Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ατάκες-φωτιά για Χασάν: "Γι’ αυτό δεν έπαιζε στην Μπράγκα"
| 2020-01-29 14:43:00

Ατάκες-φωτιά Πορτογάλου για Χασάν: "Γιατί δεν έπαιζε στην Μπράγκα" - Tι έχει - Τον βάζει ο Μαρτίνς;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες-φωτιά Πορτογάλου για Χασάν: "Γιατί δεν έπαιζε στην Μπράγκα" - Tι έχει - Τον βάζει ο Μαρτίνς;

Αποκαλυπτικός Μιγκέλ Κορέια στο sportdog. Όλα στη φόρα...

Ολυμπιακός: Για δεύτερη φορά θα φορέσει την εμφάνιση του Ολυμπιακού ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος την Τετάρτη ανακοινώθηκε από την πειραϊκή ΠΑΕ, με τον Αιγύπτιο επιθετικό να δηλώνει έτοιμος και ανυπόμονος να νιώσει τη στήριξη των οπαδών της ομάδας στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα δώσει τα πάντα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο 26χρονος σέντερ φορ επέστρεψε το καλοκαίρι του 2019 από τον δανεισμό του στην Μπράγκα, ύστερα από μία σεζόν (2018-2019) στην Ελλάδα, στην οποία έπαιξε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και σημείωσε 15 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στην Πορτογαλία φέτος όμως δεν είχε συχνή παρουσία. Ο Χασάν είχε 7 συμμετοχές (η μία στα προκριματικά του Europa League) και ένα γκολ. Η απουσία του από την 11άδα πάντως δεν οφείλεται σε αγωνιστικούς λόγους, όπως τονίζει στο sportdog ο Μιγκέλ Κορέια.

"Είναι καλός παίκτης και σίγουρα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Τον ξέρετε ήδη στην Ελλάδα", είναι το πρώτο σχόλιο του αρχισυντάκτη της Α' Bola, ο οποίος εξηγεί γιατί ο παίκτης δεν είχε περισσότερες συμμετοχές.

"Η Μπράγκα έχει πολλούς επιθετικογενείς παίκτες και συνήθως δεν παίζει με κλασικό σέντερ φορ. Παίζει συνήθως με δύο παίκτες φουνταριστούς. Οι παίκτες που χρησιμοποιούνται είναι οι Ρικάρντο Όρτα, Γκαλένο, Γουίλσον Εντουάρντο, Ρούι Φόντε, Παουλίνιο", αναφέρει ο Πορτογάλος δημοσιογράφος και συμπληρώνει:

"Ο Γουίλσον Εντουάρντο παίζει δεξιά και ο Ρικάρντο Όρτα αριστερά. Αν αυτοί παίζουν τότε δεν υπάρχει σέντερ φορ. Την Κυριακή η Μπράγκα νίκησε την Πόρτο 1-0 για το Κύπελλο. Σε αυτό το ματς έπαιξε ο Γκαλένο και όταν παίζει αυτός δεν παίζει ο Γουίλσον Εντουάρντο. Όταν παίζει ο Γουίλσον Εντουάρντο δεν παίζει ο Ρικάρντο Όρτα. Αν δείτε δύο παιχνίδια πριν, όταν η Μπράγκα κέρδισε 2-1 την Πόρτο μέσα στο Ντραγκάο για το πρωτάθλημα, έπαιξε ο Γουίλσον Εντουάρντο, δεν έπαιξε ο Γκαλένο και ο Ρικάρντο Όρτα ήταν εκτός. Στην κορυφή όμως έπαιξε ο Παουλίνιo, ο οποίος είναι ο γκολτζής της ομάδας".

Καταλήγοντας, ο Κορέια τόνισε: "Όταν ένας επιθετικός πάει καλά δεν χρειάζεται να τον αλλάξει. Ο Παουλίνιο έχει κάνει 9 γκολ. Γι' αυτό ο Χασάν δεν έπαιξε φέτος στην Μπράγκα".

Παρατηρείται ότι η πορεία του Αιγύπτιου στην Πορτογαλία είχε περίεργη εξέλιξη. Ο Χασάν έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την Μπράγκα στις 8 Αυγούστου 2019, για 9 λεπτά, απέναντι στην Μπρόντμπι για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League. Τρεις ημέρες αργότερα, ξεκίνησε βασικός απέναντι στη Μορεϊρένσε, αγωνίστηκε για 90' και σκόραρε το μοναδικό φετινό του τέρμα. Μία εβδομάδα αργότερα ήταν ξανά στην αρχική σύνθεση και στο 72' έγινε αλλαγή. Στις 25 Αυγούστου ήταν πάλι ενδεκαδάτος και χρησιμοποιήθηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ενώ στον αγώνα με την Μπενφίκα την 1η Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Στις 13 Σεπτεμβρίου ήταν εκτός αποστολής στον αγώνα με τη Βιτόρια Σετουμπάλ, δέκα μέρες αργότερα όμως επαναχρησιμοποιήθηκε για 45 λεπτά απέναντι στη Μαρίτιμο, ενώ το τελευταίο του παιχνίδι στην Μπράγκα το έκανε απέναντι στην Πορτιμονένσε (29/9/19), σε ένα ματς που μπήκε αλλαγή στο 84'.

Από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2020 ο Χασάν αντιμετώπισε πρόβλημα στον αστράγαλο και έμεινε εκτός ομάδας για 19 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, σε Πορτογαλία και Ευρώπη. Οπότε διαπιστώνεται ότι εκτός από τις επιλογές του προπονητή ο παίκτης στάθηκε άτυχος και η επιστροφή του στον Ολυμπιακό είναι κατά κάποιον τρόπο ιδανική ευκαιρία για να επανακτήσει τη φόρμα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβερά πράγματα: Νέο διαζύγιο στον Ολυμπιακό - Παρελθόν... τίμιος επιθετικός

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags