Facebook Pixel Sportdog.gr | Η μέρα που ο Απόλλων πέταξε εκτός κορυφής τον Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-01-12 18:34:00

Η μέρα που ο Απόλλων πέταξε εκτός κορυφής τον Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η μέρα που ο Απόλλων πέταξε εκτός κορυφής τον Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν στο συναρπαστικότερο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής.

Διαβάστε τη στήλη Σαν Σήμερα της επίσημης ιστοσελίδας της Super League:

1964

Το ντέρμπι των «δικεφάλων» βρίσκει τον ΠΑΟΚ να προέρχεται από τέσσερις ήττες, ενώ η ΑΕΚ έχει κερδίσει και τα έξι τελευταία της.

Στο «Νίκος Γκούμας» ο Μίμης Παπαϊωάννου σκοράρει για όγδοο εντός έδρας παιχνίδι στη σειρά και η ΑΕΚ επικρατεί με 3-1 (33’ σουτ, 74’ σουτ Παπαϊωάννου, 35’ σουτ Νεστορίδης – 65’ κεφαλιά Γιακουμής).

1975

Οι φίλοι του Εθνικού ζουν μοναδικές στιγμές. Η ομάδα είναι αήττητη στα 12 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος και πρωτοπόρος. Μέσα στις γιορτές νίκησε τον Παναθηναϊκό και έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Η φορμαρισμένη ομάδα του Βικ Μπάκιγχαμ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και κάνει μια ακόμα νίκη, 1-0 με αυτογκόλ του Αποστολίδη στο 84΄. Ο Εθνικός μένει για 15οαγώνα πρωταθλήματος αήττητος, ρεκόρ στην ιστορία του, καθώς μια εβδομάδα μετά χάνει από τον Ατρόμητο.

1992

Μετά από 14 αγωνιστικές, ο κόσμος βλέπει το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στην ιστορία! Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Απόλλων και ΑΕΚ είναι μαζί στη βαθμολογία.

Και ενώ όλοι αναρωτιούνται πόσο θα αντέξει ο Απόλλων, αυτός καταφέρνει να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας με 2-1 (71’ σουτ Βαζέχα – 31’ σουτ Κάτσεμπαχ, 74’ σουτ Α. Καρασαββίδης). Ο Απόλλων μένει στην κορυφή με Ολυμπιακό και ΑΕΚ!

2003

Ο Ολυμπιακός είναι τρεις βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό και οι δύο «αιώνιοι» συγκρούονται στη Λεωφόρο. Για τον Σέρχιο Μαρκαριάν είναι το πρώτο ντέρμπι, για τον Σρέτσκο Κάτανετς πρώτο και τελευταίο.

Δύο αυτογκόλ βάζουν τον Ολυμπιακό δύο φορές μπροστά, αλλά ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να φτάσει σε ολική ανατροπή με 3-2 (18’ κεφαλιά Ολισαντέμπε, 72’ φάουλ Μπασινάς, 77’ σουτ Κόλκα – 9’ αυτογκόλ Χένρικσεν, 55’ αυτογκόλ Κυργιάκος).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags