Facebook Pixel Sportdog.gr | Συναγερμός στην Premier League λόγω Brexit! Αυτήν την οδηγία έλαβαν οι ομάδες, θα γίνει χαμός
Ποδόσφαιρο
| 2020-01-29 13:19:00

Συναγερμός στην Premier League λόγω Brexit! Αυτήν την οδηγία έλαβαν οι ομάδες, θα γίνει χαμός

Sportdog Team
Συναγερμός στην Premier League λόγω Brexit! Αυτήν την οδηγία έλαβαν οι ομάδες, θα γίνει χαμός

Ετοιμάζονται τρελές αλλαγές στα ρόστερ.

Με αφορμή τη συμφωνία για το Brexit, έχει σημάνει... συναγερμός στην αγγλική Premier League.

Ειδικοί συμβουλεύουν τους συλλόγους να προχωρήσουν στην απόκτηση ανηλίκων παικτών, έως την 31η Ιανουαρίου οπότε ολοκληρώνονται οι μεταγραφές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «The Telegraph», μετά το Brexit, οι αγγλικοί σύλλογοι δεν θα έχουν δικαίωμα απόκτησης παικτών 16 και 17 ετών, τουλάχιστον έως ότου αποφασίσει η FIFA, εάν θα γίνει σχετική εξαίρεση.

Μέχρι τώρα, οι ομάδες της Premier League, μπορούσαν να αποκτήσουν παίκτες ηλικίας 16 ή 17 ετών, εάν αυτοί προέρχονταν από χώρα που ανήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, κάτι που όμως με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ αυτό θα τελείωνε.

Ο Τζέικ Κοέν, δικηγόρος του αθλητικού δικαίου, που συνεργάζεται με τους συλλόγους και ο Όουεν Τζόουνς, ειδικός στους αθλητικούς νόμους, έκαναν σαφές ότι είναι καλύτερο να εκμεταλλευτούν οι ομάδες την ευκαιρία τώρα, από το να περιμένουν την FIFA να κάνει μια εξαίρεση:

«Υπάρχει πολλή σύγχυση. Θα συμβούλευα τους συλλόγους να μην περιμένουν την FIFA να τους δώσει μια ευκαιρία», λέει ο Κοέν.

«Καταλαβαίνω ότι αυτή η μεταγραφική αγορά θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τους συλλόγους να αποκτήσουν παίκτες ηλικίας 16 και 17 ετών, εκτός κι εάν αλλάξει κάτι στους όρους της ρύθμισης της FIFA», δήλωσε ο Τζόουνς.

Πάντως, μετά την 31η Ιανουαρίου, δεν θα είναι εξασφαλισμένο ότι στο μέλλον μπορούν να προχωρούν σε αποκτήσεις μικρών παικτών, καθώς στο άρθρο 19 της FIFA, δεν περιλαμβάνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, μια εξαίρεση για τους αγγλικούς συλλόγους, οι οποίοι πιστεύουν και επιδιώκουν στην αλλαγή του κανονισμού.

Μία πρακτική που μπορούν να συνεχίζουν να εφαρμόζουν LaLiga, Ligue 1, Serie A και Bundesliga.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, η Τσέλσι έχει ήδη αποκτήσει τον 16χρονο Νορβηγό επιθετικό της Τρόμσο, Μπράιαν Φιαμπέμα αντί 600.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags