Facebook Pixel Sportdog.gr | Η μέρα που ο Μανωλάς παραδέχτηκε, ότι έκανε θέατρο και κέρδισε πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-01-16 16:50:00

Η μέρα που ο Μανωλάς παραδέχτηκε, ότι έκανε θέατρο και κέρδισε πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η μέρα που ο Μανωλάς παραδέχτηκε, ότι έκανε θέατρο και κέρδισε πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον έκραζε όλο το σύμπαν, σήμερα όμως αποδεικνύεται μάγκας.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε περάσει από την εποχή που τα παράπονα για τη διαιτησία επικεντρώνονταν ότι έδινε τραβηγμένα πέναλτι σε συγκεκριμένη ομάδα στα παράπονα για σφυρίγματα που δίνονται και δεν έπρεπε να δοθούν ή δεν σφυρίχτηκαν καθόλου παραβάσεις και στο τέλος το VAR δεν έκανε τίποτα.

Στο παρελθόν όμως υπήρχαν περιστατικά που ποδοσφαιριστές παραδέχονταν αν έκαναν θέατρο για να πάρουν πέναλτι. Αυτό είχε συμβεί σαν σήμερα στις 16 Ιανουαρίου μετά το ΑΕΚ-ΑΕΛ 1-0, το οποίο κέρδισε η Ένωση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλέξη Αλεξανδρή. Το πέναλτι κέρδισε ο Στέλιος Μανωλάς κάνοντας θέατρο, κάτι που ομολόγησε μετά το ματς. Τότε του την έπεσε όλο το σύμπαν. Σήμερα θα τον χαρακτηρίζαμε μάγκα. Και ήταν.

Η ΑΕΚ σύμφωνα με σχετικό αφιέρωμα του aek365.org, αναζητούσε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της, ώστε να κρατήσει τη διαφορά των έξι βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Η Λάρισα, αν και δεν ήταν πια η δυνατή ομάδα του παρελθόντος, κατάφερνε να κρατάει το 0-0 (με τη βοήθεια, βέβαια και του διαιτητή Μπάζα που δεν είχε δώσει δύο καθαρά πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο πρώτο εικοσάλεπτο) και η ΑΕΚ κινδύνευε με μια από τις ελάχιστες εντός έδρας απώλειές της εκείνα τα χρόνια.

Στο 84΄, όμως, ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός Στέλιος Μανωλάς ελίχθηκε στην αντίπαλη περιοχή με τεχνική μεσοεπιθετικού! Ο Στέφαν Στόικα τον μάρκαρε χωρίς να τον ακουμπήσει, ο παίκτης της ΑΕΚ βούτηξε, ο διαιτητής ξεγελάστηκε και καταλόγισε πέναλτι και ο Αλέξης Αέξανδρής έδωσε τη νίκη με το εύστοχο πέναλτι.

Ο αγώνας τελείωσε μέσα σε ένταση, με τους Τσουκάλη, Προβίδα να αποβάλλονται από πλευράς ΑΕΛ και τον Τάσο Μητρόπουλο από πλευράς ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονταν, ενώ ο ίδιος ο Μανωλάς ομολόγησε δημόσια ότι έπεσε χωρίς να έχει ανατραπεί.

Οι επόμενες μέρες είχαν επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας αυτό το γεγονός. Ο Μανωλάς αρχικά τιμωρήθηκε για δυσφήμιση του αθλήματος (αν και σε άλλη χώρα μπορεί να έπαιρνε και... παράσημο για την ειλικρίνειά του) αλλά η ποινή του κατέπεσε στην έφεση και ενώ πρώτα ο ποδοσφαιριστής απείλησε ότι, σε περίπτωση τιμωρίας, δεν θα συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πέντε χρόνια αργότερα δήλωνε σε συνέντευξή του στον Βασίλη Σαμπράκο στο «Βήμα»: «Ολη η ΑΕΚ είχε τσαντιστεί τότε μαζί μου: ο πρόεδρος, ο προπονητής, οι συμπαίκτες, ο κόσμος. Δυστυχώς η ΑΕΚ πλήρωσε στη συνέχεια το κόστος της κίνησής μου. Πέρασαν πολλά παιχνίδια για να ξανακερδίσουμε πέναλτι. Δεν μετάνιωσα όμως. Στη ζωή καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές. Το άθροισμα των επιλογών είναι ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου. Ενιωσα την ανάγκη να το πω, για να είμαι εντάξει απέναντι στον εαυτό μου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags