Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερός Παπαγιάννης: "Δέχομαι στήριξη από τους συμπαίκτες μου" - Έτσι γύρισε ο διακόπτης!
| 2020-01-25 11:35:00

Τρομερός Παπαγιάννης: "Δέχομαι στήριξη από τους συμπαίκτες μου" - Έτσι γύρισε ο διακόπτης!

Sportdog Team
Τρομερός Παπαγιάννης: "Δέχομαι στήριξη από τους συμπαίκτες μου" - Έτσι γύρισε ο διακόπτης!

Όλα όσα δήλωσε σέντερ του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: H απόδοση του Γιώργου Παπαγιάννη βρίσκεται σταθερά σε... limit up, σπέρνοντας τον ενθουσιασμό στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και κυρίως στον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος κατάφερε να... ξεκλειδώσει τον Έλληνα διεθνή σέντερ και να ενισχύσει το «τριφύλλι», που «πονούσε» στη θέση «5», με μία... εσωτερική μεταγραφή.    

Η λήξη της χθεσινής (24/1) αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν βρήκε τους «πράσινους» στη θέση των θριαμβευτών με 100-88, πλησιάζοντας την πεντάδα της Euroleague (μία νίκη χωρίζει τον 6ο Παναθηναϊκό από την 5η Μακάμπι Τελ Αβίβ). Ο απολογισμός του Έλληνα σέντερ στα 24 λεπτά που έμεινε στο παρκέ; Δώδεκα πόντοι, που συνοδεύτηκαν από 8 ριμπάουντ και career high σε μπλοκ στην Euroleague, με 5, δίνοντας συνέχεια στις εξαιρετικές τελευταίες εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Το μυστικό της «ανάστασης» του πιο σημαντικού project του Παναθηναϊκού, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας; «Αυτό είναι κάτι προσωπικό... Σίγουρα όμως έκατσα κάτω και σκέφτηκα. Το πιο βασικό κομμάτι σε έναν αθλητή είναι το μυαλό. Σίγουρα αυτό το κλικ μέσα μου, έγινε πρώτα στο μυαλό μου», υπογράμμισε ο Γιώργος Παπαγιάννης σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέσα από τα «πράσινα» αποδυτήρια. 

Ο 22χρονος σέντερ μίλησε επίσης για τη χθεσινή 13η νίκη του Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague, αναλύοντας το ματς και επισημαίνοντας την κακή τέταρτη περίοδο της ομάδας του, όπως επίσης και για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί μακριά από το ΟΑΚΑ, απέναντι σε Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα. 

Παράλληλα ο Γιώργος Παπαγιάννης εστίασε στην πολύτιμη στήριξη που δέχεται από τους συμπαίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στο στόχο του Παναθηναϊκού για περαιτέρω «αναρρίχηση» στη βαθμολογία της Euroleague. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ): 

- Πήρατε την άτυπη ρεβάνς από την Βιλερμπάν για την ήττα επί γαλλικού εδάφους και μάλιστα με σχετική άνεση.

«Από την αρχή δώσαμε το 100% και ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ωστόσο υπήρξε μία χαλαρότητα στο τέταρτο δεκάλεπτο και φάνηκε αυτό στο τελικό σκορ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα είναι να εξετάσουμε την κακή μας τέταρτη περίοδο, να διορθώσουμε τα λάθη και να μην τα επαναλάβουμε και να εστιάσουμε στο επόμενο ματς». 

- Κρατήσατε αήττητο το ΟΑΚΑ και στα τρία τελευταία ματς που δώσατε και ακολουθεί η δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βαλένθια.

«Σίγουρα η αναμέτρηση με τους Ισπανούς έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Η Βαλένθια αποδίδει εξαιρετικά στις τελευταίες αναμετρήσεις και παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ματς, σε μία δύσκολη έδρα, αλλά το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να φύγουμε με το ‘'διπλό''».

- Για ακόμη μία φορά έδειξες ότι βρίσκεσαι σε εξαιρετική κατάσταση, πετυχαίνοντας μάλιστα απέναντι στη Βιλερμπάν και ατομικό ρεκόρ καριέρας σε μπλοκ (5) στην Euroleague.

«Στόχος μου είναι να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου σε κάθε αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα πάει καλά, όπως χαίρομαι για την απόδοση μου. Πρέπει να κρατήσουμε αυτό το ρυθμό και να συνεχίσουμε έτσι. Τεράστια, πάντως, είναι και η στήριξη που δέχομαι από τους συμπαίκτες μου». 

- Θα μας αποκαλύψεις πως γύρισε ο διακόπτης μέσα σου και είσαι σταθερά σε ανοδική πορεία;  

«Αυτό είναι κάτι προσωπικό... Σίγουρα όμως έκατσα κάτω και σκέφτηκα. Το πιο βασικό κομμάτι σε έναν αθλητή είναι το μυαλό. Σίγουρα αυτό το κλικ μέσα μου, έγινε πρώτα στο μυαλό μου». 

- Η επίθεση του Παναθηναϊκού έκανε κόντρα στη Βιλερμπάν την απαραίτητη ζημιά.

«Στην επίθεση έχουμε αποδείξει εφέτος ότι είμαστε πάρα πολύ καλοί. Μακάρι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και να έχουμε διάρκεια σε αυτό το κομμάτι».

- Ο Παναθηναϊκός «χτίζει» σερί (3-0) στις τελευταίες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Έχει δικαίωμα στο όνειρο για να «αναρριχηθεί» ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη;

«Πάμε αγώνα με τον αγώνα και προπόνηση με την προπόνηση. Σίγουρα υπάρχουν προσδοκίες από τον καθένα, αλλά το σημαντικό είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να έχουμε υπομονή. Όλα θα πάνε καλά...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags