Facebook Pixel Sportdog.gr | Η ιστορία πίσω από το «ντούκι» που πρωταγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ
| 2020-01-25 18:27:00

Η ιστορία πίσω από το «ντούκι» που πρωταγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ

Sportdog Team
Η ιστορία πίσω από το «ντούκι» που πρωταγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ

Ένας από τους… αναπάντεχους πρωταγωνιστές της τρέχουσας σεζόν για το αγγλικό πρωτάθλημα.

Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1996. Είδε το πρώτο φως στην Καταλονία, με τους γονείς του να εγκαθίστανται στην Ισπανία ως οικονομικοί μετανάστες από το Μάλι. Ο ίδιος πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην «Masia» και έπαιξε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα μόνο 4 φορές.

Το ντεμπούτο του καταγράφηκε σε εντός έδρας αναμέτρηση με την Γρανάδα για το ισπανικό πρωτάθλημα στις 23 Νοεμβρίου του 2013, υπό τις οδηγίες του Τάτα Μαρτίνο. Ο Τραορέ αγωνίστηκε 7 λεπτά, αντικαθιστώντας τον Νεϊμάρ σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με σκορ 4-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Το μοναδικό του γκολ με την «Μπάρτσα» το σημείωσε ωστόσο έναν χρόνο αργότερα (16.12.2014) σε παιχνίδι με την Ουέσκα για τον 4ο γύρο του Copa del Rey. Νίκη με σκορ 8-1 για τους Καταλανούς, με τον Τραορέ να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο 74ο λεπτό και να σκοράρει στο 78 κάνοντας το 7-0.

Για τους μυημένους στο Football Manager, αποτέλεσε ένα από τα «wonderkids» στις τότε εκδόσεις του πασίγνωστου video game αλλά στην πραγματικότητα δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στο «Καμπ Νου». Πρόκειται άλλωστε για ένα ποδοσφαιρικό προϊόν κάπως… έξω από τα πρότυπα της ακαδημίας των «μπλαουγκράνα», αφού η ταχύτητα και η φυσική του δύναμη τον βοήθησαν να εξελίξει τομείς που διαμόρφωσαν έναν πολύ «physical» παίκτη για τα δεδομένα των πρωταθλητών Ισπανίας…

ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΟΥΛΒΣ

Το καλοκαίρι του 2015 είχε έρθει πλέον η ώρα να αποχαιρετήσει την Μπαρτσελόνα. Η Άστον Βίλα τον έκανε δικό της έναντι ενός ποσού της τάξεως των 10 εκατομμυρίων ευρώ αλλά το τέλος της σεζόν 2015-16 βρήκε τους «χωριάτες» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα…

Ο Τραορέ αποχαιρέτησε με απολογισμό 12 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και παρέμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού το καλοκαίρι του 2016 ήταν η Μίντλεσμπρο αυτή που κατέβαλε 8 εκατομμύρια ευρώ και τον ενέταξε στο δυναμικό της.

Στο «Ρίβερσαϊντ» παρέμεινε για δύο χρόνια και συμπλήρωσε 71 συμμετοχές, 5 γκολ και 13 ασίστ αλλά η πρώτη χρονιά ολοκληρώθηκε και πάλι με υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ, με τον ίδιο ωστόσο να εντυπωσιάζει στην δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου υπό τις οδηγίες του Τόνι Πιούλις, κερδίζοντας εν τέλει τη μεταγραφή του στη Γουλβς το καλοκαίρι του 2018 έναντι του ποσού των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο του εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή τη δεξιά πλευρά στην επίθεση των «λύκων», με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την περυσινή σεζόν με 36 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΤΡΑΟΡΕ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Ο 24χρονος Ισπανός εξτρέμ μετρά φέτος με τη φανέλα της -επίσης εντυπωσιακής – Γουλβς, 23 συμμετοχές στην Premier League, έχοντας σημειώσει 4 γκολ (σ.σ. τα 3 απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι) και 7 ασίστ έπειτα από συνολικό χρόνο συμμετοχής 1.852 λεπτών.

Στην Ευρώπη έχει καταγράψει άλλες 10 «παραστάσεις» (σ.σ. 1 γκολ και 3 ασίστ) στην πορεία των «λύκων» στη διοργάνωση του Europa League (σ.σ. 5 στη φάση των ομίλων και 5 στα προκριματικά του καλοκαιριού) ενώ έχει αγωνιστεί και 2 φορές στο FA Cup.

Το στατιστικό που προκαλεί ωστόσο την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες ντρίμπλες στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με διαφορά από την δεύτερο Γουίλφριντ Ζαχά…

Οι επιδόσεις του από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχουν εκτοξεύσει την τιμή του στην ποδοσφαιρική αγορά, η οποία κυμαίνεται τη δεδομένη χρονική στιγμή τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι λίγες οι ομάδες της ευρωπαϊκής ελίτ που αρχίζουν να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του και ο ίδιος σχολίασε ακόμη και ενδεχόμενη επιστροφή του στην Ισπανία για χάρη της Μπαρτσελίνα ή ακόμη και της Ρεάλ Μαδρίτης…

«Μια επιστροφή στην Μπαρτσελόνα; Δεν κρατάω κακία, αλλά ακόμη και η Ρεάλ Μαδρίτης να ήθελε να με αποκτήσει, θα πήγαινα. Από την Μπαρτσελόνα και αυτά τα δέκα χρόνια που ήμουν εκεί, μόνο καλές αναμνήσεις έχω»

ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ…

Τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει; Η απάντηση έρχεται αυθόρμητα. Μοιάζει περισσότερο με «μποντιμπιλντερά», παρά με ποδοσφαιριστή! Ο συνδυασμός της δύναμης με την ασύλληπτη ταχύτητά του δημιουργεί ένα μείγμα εκρηκτικό, με τον ίδιο να προκαλεί δέος. Δεν το λέμε εμείς. Το είπε ο Κλοπ μετά τη συνάντηση της Πέμπτης (23/1) ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Γουλβς στο «Μολινό»…

«O Αντάμα Τραορέ είναι άπαιχτος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το έχω πει αρκετές φορές και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι πια ένας απλός εξτρέμ. Κρατά μπάλα και δημιουργεί καταστάσεις για γκολ. Αυτό δυσκολεύει όσους προσπαθούν να τον αντιμετωπίσουν. Κάθε χαμένη κατοχή είναι μια βέβαιη αντεπίθεση και μισό γκολ για τη Γουλβς»

 

 

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ…

Τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε μια ανάσα από το ντεμπούτο του με την Εθνική Ισπανίας αλλά ένα πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Άστον Βίλα (10.11.2019) τον κράτησε στην Αγγλία, με αποτέλεσμα ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός των Ισπανών, Ρομπέρτο Μορένο (σ.σ. αντικαταστάθηκε πλέον από τον Λουίς Ενρίκε), να καλύψει το κενό του με τον Πάμπλο Σαράμπια της Παρί Σεν Ζερμέν για τα δύο τελευταία ματς των προκριματικών του Euro 2020 με Μάλτα και Ρουμανία.

Σημειώνεται πως ο Τραορέ είχε περάσει από όλα τα ηλικιακά κλιμάκια των «φούριας ρόχας» την περίοδο της θητείας του στην Μπαρτσελόνα αλλά το σίριαλ της διεθνούς καριέρας του συνεχίζεται όσο δεν φορά τη φανέλα της αντρικής ομάδας, αφού μέχρι αυτό να συμβεί, θα παραμένει στο παιχνίδι και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Μάλι, που τον διεκδικεί ως πατρίδα των γονιών του…

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ: ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΒΑΡΗ…

«Η προπόνησή μου; Δεν κάνω βάρη. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είναι γενετικό. Γυμνάζομαι, αλλά κερδίζω όγκο πολύ εύκολα και γρήγορα», σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή της η επιβλητικότερη «ντουλάπα» των ευρωπαϊκών γηπέδων. Εσείς το πιστεύετε;

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags