Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Απόφαση... ΣΟΚ στον ΠΑΟΚ - Τριπλό "μπαμ" Μαρινάκη - "Πάρτι" Αλαφούζου
| 2020-01-29 17:30:00

Απόφαση... ΣΟΚ στον ΠΑΟΚ - Τριπλό "μπαμ" Μαρινάκη - "Πάρτι" Αλαφούζου - "Κλο-κλο" στην ΑΕΚ...

του Λάζαρου Γεωργίδη
Απόφαση... ΣΟΚ στον ΠΑΟΚ - Τριπλό "μπαμ" Μαρινάκη - "Πάρτι" Αλαφούζου - "Κλο-κλο" στην ΑΕΚ...

"Πάγος" στην Τούμπα. Τι... έρχεται στο λιμάνι; Πού έχει... νέκρα;

Μπαίνουμε στο τελευταίο διήμερο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και ο απολογισμός είναι τελείως διαφορετικός από όσα περιμέναμε στο ξεκίνημα της και απ’ όσα τουλάχιστον οι περισσότερες ομάδες ευαγγελίζονταν πριν αρχίσει.

Στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ δημοσίως είχε τεθεί το ζήτημα της αποσυμφόρησης του ρόστερ, με τον κόουτς Φερέιρα να τοποθετείται δημοσίως ζητώντας έναν αριστερό μπακ και έναν διαφορετικού τύπου φορ από τους υπάρχοντες στο ρόστερ του. Το ξέχασε, αφού προ ημερών μάλιστα, ενημερώθηκε από πρώτο χέρι, πως προσθήκες δεν πρόκειται να γίνουν. Το χειρότερο για τον Δικέφαλο είναι πως δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε τον στόχο της μείωσης του δυναμικού, στόχο που είχε θέσει ο τεχνικός διευθυντής Μάριο Μπράνκο, αφού κανείς δεν παραχωρήθηκε (στο τέλος τέλος δεν ήταν κάτι που ήθελαν στον σύλλογο), αλλά ούτε και κανείς από όσους θεωρούνται πλεονασματικοί αποχώρησαν. Απογοητευτική η νηνεμία στους πρωταθλητές, μένει να δούμε πως αυτή θα επηρεάσει την κατάσταση που βιώνουν με το -ασφυκτικό από το καλοκαίρι- Financial Fair Play.

Στον Ολυμπιακό "έγραψαν" την ακριβότερη πώληση της ιστορίας του συλλόγου με την παραχώρηση του Ποντένσε στη Γουλβς, δανείζουν τον Κούτρη στη Μαγιόρκα και αποδεσμεύονται από τον δανεισμό του Μπενζιά, αναζητώντας λύση και στο θέμα του Γκερέρο. Η επιστροφή του Χασάν ανακοινώθηκε σήμερα, με τους "ερυθρόλευκους" να βρίσκονται στην αγορά στο τελευταίο της διήμερο αναζητώντας εξτρέμ, μέσο και αριστερό μπακ. Αν υλοποιηθούν αυτές οι κινήσεις στο υπόλοιπο του μήνα, τότε ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει τις προσδοκίες για το χειμερινό πάρε-δώσε.

Αυτός που σίγουρα το πέτυχε ήταν ο Παναθηναϊκός, με τα πρώτα δείγματα γραφής του Τσάβι Ρόκα να είναι ιδιαίτερα θετικά με τα deals που έκλεισε, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Τέσσερις οι νιόφερτοι, τρεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, δύο οι δανεικοί, ο εξτρέμ Νάγκι και ο αμυντικός χαφ Ανουάρ, αμφότεροι με option αγοράς το καλοκαίρι (δύσκολα όμως να εξασκηθούν βάσει των οικονομικών του συλλόγου), ελεύθερος αποκτήθηκε ο μέσος Αγιούμπ, ενώ από τώρα "έκλεισε" ο Ισπανός φορ Καρλίτος, παρότι θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τα πράσινα την επόμενη σεζόν. Θετικό σαφώς το πρόσημο των "πράσινων".

Στην ΑΕΚ τέλος, πολύ… κλο-κλο, από ομελέτα όμως, λίγα πράγματα. Κυνήγησαν τον Σουηδό εξτρέμ Τάνκοβιτς, δεν έκατσε. Κυνήγησαν τον Ιταλό στόπερ Μπάρμπα, κατέληξε στην Μπενεβέντο. Περίμεναν πώληση, ποτέ όμως δεν προχώρησε του Μάνταλου στην Αλ Ουάχντα, ενώ ανάλογη ήταν και τελικά η έκβαση της υπόθεσης του φλερτ του Ολιβέιρα με την Γουλβς, γεγονός που άφησε στον "πάγο" και την επιστροφή του Αραούχο. Αποκτήθηκε μόνο, δανεικός, ο Πολωνός αμυντικός χαφ Σιμάνσκι (με καλοκαιρινή option αγοράς), στόπερ, παρότι ήταν βασική προτεραιότητα, δεν αποκτήθηκε (και δεν προβλέπεται στο υπόλοιπο της μεταγραφικής περιόδου), ενώ τα περιθώρια στενεύουν πολύ για την προσθήκη ενός εξτρέμ, που ο Ιλια Ιβιτς φέρεται ακόμη να εξετάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβερά πράγματα: Νέο διαζύγιο στον Ολυμπιακό - Παρελθόν... τίμιος επιθετικός

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags