Facebook Pixel Sportdog.gr | Εύκολα στους "8" του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ - Μάγεψε την Τούμπα ο Λάμπρου - Δυο γκολ ο Πέλκας (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-01-15 16:52:00

Εύκολα στους "8" του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ - Μάγεψε την Τούμπα ο Λάμπρου - Δυο γκολ ο Πέλκας (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Εύκολα στους "8" του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ - Μάγεψε την Τούμπα ο Λάμπρου - Δυο γκολ ο Πέλκας (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 4-1 επί του ΟΦΗ και πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον ΟΦΗ και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «8 του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας στον δεύτερο αγώνα στην Τούμπα με 4-1.

Μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα είχαν σχεδόν καθαρίσει την υπόθεση της πρόκρισης και έτσι ο Πορτογάλος αποφάσισε να κάνει αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα.

Στοχ και Λάμπρου ήταν οι δυο εκπλήξεις από τον τεχνικό του Δικεφάλου, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα στο γήπεδο. Σκόρερ μάλιστα και του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ, μετά από μια εκπληκτική ενέργεια «άρπαξε» από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε και ζωγράφισε μέσα στο γήπεδο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν, γνωρίζοντας τη δύσκολη αποστολή που είχαν προκειμένου να ανατραπεί η υπόθεση της πρόκρισης. Έτσι ήταν εκείνοι αυτοί που είχαν την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι μόλις στο 7’ με τον Μάνο να κάνει ένα σουτ αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στη συνέχεια όμως του παιχνιδιού οι παίκτες του Φερέιρα σοβαρεύτηκαν και άρχισαν να ανεβάζουν το ρυθμό τους, πολιορκώντας την αντίπαλη εστία.

Στο 12’ ο Λάμπρου έκλεψε την παράσταση με την εκπληκτική ατομική του ενέργεια και άνοιξε το σκορ του αγώνα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός με περίτεχνη ενέργεια απέφυγε δύο ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Γιαννούλη στον Άκπομ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέλκας και ήταν εύστοχος, γράφοντας το 2-0.

Στο 25΄ο Πέλκας σκόραρε ξανά για τον ΠΑΟΚ μετά από ασίστ του Λάμπρου αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ σωστά δεν μέτρησε.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να μειώσει στο 28’ σε 2-1 με τον Κοροβέση να κάνει το σουτ και η μπάλα αφού κόντραρε στον Ροντρίγο, κατέληξε στα δίχτυα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Οι γηπεδούχοι είδαν ακόμα ένα γκολ τους να ακυρώνεται στο 44’ με τον Άκπομ, αλλά ο Άγγλος άσος είχε υποπέσει σε επιθετικό φάουλ πριν σουτάρει και έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του ματς. Ο Λάμπρου συνέχισε να μαγεύει μέσα στο γήπεδο και στο 52’ έβγαλε στον Πέλκα και εκείνος αν και σε θέση βολής γύρισε στον Άκπομ, με τον Άγγλο να σουτάρει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Λάμπρου έβγαλε ξανά για τον Πέλκα αλλά εκείνος δεν κατάφερε να σκοράρει από διαγώνια θέση. Στο 55΄όμως ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρήκε εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα. 

Στο 55' μετά το δοκάρι του Λάμπρου, ο Αουγκούστο έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ και στη συνέχεια ο Πέλκας ήταν εκεί και σκόραρε, κάνοντας το 3-1.

Ο Σφιντέρσκι πέρασε στο ματς στο 78' και δυο λεπτά αργότερα κατάφερε να σκοράρει μετά από άψογη συνεργασία με τον Πέλκα, γράφοντας το τελικό 4-1.

Στο 87 ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να μειώσει με τον Βαζ αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Δ. Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγο, Ντόουγκλας, Μαουρίτσιο, Στοχ, Λάμπρου, Πέλκας, Άκπομ

ΟΦΗ: Γουάλεϊ, Κοροβέσης, Κ. Γιαννούλης, Νάστος, Μαρινάκης, Μπολάκης, Στάικος, Σουρνάκης, Νοικοκυράκης, Σόουζα, Μάνος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags