Facebook Pixel Άρης - Ξάνθη: Αρειανάρα για... έφυγε για πλέι οφ - Άλμα Ευρώπης με πέναλτι!
| 2020-01-23 21:29:00

Αρειανάρα και... έφυγε για πλέι οφ - Άλμα Ευρώπης με πέναλτι!

Sportdog Team
Αρειανάρα και... έφυγε για πλέι οφ - Άλμα Ευρώπης με πέναλτι!

Νίκη 1-0 κόντρα στην Ξάνθη με εύστοχο πέναλτι του Γκάμα.

Άρης - Ξάνθη: Ο Άρης κέρδισε για τέταρτη φορά μέσα στη χρονιά την Ξάνθη με 1-0 και πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Super League 1, δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό

Οι «κιτρινόμαυροι» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ενώ η Ξάνθη παραμένει ισόβαθμη με τους ΟΦΗ και Ατρόμητο στην έκτη θέση με 26 βαθμούς. 

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα 45 λεπτά, με τους ποδοσφαιριστές του Μίχαελ Ένινγκ να προσπαθούν από την αρχή του παιχνιδιού να επιβάλουν τον ρυθμό τους κόντρα στην Ξάνθη. 

Η ακριτική ομάδα αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο, με το σύνολο του Γιώργου Παράσχου να κλείνει τους χώρους, γεγονός που οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» σε αρκετές ατομικές ενέργειες ή σε μακρινά σουτ με στόχο να αιφνιδιάσουν τον Κάρλος Αμπάντ. 

Το πρώτο μισό της αναμέτρησης, ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία από τις δύο ομάδες, με την Ξάνθη ωστόσο να «αγγίζει» το γκολ στο 36ο λεπτό, μετά από ένα χαμένο κοντρόλ του Κουέστα που πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο οι ρόλοι παρέμειναν ίδιοι. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να ψάχνουν για κάποιο τέρμα με την Ξάνθη να έχει έναν πιο αμυντικό προσανατολισμό. 

Τον... γόρδιο δεσμό για τον Άρη έλυσε η συνεργασία του Φετφατζίδη με τον Σάσα, με τον Βραζιλιάνο να πατάει περιοχή και να ανατρέπεται από την αρχηγό της Ξάνθης Δήμο Μπαξεβανίδη. Με τον Μπρούνο Γκάμα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί για το 1-0. 

Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει μετά την επίτευξη του τέρματος του Μπρούνο Γκάμα, παίζοντας πιο επιθετικά. Παρόλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» άντεξαν μέχρι το τελευταίο λεπτό και πήραν τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς που τους καθιστούν μόνους πέμπτους στη βαθμολογία της Super League 1. 

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags