Facebook Pixel Ολυμπιακός: Σκληρό…πόκερ στο Λιμάνι με 50 εκατ. ευρώ - Χαμός με Τσιμίκα- Ποντένσε - Ξέφυγαν τα νούμερα!
| 2020-01-18 19:31:00

Σκληρό…πόκερ στο Λιμάνι με 50 εκατ. ευρώ - Χαμός με Τσιμίκα-Ποντένσε - Ξέφυγαν τα νούμερα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Σκληρό…πόκερ στο Λιμάνι με 50 εκατ. ευρώ - Χαμός με Τσιμίκα-Ποντένσε - Ξέφυγαν τα νούμερα!

Η τελευταία ενημέρωση για Νάπολι και η τακτική του Ολυμπιακού.

«Σθεναρή», χαρακτηρίζει o «Κόκκινος Πρωταθλητής» την στάση του Ολυμπιακού αναφορικά με τα δύο «καυτά» μεταγραφικά θέματα που μονοπωλούν τις τελευταίες μέρες την καθημερινότητα των «ερυθρόλευκων», τις προτάσεις δηλαδή που έχουν κατατεθεί για τους Ποντένσε και Τσίμικα.

Χαρακτηρισμός που έχει να κάνει με την απόφαση του Ολυμπιακού να μην συζητήσει για τίποτα λιγότερο την παραχώρηση των δύο ποδοσφαιριστών από τα 30 και τα 20 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Προκύπτει φυσικά ένα… άλμα πίστης σε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Για να δείχνει… σθένος ο Ολυμπιακός και να εμμένει στη συγκεκριμένη τιμολόγηση σημαίνει πως πιέζεται.



Πιέζεται από ποιους; Από τους ποδοσφαιριστές; Δύσκολο. Το παρελθόν του Ολυμπιακού σε ανάλογες ιστορίες μόνο πως υποκύπτει σε τέτοιες πιέσεις δεν έχει δείξει. Από τις ενδιαφερόμενες ομάδες; Πως μπορεί όμως η Νάπολι για παράδειγμα να πιέζει όταν η προσφορά της δεν ξεπερνάει τα 12,5 εκατ. ευρώ; Είναι τεράστια η απόσταση και φυσικά δεν καλύπτεται με… πιέσεις. Και αντίστοιχα φυσικά το ίδιο ισχύει και για τη φερόμενη πρόταση αγγλικής ομάδας για τον Πορτογάλο εξτρέμ, ύψους 23 εκατ. ευρώ.

Η απόσταση και στις δύο περιπτώσεις είναι τόσο μεγάλη που ουσιαστικά δεν αφήνει περιθώρια διαπραγμάτευσης. Αν ο Ολυμπιακός το συζητάει, που αποδεδειγμένα στην περίπτωση τουλάχιστο του Τσιμίκα το πράττει, τότε προφανώς δεν γίνεται να μιλάμε για τέτοια απόσταση ούτε για τέτοια νούμερα. Διαφορετικά δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ούτε ο χαρακτηρισμός που προτάσσεται ούτε και φυσικά κανένας λόγος για συνέχεια διαπραγμάτευσης, πόσο μάλλον για πιέσεις.

Ολ’ αυτά βέβαια, εντάσσονται στο καθιερωμένο πόκερ που παίζεται σε κάθε μεταγραφική υπόθεση. Και αν για τον Ποντένσε αυτό δεν φαίνεται να έχει συνέχεια, για τον Τσίμικα και τη Νάπολι, υφίσταται. Και μέρος του ουσιαστικά είναι και η χτεσινή διαρροή από τη μεριά του ιταλικού συλλόγου πως «παγώνει» τις συζήτησεις με τον Ολυμπιακό (κατά τ’ άλλα πιέζει…) μέχρι να βρει άκρη με την πώληση του νυν αριστερού της μπακ, του Γκουλάμ. Ακόμη όμως και αν ισχύει και αν αποσύρεται όντως η Νάπολι, τότε αυτό που λένε στον Ολυμπιακό είναι πως υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τον «Τσίμι». Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φτάσουν ούτε καν στα 12-13 εκατ. ευρώ που προσφέρει η Νάπολι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θέλει την κίνηση-ματ ο Μαρινάκης - Εξτρέμαρος που θα κάνει τη διαφορά - "Μάγος στη μέρα του"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags