Facebook Pixel Sportdog.gr | Παρέμβαση Αρείου Πάγου: Αυτόφωρο και για τις δηλώσεις που παράγουν οπαδικό μίσος!
| 2020-01-14 09:23:00

Παρέμβαση Αρείου Πάγου: Αυτόφωρο και για τις δηλώσεις που παράγουν οπαδικό μίσος!

Sportdog Team
Παρέμβαση Αρείου Πάγου: Αυτόφωρο και για τις δηλώσεις που παράγουν οπαδικό μίσος!

Η "Δίκη στο Open" αποκάλυψε ότι ο  αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα αποστείλει εγκύκλιο στους τρεις αθλητικούς εισαγγελείς της χώρας (Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) για να παρεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που κρίνουν ότι συνιστά υποκίνηση αθλητικής βίας.

Ο κ. Βουρλιώτης, ο οποίος είναι ο ανώτατος Ελληνας αθλητικός εισαγγελέας, στην εγκύκλιό του θα απαιτεί αυστηρή εφαρμογή του αθλητικού νόμου για τη βία, όπως αναφέρει το dikisports.blogspot.com. 

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν πλέον δηλώσεις προέδρων και ποδοσφαιρικών παραγόντων, ποδοσφαιριστών και προπονητών πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι τρεις αθλητικοί εισαγγελείς θα πρέπει να ελέγχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο, δημοσιεύματα, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που ενδέχεται να υποκινούν οπαδικό μίσος.

Σε κάθε περίπτωση, θα διενεργούν προκαταρκτική εξέταση και θα προχωρούν σε άσκηση ποινικής δίωξης, καθώς επίσης και σε εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε η ευαισθητοποίηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη να επιληφθεί για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και έξω από αυτά.  
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags