το αριστερό μετά από «κόντρες», από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 0-1 κι έβαλε μπροστά στο σκορ την Ξάνθη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και πριν φύγει το ημίχρονο, κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Καρασαλίδη, το οποίο δεν είδε ο Κομίνης και χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Μουνίθ, ωστόσο ο Άμπαντ έπεσε σωστά στη γωνία του και κράτησε ανέπαφη την εστία του!

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι Βολιώτες μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν και στο 51’ έφεραν το ματς στα ίσια, με ένα πολύ ωραίο γκολ του Γέντρισεκ. Το 1-1 έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 60’ έφτασαν μία ανάσα από την ολική ανατροπή, όταν το σουτ του Μαξ από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ. Στο 67’ όμως τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο Οικονόμου είδε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη και από εκεί και πέρα η Ξάνθη είχε τον πρώτο λόγο.

Στο 73’ λοιπόν έγινε το 2-1, με τον Εντουάρντο να φεύγει στην κόντρα από τα δεξιά και με ατομική ενέργεια αλλά και τη βοήθεια του Δημόπουλου, στο σώμα του οποίου βρήκε η μπάλα, να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, στο 79’ έχασαν άλλη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Εντουάρντο, ενώ τελικά στο 80’ έγινε το 3-1 με κεφαλιά του Λισγάρα! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, το οποίο βάζει την Ξάνθη σε τροχιά Ευρώπης.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Αλμπέρτο Γκαγιέγο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Οικονόμου, Τσίκα, Τσοκάνης, Μαξ, Μουνίθ, Μάντζης (53' Λύρατζης), Γκουαροτσένα (46' Τόρες), Γέντρισεκ

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Στάρτζεον, Τεσέιρα (82' Τζουρίτσκοβιτς), Μπαξεβανίδης, Ντε Αμορίμ (61' Σόσα), Κοβάτσεβιτς, Φοσέ (46' Κάστρο), Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Τερκί

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags