Facebook Pixel Δημήτρης Μελισσανίδης - ΑΕΚ: Κυνηγάει το μεγάλο... μπαμ η ΑΕΚ – Φέρνει "νέο" Μάνταλο – Τον... χρυσώνει ο Μελισσανίδης!
| 2020-01-15 18:32:00

Κυνηγάει το μεγάλο... μπαμ η ΑΕΚ – Φέρνει "νέο" Μάνταλο – Τον... χρυσώνει ο Μελισσανίδης!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Κυνηγάει το μεγάλο... μπαμ η ΑΕΚ – Φέρνει "νέο" Μάνταλο – Τον... χρυσώνει ο Μελισσανίδης!

Ποια είναι τα χρήματα που δίνει η Ένωση. Μεγάλο κόλπο από Ίβιτς.

Δημήτρης Μελισσανίδης - ΑΕΚ: Η πρώτη χειμερινή προσθήκη της ΑΕΚ είναι γεγονός. Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι ανακοινώθηκε δανεικός από την Αχματ Γκρόζνι ως το τέλος της σεζόν, μένει να δούμε κατά πόσον ο διεθνής Πολωνός αμυντικός χαφ μπορεί, γρήγορα, να αφήσει πίσω του την… σκουριά από την «αχρηστία» (τελευταίο του παιχνίδι στις 31/8, έκτοτε αγωνίστηκε μόνο σε τέσσερα με την εθνική Πολωνίας) και να βοηθήσει, άμεσα και αποτελεσματικά την Ενωση σε θέση που «πονάει», μετά τον τραυματισμό του Γαλανόπουλου.

Λογικά, ένας στόπερ είναι στο κάδρο του Ιλια Ιβιτς για την πρόθεση ενίσχυση στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και φυσικά, πάντα διατηρείται η προσπάθεια για τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς.  Στόπερ δεν θα είναι ο Σαμίρ Μεμίσεβιτς, αφού με κάθε… επισημότητα ο τεχνικός διευθυντής της Γκρόνινγκεν σε χτεσινές του δηλώσεις ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραχωρήσει τώρα τον Βόσνιο, ειδικά με τις «πολύ χαμηλές», όπως τις χαρακτήρισε, προτάσεις της ΑΕΚ.

Οσο για τον Σουηδό επιθετικό. Τα πράγματα, εξ αρχής, δεν ήταν εύκολα για την Ενωση. Αναλυτικά σας έχουμε ενημερώσει για το background της υπόθεσης Τάνκοβιτς. Ο 24χρονος Σκανδιναβός έχει αγορά, ο ίδιος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει την προοπτική του Euro μπροστά του, είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου επιθυμεί για το καλοκαίρι  (οπότε και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με την Χάμαρμπι) και σίγουρα η προσπάθεια του Ιβιτς και της ΑΕΚ έχει – τουλάχιστον – εντονότατο ανταγωνισμό.

Σημερινά δημοσιεύματα θέλουν τη διαφορά ΑΕΚ – Τάνκοβιτς να είναι στις 200.000 ευρώ. Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «μικρή», αλλά κάθε άλλο παρά τέτοια είναι. Η φερόμενη προσφορά της ΑΕΚ στον Σουηδό είναι 600.000, ο Τάνκοβιτς αξιώνει 800.000, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζεται ένα πολύ σημαντικό πριμ  υπογραφής (που ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ).

Ποσά σοβαρά για την ΑΕΚ, όχι αστείο. 600.000 ευρώ, παίρνουν μόνο Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε και Ολιβέιρα. Αν δοθούν οι 800.000 (που δεν θα δοθούν), ο Τάνκοβιτς, αυτομάτως θα γίνονταν ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος του ρόστερ πίσω από τον Πορτογάλο επιθετικό. Αδιαμφισβήτητα καλός παίκτης, αξίζει σίγουρα να τον κυνηγήσεις – και αυτό κάνει ο Ιβιτς, εξαντλώντας τις πιθανότητες του, αλλά και τις δυνατότητες του συλλόγου – ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα που απαιτούνται για να δελεαστεί ο Τάνκοβιτς ξεπερνάνε  κατά πολύ τις δυνατότητες της ΑΕΚ, αλλά και το μέτρο της οικονομικής της πολιτικής των τελευταίων χρόνων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός με Μάνταλο στην Τούμπα - Τι έκανε φεύγοντας, έξαλλοι στον ΠΑΟΚ! (Φωτογραφία-ντοκουμέντο)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags