Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή! Μεγάλη πρόκριση με επική ανατροπή… κόντρα σε όλα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-01-15 19:12:00

ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή! Μεγάλη πρόκριση με επική ανατροπή… κόντρα σε όλα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή!  Μεγάλη πρόκριση με επική ανατροπή… κόντρα σε όλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Απέκλεισαν τον ΠΑΣ οι Πράσινοι με 3-1!

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα: Τί κι αν έμεινε πίσω στο σκορ, είδε καθαρό γκολ του ακυρώνεται και ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο; Ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα, πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με νίκη 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα ανατρέποντας το εις βάρος του 0-1 από το πρώτο ματς!

Οι Γιαννιώτες έφτασαν κοντά στην έκπληξη, καθώς προηγήθηκαν με τον Παντελάκη στο 24’, ενώ στο 33’ ακυρώθηκε με λανθασμένη υπόδειξε οφσάιντ γκολ του Ισνούα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και βρήκε τα τρία γκολ που έψαχνε με σκόρερ του Δώνη (56’), Σένκεφελντ (58’) και Μακέντα με πέναλτι (72’), ενώ κράτησε το υπέρ του 3-1 και την πρόκριση μέχρι τέλους, παρά το γεγονός ότι ο Κουρμπέλης αποβλήθηκε στο 77’!

Το ματς

Όντας η ομάδα που έψαχνε το γκολ, ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, ο ΠΑΣ κάθε άλλο παρά παθητικός ήταν στο παιχνίδι του, αφού πίεσε ψηλά τους Πράσινους και δεν τους άφησε να κάνουν παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, το ματς «άναψε», με τον ΠΑΣ να δημιουργεί την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 13’, όταν ο Διούδης πρόλαβε και μάζεψε την μπάλα προ του Ξύδα στη μικρή περιοχή, ενώ ο Παναθηναϊκός απάντησε δευτερόλεπτα αργότερα με την κεφαλιά του Μακέντα να περνά ελάχιστα άουτ. Οι Πράσινοι ενέτειναν την πίεσή τους και είχαν δύο ακόμα ευκαιρίες, όμως τα σουτ του Μπουζούκη (20’) και του Γιόχανσον (21’) πέρασαν λίγο άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΣ βρήκε το γκολ και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στο 24’. Έπειτα από κόρνερ του Αποστολόπουλου, ο Παντελάκης έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Διούδη από κοντά, ανοίγοντας το σκορ για τους Γιαννιώτες!

Ψάχνοντας πλέον τρία γκολ για την πρόκριση, ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά και σκόραρε, όμως το τέρμα που πέτυχε ο Ινσούα στο 33’ ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες. Μετά από βαθιά μπαλιά του Κουρμπέλη, ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Το γκολ ακυρώθηκε παρά το γεγονός ότι ο παίκτης καλυπτόταν ξεκάθαρα!

Το ακυρωθέν γκολ χάλασε τη συγκέντρωση των Πρασίνων, που δεν κατάφεραν να απειλήσουν εκ νέου στο πρώτο μέρος, όμως «ξύπνησαν» στην επανάληψη. Ο νεοεισελθόντας Περέα «προειδοποίησε» στο 51’ με κεφαλιά που απέκρουσε δύσκολα ο Γιαννίκογλου και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πέτυχε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά κάνοντας το ματς… θρίλερ.

Στο 56’ ο Ζαχίντ έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο φορμαρισμένος Δώνης πήρε την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Πριν ο ΠΑΣ συνέλθει από την ισοφάριση οι Πράσινοι βρήκαν κι άλλο γκολ. Στο 58’ ο Χατζηγιοβάνης σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στον Σένκεφελντ που έδωσε προβάδισμα 2-1 στο Τριφύλλι με αριστερό πλασέ!

Ο Παναθηναϊκός έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς μετά την ανατροπή και προσπάθησε με υπομονή να ανοίξει την άμυνα του ΠΑΣ. Το κατάφερε στο 70’, όταν ο Ζαχίντ πέρασε εξαιρετική κάθετη μπαλιά για τον προωθημένο Γιόχανσον, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα. Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι, με τον Μακέντα να ευστοχεί στην εκτέλεση, να κάνει το 3-1 στο 72’ και να δίνει σκορ πρόκρισης στον Παναθηναϊκό!

Στο 77΄ ο Κουρμπέλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Νικολιά, με τον ΠΑΣ να πιέζει, αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία και τον Παναθηναϊκό να κρατά μέχρι τέλους το προβάδισμα και να παίρνει μια μεγάλη πρόκριση… δια πυρός και σιδήρου!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Χρήστος Δώνης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, ενώ έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση στους συμπαίκτες του με το κρίσιμο γκολ που πέτυχε για το 1-1, ξεκινώντας την «πράσινη» αντεπίθεση που οδήγησε στην ανατροπή.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, στόπερ οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας, δεξί μπακ ο Γιόχανσον και αριστερό ο Ινσούα. Οι Δώνης και Κουρμπέλης αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και την τριάδα μπροστά τους συνέθεσαν οι Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ και Μπουζούκης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μακέντα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Αργύρη Γιαννίκη αγωνίστηκε με σχηματισμό 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Γιαννίκογλου, με τετράδα στην άμυνα τους Αποστολόπουλο, Παντελάκη, Σκόνδρα και Μπουκουβάλα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Κάστρο και Σιόντης, με τους Καρτάλης και Ξύδα στα άκρα, ενώ οι Παμλίδης και Κρίζμαν αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Η ΦΑΣΗ: Παρά τη μεγάλη ανατροπή του Παναθηναϊκού, η φάση που προκάλεσε της μεγαλύτερη συζήτηση ήταν ξανά ένα διαιτητικό λάθος. Το γκολ του Ινσούα στο 33’ ήταν πεντακάθαρο και η ακύρωσή του από τον βοηθό «σήκωσε» πολλή κουβέντα για την απουσία του VAR στη φάση των 16 του Κυπέλλου.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Παπαδόπουλου ήταν καλή,δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον βοηθό γραμμής, Καλύβα, ο οποίος είχε τρεις λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο, με αποκορύφωμα το ακυρωθέν γκολ του Ινσού στο 33’.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Καρτάλης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Κάστρο (43’ Νικολιάς), Σιόντης (23’ Λιάσος), Ξύδας (75’ Λεό), Σκόνδρας, Αποστολόπουλος

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης,  Μπουζούκης (46’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ, Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος).

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags