Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: "Παλάβωσε" εντελώς ο Αλαφούζος - Τα πάνω-κάτω στη Superleague - Κίνηση που... εκτοξεύει τον ΠΑΟ!
| 2020-01-23 17:30:00

"Παλάβωσε" εντελώς ο Αλαφούζος - Τα πάνω-κάτω στη Superleague - Κίνηση που... εκτοξεύει τον ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου
"Παλάβωσε" εντελώς ο Αλαφούζος - Τα πάνω-κάτω στη Superleague - Κίνηση που... εκτοξεύει τον ΠΑΟ!

Ρίχνει πολύ χρήμα. Απανωτά τα "μπαμ". Αλλάζουν όλα...

Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Ένα είναι το πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα από τη διαρροή της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Καρλίτος. Και δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό σκέλος, αλλά αυτό που πλέον επιβάλλεται να σημειωθεί και να καταγραφεί είναι η εμφανής αλλαγή στο μπάτζετ που χειρίζεται ο Τσάβι Ρόκα. Υπενθυμίζοντας την (μάλλον υπερβολική, αλλά σε κάθε περίπτωση δημόσια τοποθέτηση) καλοκαιρινή δήλωση του Νίκου Νταμπίζα, κανείς από τις καλοκαιρινές προσθήκες των «πράσινων» δεν ήρθε με συμβόλαιο μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ ετησίως.

Ανεξαρτήτως αν ισχύει (και αν δεν ισχύει η απόκλιση θα είναι πολύ μικρή και το πολύ για μια-δύο περιπτώσεις), είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο πλαφόν έχει διαφοροποιηθεί για τους «πράσινους». Η ανανέωση του Δημήτρη Κουρμπέλη του χάρισε συμβόλαιο… κανονικού Παναθηναϊκού, με 500.000 ευρώ ετησίως. Η συμφωνία των «πράσινων» με τον Γιασίν Αγιούμπ, του απέφερε συμβόλαιο 3,5 ετών έναντι 1,6 εκατ. ευρώ συνολικά ενώ ο Καρλίτος, ο οποίος εισέπραττε ετησίως 1 εκατ. ευρώ στην αραβική χερσόνησο, δεν μπορεί να έχει συμφωνήσει με λιγότερα από 500-600.000 ευρώ ετησίως.

Αποδοχές που μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν κυριολεκτικά απαγορευτικές και το γεγονός ότι πλέον προσφέρονται, έστω και σε ποδοσφαιριστές που τις… αξίζουν γιατί (βάσει βιογραφικού τουλάχιστον) έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη δυναμική του Παναθηναϊκού, προφανώς και σηματοδοτεί την, έστω σταδιακή, έστω μετρημένη, αλλά σε κάθε περίπτωση πλέον εμφανή, λήξη του μνημονιακού καθεστώτος.

Προφανώς κάτι τέτοιο είναι αποτέλεσμα των καρπών που έδρεψε ο σύλλογος από το «σκληρό» μνημονίο των τελευταίων χρόνων και ουσιαστικά έχει… εξαϋλώσει τα χρέη (απολύτως διαχειρίσιμα πλέον), αλλά και παράλληλα της πλήρους μεταστροφής του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος από εκεί που πριν 2,5 χρόνια «τραβούσε» την πρίζα, ανακοινώνοντας τη διακοπή της χρηματοδότησης του συλλόγου, έχει πλέον επιστρέψει για τα καλά, όχι μόνο στις αποφάσεις, στην καθημερινότητα, γενικότερα στη διοίκηση του συλλόγου, αλλά και – επαναλαμβάνουμε, έστω και σε συγκεκριμένες,  πολύ διαλεκτές περιπτώσεις και υποθέσεις – στην «κανονικότητα» της προσέλκυσης ποδοσφαιριστών που ταιριάζουν στο ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελό ΜΠΑΜ από τον ΠΑΟ! Φέρνει κι άλλον παικταρά - Μεγάλο όνομα, τον ήθελαν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags