Facebook Pixel Sportdog.gr | Απάντηση Φερέιρα για τις χειρονομίες στην εξέδρα – Εκεί τις απέδωσε
| 2020-01-27 23:48:00

Απάντηση Φερέιρα για τις χειρονομίες στην εξέδρα – Εκεί τις απέδωσε

Sportdog Team
Απάντηση Φερέιρα για τις χειρονομίες στην εξέδρα – Εκεί τις απέδωσε

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις.

Στην ένταση απέδωσε ο Αμπέλ Φερέιρα τη συμπεριφορά του στο τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Βόλο.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη σημερινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά τελειομανής. Απαιτώ πολλά πράγματα πολλές φορές. Κυρίως αυτό συνέβη στο πρώτο ημίχρονο όπου ο αντίπαλος είχε μεγαλύτερη κατοχή κι αυτό μας ενόχλησε, ακόμη κι έτσι όμως δε θεωρώ ότι είχε κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία σε αντίθεση με εμάς, που είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες με τον Μίσιτς και τον Σφιντέρσκι.

Στην ανάπαυλα, κάναμε τις απαραίτητες προσαρμογές στον τρόπο με τον οποίο πιέζαμε τον αντίπαλο και είπαμε να μη δίνουμε πολύ εύκολα με βιαστικές επιλογές την μπάλα στον αντίπαλο. Ανεβάσαμε απόδοση, είχαμε ευκαιρίες με τον Αντρέ και τον Μίσιτς και θεωρώ ότι θα μπορούσε να έρθει και πιο νωρίς το γκολ. Στο τέλος ο αντίπαλος ρίσκαρε, εμείς δυσκολευτήκαμε αρκετά κι αναγκαστήκαμε να αμυνθούμε πιο πίσω. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι ο αντίπαλος δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Σίγουρα δεν μας αρέσει να είμαστε τόσο πίσω».

Για τις κινήσεις του προς την κερκίδα: «Θέλαμε τη στήριξη του κόσμου. Κι επειδή κι εγώ κι ο κόσμος είμαστε τόσο παθιασμένοι και θέλουμε να τα πάει καλύτερα η ομάδα, έβγαλα μία μεγαλύτερη ένταση λόγω του εκνευρισμού που είχαμε. Έβγαλα αυτή την ένταση κι αυτό ήταν που συνέβη. Το έχω πει πολλές φορές. Όλοι μαζί, είμαστε πολύ πιο δυνατοί»

Για τις ευκαιρίες που χάθηκαν: «Δε θα έλεγα ότι έχουμε αλλάξει στην τακτική μας προσέγγιση. Διατηρούμε την ομάδα οσο πιο φρέσκια γίνεται. Μέσα στον Γενάρη είχαμε πολλά παιχνίδια, κάτι που δεν είχαμε μέχρι τώρα. Χρειαζόμαστε τους παίκτες όσο το δυνατόν πιο φρέσκους. Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, με ρωτούσατε για τον Ντιέγκο. Τώρα, τους έχουμε βάλει όλους στο παιχνίδι, εκτός του Κρέσπο, που έχει τον τραυματισμό. Σήμερα φάνηκε και πάλι, το κεντρικό μας αμυντικό δίδυμο δεν είχε τη φρεσκάδα για ανεβάσει ψηλά την αμυντική μας γραμμή, οπότε έπρεπε να κατέβουν πιο χαμηλά οι άλλες 2 γραμμές».

Για την αλλαγή ρόλου του Μίσιτς: «Ο Μίσιτς στο "10", είναι μία δοκιμή που έγινε και πήγε πολύ καλά στο ματς με τον ΟΦΗ. Έπαιξε καλά τότε, μοίρασε κι ασίστ. Σήμερα δοκιμάσαμε να παίξει εκεί στο πρώτο ημίχρονο και μετά πιο πίσω. Γενικότερα πιστεύω ότι το γεγονός ότι έχουμε αλλάξει τόσα πρόσωπα ίσως έχει αλλάξει τη δυναμική της ομάδας. Προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία και θέλουμε όλους τους παίκτες στη διάθεση μας, ετοιμοπόλεμους. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολλές, ξεκάθαρες ευκαιρίες. Ίσως τις περισσότερες σε αγώνα πρωταθλήματος στην έδρα μας. Ο αντίπαλος είναι αλήθεια επίσης, ότι είχε περισσότερη κατοχή στην έδρα μας.

Σίγουρα υπήρχε ένα άγχος από την πλευρά όλων. Ξέραμε ότι αν κερδίζαμε θα πηγαίναμε και πάλι στην 1η θέση και ότι με τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου θα ήταν σημαντικό ένα γκολ νωρίς. Όταν έρχονται οι ευκαιρίες και τις χάνεις, δημιουργείται άγχος και νευρικότητα που ξεκινάει από τους παίκτες, περνάει στους προπονητές, περνάει στον κόσμο και δεν μας κάνει καλό. Είναι λογικό να συμβαίνει. Και οι παίκτες άνθρωποι είναι, δεν είναι μηχανές. Δεν μπορεί να είναι πάντα σίγουρο ότι κάθε ευκαιρία, θα γίνει γκολ».

Για την εισήγηση της ΕΕΑ: «Η δική μου επιθυμία είναι αυτή η απόφαση να μην επηρεάσει ούτε τους παίκτες, ούτε όλους εμάς, ούτε τον κόσμο. Από τη μεριά μου, ξέρω καλά ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο. Είμαι 100% προσηλωμένος στον στόχο μου. Να παίρνουμε νίκες και να αυξάνεται η αξία των παικτών της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα, που όταν μπαίνεις σε αυτή, παθιάζεσαι πολύ. Πραγματικά αυτό συμβαίνει και με μένα. Νιώθω κομμάτι του ΠΑΟΚ και θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο γίνεται για αυτή την ομάδα. Κίνητρο μου, είναι να κάνω κάτι που δεν το έχει ξανακάνει η ομάδα. Το back to back στο πρωτάθλημα. Όλοι μαζί, παίκτες, διοίκηση και κόσμος θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο αυτό. Ο κόσμος είναι η ψυχή της ομάδας και τους θέλουμε πάντα δίπλα μας. Όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο περισσότερο φόβο προκαλούμε σε όλους!».

Για τη συνέχεια: «Πρώτα-πρώτα θα έχουμε μία "καθαρή" εβδομάδα χωρίς αγώνα, για να μπορέσουμε να κάνουμε την αποθεραπεία μας σωστά, σωματικά και ψυχολογικά. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για τη σειρά των αγώνων που έρχεται. Σήμερα δεν παίξαμε καλά. Αλλά νομίζω ότι ο μοναδικός τρόπος να διατηρηθεί η ομάδα φρέσκια, ήταν με όλη αυτή την προσθήκη παικτών που είχαν τόσα παιχνίδια. Γιατί πραγματικά παίξαμε πολλά παιχνίδια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η ομάδα δεν είχε συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, αν είχαμε Ευρώπη, θα ήμασταν πιο συνηθισμένοι σε αυτό».

Για το αν θα πάρει παίκτη ο ΠΑΟΚ τις επόμενες ημέρες αλλά και για την εισήγηση της ΕΕΑ: «Όσον αφορά το σκέλος των μεταγραφών, δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο, καταλαβαίνω την ερώτηση ωστόσο δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή. Για την ΕΕΑ, δεν είναι δουλειά μου αυτό το κομμάτι, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που όταν μπεις στον σύλλογο παθιάζεσαι, και αυτό συμβαίνει και με εμένα, θέλω να κάνω ότι καλύτερο γίνεται για την ομάδα. Το κίνητρο μου είναι να κάνω το back to back πρωτάθλημα και θεωρώ πως όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε. Χρειαζόμαστε τον κόσμο πάντα δίπλα μας, όλοι μαζί είμαστε δυνατοί και όσο πιο ενωμένοι είμαστε τόσο περισσότερο… φόβο μπορούμε να προκαλέσουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags