Facebook Pixel Συνέντευξη Πολωνού δημοσιογράφου στο sportdog για τον Σιμάνσκι της ΑΕΚ!
| 2020-01-18 14:03:00

"Ένας πλέι μέικερ για την ΑΕΚ – Έδωσαν 1.5 εκατ. ευρώ - Από εκεί που ψωνίζει ο ΠΑΟΚ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ένας πλέι μέικερ για την ΑΕΚ – Έδωσαν 1.5 εκατ. ευρώ - Από εκεί που ψωνίζει ο ΠΑΟΚ"

Πολωνός μιλά για την πρώτη μεταγραφή Ίβιτς στην Ένωση.

Η πρώτη κίνηση του Ίλια Ίβιτς στην ΑΕΚ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι ο δανεισμός του Νταμιάν Σιμάνσκι από την Αχμάτ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έρχεται με φοβερές περγαμηνές στην Ένωση.

Οι γνώστες του ρωσικού πρωταθλήματος δεν έχουν εικόνα για τον 24χρονο μέσο, λόγω των λιγοστών συμμετοχών του (9 πέρσι και 4 φέτος). «Για να έδωσε η Γκρόσνι 1,5 εκατ. ευρώ όμως σημαίνει, ότι αξίζει», προσθέτουν μεταξύ άλλων.

Οπότε η έρευνα για τον χαφ που αποκτά ο Δικέφαλος εστιάζεται στην προϋπηρεσία του στις ομάδες της πατρίδας τους. Στην Πολωνία όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του Τόμας Ντβόρσαντζικ στο Sportdog.gr έχουν πολύ καλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή. Αν και για τον Πριέμιζλαβ Γκάζλερ, ο Σιμάνσκι «δεν ήταν τόσο δημοφιλής» στην πατρίδα του. «Πιστεύω πολλοί οπαδοί δεν γνώριζαν τόσο καλά μέχρι τη μεταγραφή του στην Αχμάτ Γκρόζνι. Άλλαξε πρωτάθλημα, επειδή ήθελε να μπει στην ομάδα της Πολωνίας στο Euro», υποστηρίζει.

«Ο Σιμάνσκι έπαιζε στη Γιαγκελόνια, την ίδια ομάδα από την οποία ο ΠΑΟΚ πήρε τον Σφιντέρσκι. Εκεί όμως δεν πήρε πολλές ευκαιρίες. Έπαιξε 16 ματς και σημείωσε 1 γκολ», αναφέρει ο Τόμας Ντβόρσαντζικ .

«Στη Βίσλα Πλοκ έδειξε τα προσόντα του και το σημαντικότερο ήταν, ότι συνάντησε τον προπονητή της Εθνικής Πολωνίας, Γέρζι Μπρζέτσεκ, ο οποίος και τον κάλεσε στο ομοσπονδιακό συγκρότημα», λέει για τον Σιμάνσκι. Κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων στην ΑΕΚ δέχτηκε μήνυμα από τον προπονητή της Πολωνίας για τη μεταγραφή του λέγοντας: «Είναι και για σένα η καλύτερη επιλογή αλλά και για μένα από αγωνιστικής πλευράς ενόψει Euro γιατί υπολογίζω πολύ στον δικό σου βαθμό ετοιμότητας».

Στο Πλοκ ο 24χρονος είχε 49 συμμετοχές και σημείωσε 6 γκολ καθώς κάποιες ασίστ. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να κρατήσουν οι Ενωσίτες;

«Είναι ένας μέσος που θα τον δείτε κυρίως στις θέσεις του άξονα. Διαθέτει καλή τεχνική και μακρινό σουτ. Δεν έγινε γνωστός όμως για την ταχύτητά του. Παρ' όλα αυτά παίζει γρήγορα τη μπάλα και δεν την κρατά αρκετή ώρα στα πόδια του. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα χαφ παλαιάς κοπής, ένα όλντσκουλ πλέι μέικερ», ανέφερε ο Τόμας Ντβόρσαντζικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Δώρο" από το πουθενά για ΑΕΚ - Έτοιμη να τα δώσει όλα για τον Νο1 στόχο - "Όχι" στα 2 "μύρια"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags