Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ανώτερος ο Ολυμπιακός, έκανε το... δώρο στον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ – "Μοιραίος" ο Γκιλιέρμε, με 10 η Ένωση
| 2020-01-26 21:26:00

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, έκανε το... δώρο στον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ – "Μοιραίος" ο Γκιλιέρμε, με 10 η Ένωση

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ανώτερος ο Ολυμπιακός, έκανε το... δώρο στον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ – "Μοιραίος" ο Γκιλιέρμε, με 10 η Ένωση

Καλύτεροι οι Πειραιώτες, κόλλησαν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, με την ΑΕΚ να κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο, αλλά τον καλύτερο Ολυμπιακό να μην βρίσκει το πολυπόθητο γκολ.

Η Ένωση τέλειωσε το ντέρμπι με 10 παίκτες, καθώς στο 88’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σιμόες, ενώ για τους «Ερυθρόλευκους» μοιραίος ήταν ο Γκιλιέρμε που στο 61’ έχασε το... άχαστο σημαδεύοντας το δοκάρι από τη μικρή περιοχή και ολομόναχος.

Με την ισοπαλία αυτή ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στο +2 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τη Δευτέρα υποδέχεται στην Τούμπα τον Βόλο και έχει τεράστια ευκαιρία πλέον να επιστρέψει μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού και η κίνηση-ματ από Καρέρα

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά και προσπάθησε πιέζοντας ψηλά να αιφνιδιάσει τους Πειραιώτες, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν στο 4ο λεπτό μετά από τρομερή αντεπίθεση ο Μασούρας έβγαλε τετ α τετ τον Μπουχαλάκη, ωστόσο ο Μπάρκας κατάφερε να διώξει το σουτ του σε κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 9ο λεπτό, όταν ο Μασούρας με κεφαλιά έβγαλε ασίστ στον Ελ Αραμπί, που από πολύ κοντά και ολομόναχος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Βλέποντας πάντως τον Ολυμπιακό να κυκλοφορεί άνετα την μπάλα στη μεσαία γραμμή και την κατοχή στο 41-59, στο μισάωρο ο Μάσιμο Καρέρα προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Ολιβέιρα αντί του Σιμάνσκι και αλλάζοντας το σύστημα του σε 4-2-3-1 και... διορθώνοντας την κατάσταση. Η Ένωση ισορρόπησε το ματς και το παιχνίδι έφτασε μέχρι το ημίχρονο χωρίς να δούμε κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία.

Το... άχαστο του Γκιλιέρμε και η κόκκινη του Σιμόες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία τεράστια ευκαιρία της ΑΕΚ, όταν ο Μάνταλος με έξυπνη εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Λιβάγια μέσα στην περιοχή, όμως ο Σα με τα πόδια είπε «όχι» στο σουτ του Κροάτη. Από τη φάση αυτή και μετά όμως, ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας την Ένωση να περιμένει πίσω από τη μεσαία γραμμή. Στο 53’ μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ οι Πειραιώτες, όταν ο Μπουχαλάκης έκανε ωραία κίνηση και σούταρε στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα και τον Γκιλιέρμε να μένει ολομόναχος δίπλα να ζητάει την μπάλα.

Ο Βραζιλιάνος πάντως είχε τη δική του ευκαιρία και ακόμα μεγαλύτερη, όταν στο 61’ μετά από εκτέλεση φάουλ και λάθος διώξιμο με το κεφάλι του Βράνιες, η μπάλα έφτασε στον χαφ του Ολυμπιακού, ο οποίος ολομόναχος και από τα δύο μέτρα, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάρκα.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και παρότι η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει με κάποια σουτ στην κόντρα τον Βέρντε και Λιβάγια, οι «Ερυθρόλευκοι» ήταν πιο απειλητικοί και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα. Στο τελευταίο μάλιστα το ματς έγινε... ροντέο, καθώς ο Σιμόες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο η Ένωση παίζοντας με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να κρατήσει το 0-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και ίσως άξιζε να βρει και το γκολ. Ο Έλληνας χαφ έτρεξε πάρα πολύ, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ έδωσε μεγάλες βοήθειες και στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε στο ντέρμπι με σύστημα 4-3-3, τον Μπάρκα τερματοφύλακα και τετράδα στην άμυνα τους Μπακάκη, Βράνιες, Οικονόμου και Λόπες από δεξιά προς αριστερά. Οι Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι ήταν στον άξονα, με τους Μάνταλο, Βέρντε στα άκρα της επίθεσης και τον Λιβάγια στην κορυφή. Το πλάνο όμως δεν... προχώρησε και ο Ιταλός κόουτς στο 31’ το γύρισε σε 4-2-3-1 βάζοντας τον Ολιβέιρα αντί του Σιμάνσκι. Η δεύτερη αλλαγή έγινε στο 77’, όταν ο Αλμπάνης μπήκε αντί του Βέρντε, ενώ μετά την αποβολή του Σιμόες πέρασε ο Σβάρνας αντί του Λιβάγια.

Από την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε το 4-3-3 με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα και Τσιμίκα. Στα χαφ ήταν οι Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, στα άκρα οι Βαλμπουενά, Μασούρας και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί. Στο 67’ πέρασε τον Λοβέρα στα άκρα αντί του Μασούρα για να φρεσκάρει την ομάδα του ο Πορτογάλος, ενώ στο 83’ πέρασε και ο Σουντανί αντί του Καμαρά αλλάζοντας το σύστημά του και παίζοντας πιο επιθετικά, ενώ στο 90’ μπήκε ο Φορτούνης αντί του Βαλμπουενά.

Η ΦΑΣΗ: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, όμως δεν είχε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ. Η μεγαλύτερη όλων ήταν φυσικά αυτή του 63ου λεπτού, όταν από λάθος του Βράνιες, η μπάλα στρώθηκε εντός περιοχής στον ολομόναχο Γκιλιέρμε, όμως αυτός κατάφερε να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, ζορίστηκε πάρα πολύ από τον ανώτερο Ολυμπιακό και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έμεινε πίσω και περίμενε στο μισό γήπεδο. Η εικόνα αυτή απογοήτευσε ξεκάθαρα και τον κόσμο, ο οποίος στη λήξη έμεινε... παγωμένος και δεν αντέδρασε. Βέβαια, οι Πειραιώτες παρότι ήταν καλύτεροι, δεν νίκησαν σε ακόμα ένα ντέρμπι και πλέον από τη Δευτέρα θα βρίσκονται στη δεύτερη θέση και στο -1 από τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags