Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ: ΑΕΚ με… τάσεις αυτοκτονίας - Τη γλίτωσε φθηνά στην Τρίπολη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-01-16 19:22:00

ΑΕΚ με… τάσεις αυτοκτονίας - Τη γλίτωσε φθηνά στην Τρίπολη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
ΑΕΚ με… τάσεις αυτοκτονίας - Τη γλίτωσε φθηνά στην Τρίπολη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης (ΒΙΝΤΕΟ)

Απέσπασε ισοπαλία (1-1), έχασαν πέναλτι οι Αρκάδες.

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ: Η ΑΕΚ "φλέρταρε" με την ήττα στην Τρίπολη, όμως τη γλίτωσε (1-1) ελέω του Μπαράλες, ο οποίος απέτυχε να εκμεταλλευτεί το "δώρο" του Τσιντώτα, σουτάροντας ψηλά άουτ σε πέναλτι στο 70'.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με καταπληκτικό "ψαλίδι" του Κρέσπι στο 20' και η Ένωση ισοφάρισε με πέναλτι του Ολιβέιρα στο 33'. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, εάν ο Μπαράλες δεν αστοχούσε στην εσχάτη των ποινών έπειτα από σοβαρό λάθος του Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, με τον Αστέρα πάντως να στέκεται εξαιρετικά και να δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση επί ίσοις όροις.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν ιδιαιτέρως συναρπαστικό στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ και σημαντικές φάσεις για αμφότερες τις ομάδες. Η ΑΕΚ σκόραρε στο 8’ με τον Ολιβέιρα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Πορτογάλος ήταν σε θέση οφσάιντ για λίγα εκατοστά. Ο Αστέρας ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία με ένα καταπληκτικό γκολ.  Στο 20’ Οι Αρκάδες βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Μουνάφο να βγάζει την σέντρα και τον Κρέσπι να εκτελεί τον Τσιντώτα με καταπληκτικό «ψαλιδάκι».

Η Ένωση αντέδρασε και έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση στο 23’, αυτή τη φορά όμως ο Ολιβέιρα αστόχησε από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Παουλίνιο. Ο Ολιβέιρα εξιλεώθηκε στο 33’ ισοφαρίζοντας για την ΑΕΚ με πέναλτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του Αστέρα. Ο Λόπες μπήκε στην περιοχή και έπεσε από μαρκάρισμα του Μουνάφο, με τους Αρκάδες να διαμαρτύρονται πως ο άσος της ΑΕΚ έπεσε πριν ο αντίπαλος τον ακουμπήσει. Ο Γκορτσίλας σφύριξε πέναλτι και ο Ολιβέιρα ευστόχησε για το 1-1.

Στο 42’ ο Βέρντε νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Παπαδόπουλο και στο 43’ ο Αστέρας απάντησε με τον Κρέσπι να βρίσκεται ολομόναχος στη μικρή περιοχή, αλλά τον Οικονόμου να του παίρνει την… μπουκιά από το στόμα!

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου, όμως επεφύλασσε εξίσου μεγάλες συγκινήσεις. Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά και απείλησε στα πρώτα λεπτά, με τους Μουνάφο (47’), Σίτο (48’) και Ριέρα (54’) να δοκιμάζουν τα πόδια τους και να αστοχούν. Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ δεν έβγαζε την ίδια ένταση με το πρώτο ημίχρονο και είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 62’, όταν ο Βέρντε σούταρε άουτ από καλή θέση.

Στο 69’ έλαβε χώρα η φάση του αγώνα. Έπειτα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ ο Τσιντώτας έκανε αχρείαστη έξοδο και δεν πρόλαβε τον Κρέσπι, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον Λουίς Φερνάντεθ, με την εστία της ΑΕΚ να είναι κενή. Ο άσος του Αστέρα ανατράπηκε από τον Τσιγκρίνσκι πριν σουτάρει και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση στο 70’ και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, γλιτώνοντας την ΑΕΚ και… τον Τσιντώτα!

Στο 73’ ο Βέρντε είδε τον Παπαδόπουλο να τον νικά σε εξαιρετικά εκτέλεση φάουλ και στο 88’ ο ίδιος παίκτης έφυγε απέναντι από τον γκολκίπερ του Αστέρα, όμως έπιασε αδύναμο πλασέ, που μπλόκαρε ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (62' Λουίς Φερνάντεθ), Σίτο (55' Χαουρέγκι), Κρέσπι (83' Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Παουλίνιο (82' Μπακάκης), Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης (71' Σβάρνας), Βέρντε, Μάνταλος, Ολιβέιρα (80' Κλωναρίδης)

Περισσότερα σε λίγο...

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags