Facebook Pixel Εύκολα ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον Πανιώνιο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-01-12 21:26:00

"Ζέστανε" με "τριάρα" το κρύο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ - Περίπατος με γκολάρες κόντρα στον Πανιώνιο! (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
"Ζέστανε" με "τριάρα" το κρύο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ - Περίπατος με γκολάρες κόντρα στον Πανιώνιο! (vid)

Άνετη νίκη (3-0) και ξανά εξάδα για το Τριφύλλι.

Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στον Πανιώνιο στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 3-0 και μπαίνοντας ξανά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Πράσινους, αφού μόλις στο 14' ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με συρτό σουτ του Δώνη, ενώ ο Μακέντα "κλείδωσε" ουσιαστικά τη νίκη για τον Παναθηναϊκό με ωραίο πλασέ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Το τελικό 3-0 "έγραψε" ο Ινσούα στο 64' κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Χατζηγιοβάνης είχε δει τον Μαλέρμπ να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Αρκετά δυνατά μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός και μόλις στο 7' απείλησε δις, αρχικά με τον Μακέντα και στη συνέχεια με το Δώνη. Συγκεκριμένα, η πρώτη φάση ξεκίνησε από λάθος του Μάλερμπ, ο Ζαχίντ πήρε τη μπάλα και την γύρισε μέσα στην περιοχή στον Ιταλό, που δεν πλάσαρε καλά και ο Ντομίνγκες έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Γιόχανσον έφερε ξανά την μπάλα στην περιοχή από δεξιά στον Δώνη, που σούταρε από κοντά, όμως σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου.

Η φάση του Δώνη ήταν σαν μια... προειδοποίηση από πλευράς Πράσινων, που μετά από επτά λεπτά (14') άνοιξαν το σκορ με τον γιο του Γιώργου. Ο 25χρονος άσος δέχτηκε τη μπάλα εκτός περιοχής και με ένα δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Μάλερμπ για το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν, όμως στο 25' ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Οικονομίδης έκλεψε στον χώρο του κέντρου, έφτασε έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Διούδη.



Το παιχνίδι δεν είχε ούτε ρυθμό, ούτε πολλές φάσεις, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πέτυχε και δεύτερο γκολ, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, ο Ζαχίντ έβγαλε πανέμορφη κάθετη στον Μακέντα στην αντεπίθεση και ο Ιταλός με ωραίο πλασέ "έγραψε" το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, με τον Πανιώνιο να απειλεί αρχικά στο 59' με τον Τσιλούλη, αλλά τον Διούδη να πραγματοποιεί τρομερή απόκρουση με τα πόδια. Στο 61' ο διαιτητής Ζαχαριάδης υπέδειξε πέναλτι σε καθαρό χέρι του Σαραμαντά, όμως ο Μάλερμπ απέκρουσε την εκτέλεση του Χατζηγιοβάνη στο επόμενο λεπτό.

Παρόλα αυτά, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 64' ο Γιόχανσον έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ινσούα πετάχτηκε στην πλάτη της "κυανέρυθρης" άμυνας, γράφοντας το 3-0 με ωραίο αριστερό σουτ στην κίνηση.

Το τελευταίο γκολ έφερε ακόμα μεγαλύτερη πτώση του ρυθμού, καθώς οι δύο ομάδες είχαν αποδεχτεί το αποτέλεσμα, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 81' με τον Μπεκ και στο 87' με τον Κολοβό, αλλά τελικά να μην πετυχαίνει κάποιο άλλο γκολ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Χρήστος Δώνης ήταν αυτός που με δικό του όμορφο γκολ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Παναθηναϊκού. Ο χαφ του Τριφυλλιού όμως δεν έμεινε μόνο στο γκολ, αφού ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του, όντας κινητικός, μέσα στις φάσεις και έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό του και ένα δοκάρι, πριν το τέρμα που σημείωσε.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την... κλασική ενδεκάδα του, έχοντας τον Διούδη στο τέρμα, τους Σένκεφελντ και Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόχανσον δεξιά και τον Ινσούα αριστέρα. Οι Δώνης και Κουρμπέλης ήταν τα δύο χαφ, τριάδα μπροστά οι Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ και Μπουζούκης και μοναδικός προωθημένος ο Μακέντα.

Από πλευράς Πανιωνίου ο Νίκκι Παπαβασιλείου παρέταξε τους Μάλερμπ, Σαραμαντά, Ντομίνγκες, Δούμτσιο, Σταυρόπουλο, Οικονομίδη, Ρέντζα, Κιάκο, Τσιλούλη, Παπανικολάου και Μασούρα.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (73’ Μπεκ), Ζαχίντ (70’ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (73’ Καμπετσής).

Πανιώνιος (4-2-3-1): Μαλέρμπ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Κιάκος, Μασούρας (24’ Παπαγεωργίου), Τσιλούλης, Παπανικολάου (84’ Γρίβας), Δούμτσιος (57’ Μιλόγεβιτς).

Η ΦΑΣΗ: Και τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού ήταν πολύ όμορφα, ωστόσο ξεχωρίζει το δεύτερο και η πανέμορφη κάθετη που έβγαλε ο Ζαχίντ στον Μακέντα, ο οποίος σκόραρε με πλασέ μεγάλου επιθετικού!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Ζαχαριάδη, αφού δεν ήταν και πολλές οι αμφισβητούμενες φάσεις. Σωστή ήταν η υπόδειξή του στο 61', όταν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού για καθαρό χέρι του Σαραμαντά.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο Παναθηναϊκός πήρε μια εύκολη νίκη, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην τελευταία θέση τον Πανιώνιο και ανεβαίνοντας και πάλι στην έκτη θέση της Superleague μετά από τρία σερί ματς χωρίς νίκη.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το 1-0, ΕΔΩ το 2-0 και ΕΔΩ το 3-0

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags