Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζοάο Κραβάλιο: Η συνέντευξη που θα διαβάσεις αποκλειστικά στο sportdog!
| 2020-01-19 11:30:00

"Στην Ελλάδα… αναστήθηκαν κι άλλοι σαν τον Καρβάλιο - Δανεικός στον Ολυμπιακό - Παίζει και 8αρι"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Στην Ελλάδα… αναστήθηκαν κι άλλοι σαν τον Καρβάλιο - Δανεικός στον Ολυμπιακό - Παίζει και 8αρι"

Ειδικός αναλύει στο Sportdog τον Πορτογάλο άσο.

Ολυμπιακός - Ζοάο Κραβάλιο: Ο αποκλεισμός του από τη 18άδα στην αναμέτρηση της Νότιγχαμ Φόρεστ με τη Ρέντινγκ φούντωσε τα σενάρια που τον θέλουν στον Ολυμπιακό.

Ο Ζοάο Καρβάλιο επανέρχεται στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα μετά από μερικούς μήνες.

Για τον παίκτη είχε μιλήσει το καλοκαίρι στο Sportdog ο Αντώνης Τσούτης, ο οποίος ειδικεύεται στην Championship. «Περίμεναν περισσότερα από αυτόν και όχι μόνο, αλλά και από άλλους Πορτογάλους του συλλόγου. Ο Καρβάλιο σε σχέση με τους υπόλοιπους τα πήγε σχετικά καλύτερα. Είναι κοντούλης (σ.σ.1,72 μ.) και παίζει όλη τη γκάμα των θέσεων της μεσαίας γραμμής. Είναι επιθετικός μέσος, μπορεί να παίξει σε τριάδα πίσω από τα φορ και στα πλάγια. Άργησε όμως να μπει στο νόημα της Τσάμπιονσιπ. Χάθηκε στη μετριότητα», είχε αναφέρει για τον 22χρονο, για τον οποίο η αγγλική ομάδα κατέβαλε 15 εκατ.Ευρώ στη Μπενφίκα για να τον αποκτήσει το 2018.

Ο Καρβάλιο εν τέλει παρέμεινε στο Νησί και μέχρι στιγμής μετρά 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας δύο γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ. Δεν πήγε δηλαδή καλύτερα...

«Δεν έχει καλή πορεία. Μόνο 8 συμμετοχές έχει ξεκινήσεις ως βασικός. Όλες τις άλλες ήταν αλλαγή. Γενικά το rating του είναι από τα πιο χαμηλά της Νότιγχαμ. Δεν έχει καλή παρουσία στα παιχνίδια του. Δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα», σχολιάζει ο Δημήτρης Ρίζος.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του παίκτη ο ειδικός της Championship στο bet-planet.gr, αναφέρει: «Κυρίως παίζει δεκάρι. Έτυχε να τον δω και ως αριστερό εξτρέμ. Σε λίγα παιχνίδια έπαιξε και αριστερά, παρότι η φυσική του θέση είναι το 10. Μπορεί να παίξει και 8άρι. Επειδή είναι δημιουργικός παίκτης με τεχνική κατάρτιση τον προτίμησαν περισσότερο στο 10. Παίρνει στημένες μπαλιές και εκτελεί. Είναι σχετικά γρήγορος. Έχει τη ντρίπλα, είναι και μπουκαδόρος. Μπαίνει από πλάγια, βγάζει τη σέντρα διαθέτοντας σχετικά καλό τελείωμα».

Για την πιθανότητα ερχομού στον Ολυμπιακό λέει: «Ίσως έρθει ως δανεικός για να βρει τα πατήματά του. Για ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία καλή λύση έστω και αν είναι λίγο πεσμένος φέτος. Έχουν αναγεννηθεί και άλλοι. Γιατί να μην το κάνει και αυτός που είναι σε μία καλή ηλικία και είναι αρκετά φιλόδοξος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερός… μάγκας ο Ομάρ – Απίστευτο τι έκανε για τον Ολυμπιακό – Τον κρατάει ο Μαρινάκης;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags