Facebook Pixel Sportdog.gr | Η δίκη για τα στημένα - Ατάκες Πιλάβιου για Ζαγοράκη, Koύγια, Μαρινάκη - Τι κάνουν Τίγρης, Αλαφούζος
| 2020-01-30 09:40:00

Η δίκη για τα στημένα - Ατάκες Πιλάβιου για Ζαγοράκη, Koύγια, Μαρινάκη - Τι κάνουν Τίγρης, Αλαφούζος

Sportdog Team
Η δίκη για τα στημένα - Ατάκες Πιλάβιου για Ζαγοράκη, Koύγια, Μαρινάκη - Τι κάνουν Τίγρης, Αλαφούζος

"Καυτή" κατάθεση Σάββα. Τι έκανε ο Σαρρής. Όλες οι καταθέσεις.

H δίκη των στημένων στον ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, χωρίς την παρουσία των Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζο.

Όπως ειπώθηκε από την πρόεδρο, Αλαφούζος και Μελισσανίδης, μαζί με τον Τάκη Φύσσα θα καταθέσουν τη Δευτέρα 3/2.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος όρισε 6 συνεδριάσεις μέσα στο Φεβρουάριο, στις 3, 5, 7, 13, 19, 27.

Λόγω της απουσίας του ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πρώτο μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ο Σοφοκλής Πιλάβιος.Ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε μεταξύ άλλων πως συμμαχίες στο ποδόσφαιρο υπήρχαν πάντα και θα υπάρχουν.

Λίγο μετά της 12 ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Πιλάβιου και στη συνέχεια ξεκίνησε η κατάθεση του Χρήστου Σάββα, ο οποίος σχολίασε τον καταρτισμό των πινάκων διαιτητών της Σούπερ Λιγκ το καλοκαίρι του 2012.

Τελικά η δίκη διεκόπη για να συνεδριάσει ξανά την επόμενη Δευτέρα και η κατάθεση του Σάββα θα συνεχιστεί.

Όσα συνέβησαν στην δική:

Διεκόπη η συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα. Η κατάθεση Σάββα δεν ολοκληρώθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου

Η κατάθεση του Χρήστου Σάββα.

Σάββας: "Ο Μαρινάκης ήθελε να εκφράσει τα παράπονα του για τον Πιλάβιο. Σε εκείνο το γεύμα με τον Σαρρή και τον Μαρινάκη, με κάλεσε ο Σαρρής. Έχει ξαναγίνει να με καλέσει πρόεδρος σε γεύμα. Εκείνη την ώρα έδινε τηλεοπτική συνέντευξη ο Πιλάβιος και γω πήγαινα σε διπλανή αίθουσα και την παρακολουθούσα. 

Οι διαιτητές στο σύνολο τους είναι τα θύματα του ποδοσφαίρου, πάντα, και σήμερα και γενικά."

Λακαφώσης: Πείτε παραδείγματα

Σάββας: «Πίσω από κάποιο διαιτητή κάποιοι κάνουν παιχνίδι, γενικά οι παράγοντες».

Λακαφώσης: Πείτε ονόματα

Σάββας: «Δεν μπορώ να πω ονόματα»

Λακαφώσης: Φοβάστε τίποτα:

Σάββας: «Δεν φοβάμαι τίποτα. Γνωρίζω περιστατικά. Οι τακτικές που ακολουθούνται έφεραν το ποδόσφαιρο στην κατάσταση που είναι σήμερα. Παράνομες τακτικές. Οι πίνακες το 2012 έγιναν από δύο ονόματα ενώ έπρεπε να γίνουν τουλάχιστον από τρία»  

Σάββας: "Ο Βασάρας με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι δεν συμμετείχε στον καταρτισμό των πινάκων και μάλιστα, τις επόμενες ημέρες έστειλε και επιστολή. Τα παιδιά που μπήκαν στους πίνακες, δεν τα γνωρίζω. Μπήκαν έπειτα από πιέσεις των Ενώσεων, όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων ήθελαν να βάλουν διαιτητές για το πρεστιζ των Ενώσεων τους μόνο."

Λακαφώσης: Αυτή η ήπια στάση σας σήμερα που οφείλεται

Σάββας: «Δεν πήρα τίποτα πίσω από αυτά που έχω πει. Επιβεβαιώνω το περιεχόμενο των δύο καταθέσεων μου. Ο Σαρρής μου είπε ότι υπάρχει ανάγκη να βγουν οι πίνακες. Ο Βασάρας που διαφώνησε αποπέμφθηκε. Στον πίνακα τότε μπήκαν 8-9 νέοι διαιτητές. Ο Σαρρής έβαλε διαιτητές στους πίνακες για να πάρει ψήφους στις εκλογές της ΕΠΟ. Τα ίδια έχω κάνει κι εγώ»

Λακαφώσης: Εκβιάσατε κι εσείς;

Σάββας: «Με τον τρόπο μου, ναι»  

Λακαφώσης: Πείτε μου 2-3 Ενώσεις που στην εκλογή Σαρρή, κινήθηκαν έτσι

Σάββας: «Δεν θυμάμαι. Υπάρχουν δύο διαιτητές που δεν αξιολογήθηκαν επειδή οι Ενώσεις τους ήταν στην αντίπαλη πλευρά» 

Λακαφώσης: Τώρα, θεωρείτε ότι σωστά παραιτηθήκατε;

Σάββας: «Θα το έκανα και νωρίτερα».

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος τον ρωτάει για τις αλλαγές στον πίνακα εκείνο το καλοκαίρι και ο Χρήστος Σάββας απαντάει. «Η αναγκαιότητα προσθήκης διαιτητών υπήρχε αλλά εγώ πρότεινα να γίνουν μετά τις εκλογές της ΕΠΟ».Η δίκη διακόπτεται μέχρι τις 13.00 για να καταθέσει το πρώην μέλος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας που είχε κάνει τις καταγγελίες το 2012.

Σάββας: «Εγώ δεν ήμουν με τον Σαρρή, δεν μου έστελναν λεφτά στην Ένωση, να μην πω καμία βαριά έκφραση, δεν μου έβαζαν διαιτητές. Ο Σπάθας ήταν ένας πολύ καλός διαιτητής».

Η κατάθεση Πιλάβιου.

Πιλάβιος: «Όλοι θέλουν κάποιον για πρόεδρο στην ΕΠΟ. Δεν έχω κάποιο στοιχείο για συμφωνία κάποιων σε ότι αφορά διαιτητές. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε έγγραφη διαμαρτυρία για τους πίνακες του 2012. Ο Σπάθας έπρεπε να είναι στους πίνακες, πολύ καλός διαιτητής. Είχαν κάποιες αντιρρήσεις, θυμάμαι τον ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα με τον Άρη, με είχε πάρει τηλέφωνο και ο κύριος Ζαγοράκης και σε ένα παιχνίδι ΠΑΟ - ΑΕΚ που υπήρχαν αντιρρήσεις από τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Αδίκως κατηγορείται για αυτά τα δύο ματς που δεν είναι στο βούλευμα. δεν γνωρίζω αν υπήρχαν ύποπτα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ για τον Σπάθα, μετά το 2012. Μέχρι το 2012 δεν υπήρχαν. Δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπήρχε οποιαδήποτε ανάμειξη του Σπάθα σε χειραγώγηση αγώνων, μετά το 2012. Μέχρι το 2012 δεν υπήρχαν. Δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπήρχε οποιαδήποτε ανάμειξη του Σπάθα σε χειραγώγηση αγώνων...».

Αρχίζει και πάλι η διαδικασία με ερωτήσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων

Ο Εισαγγελέας ολοκλήρωσε τις ερωτήσεις του, μικρή διακοπή για να κάνουν στη συνέχεια ερωτήσεις οι δικηγόροι των κατηγορούμενων.

Για τη συνομιλία Μαρινάκη - Μώραλη: «Δεν ξέρω τι λένε για μένα, εμένα είναι φίλος μου ο Θεοδωρίδης».

Είμαι δικηγόρος από το 2000, έχω γραφείο με 4 άτομα στην Αθήνα, δεν διαπραγματεύτηκα τίποτα για να μη συνεχίσω στην ΕΠΟ. Η απάντηση μου είναι φυσικά αρνητική και κάθετα αρνητικά. Τι δύναμη είχε ο Πιλάβιος το 2012, χωρίς κανέναν από πίσω, να παω να βάλω υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Πιθανόν το 32 στη ΓΣ να διαμορφώθηκε για να εξαναγκαστώ να μην συνεχίσω στην ΕΠΟ.

Eισαγγελέας: Ήσασταν πρόεδρος της ΕΠΟ εκείνη την περίοδο και ακούω ότι δεν θυμάστε τίποτα από όλα αυτά

Πιλάβιος: Αντιδράσεις υπήρχαν. Εμπιστοσύνη υπήρχε στη διαιτησία. Αν ένας διαιτητής δεν ήταν καλός, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός ο πρόεδρος της ΚΕΔ"

Eισαγγελέας: Υπήρχαν περιπτώσεις που να είχατε δει μεροληπτικές στάσεις υπέρ διαιτητών;

Πιλάβιος: "Μεροληπτικά, να είναι ένας διαιτητής χάλια την μία αγωνιστική και να παίξει την επόμενη, όχι. Υπήρχε μια δυσκολία στην κατάρτιση των πινάκων".

Πιλάβιος: "Θυμάμαι ότι υπήρχαν κάποια τηλεφωνήματα αλλά δεν θυμάμαι αν συνεδρίασε η ΚΕΔ στις 13/8 του 2012 (σ.σ. για εκείνη τη συνεδρίαση είχαν γίνει οι καταγγελίες από τον Χρήστο Σάββα) για να βγάλει τους πίνακες. Το πρώτο μου μέλημα εμένα ήταν οι εκλογές που ακολουθούσαν.

Ο κ. Κούγιας είχε έρθει εκείνο το καλοκαίρι και μου είχε πει ότι τον αδικεί η διαιτησία και εγώ θέλω να ανέβει η Καλλονή. Λέει πολλά που δεν ισχύουν, μου έλεγε ονόματα διαιτητών "αυτό μου αρέσει, αυτό δεν μου αρέσει". Πιστεύεται ότι όλα αυτά τα χρόνια ή και πριν το 2012 δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα; Κάθε καλοκαίρι ο πρόεδρος και το ΔΣ κρίνεται στη γενική συνέλευση. 

Το 2012 είχα παρατηρήσει μια δυσαρέσκεια στο πρόσωπο μου και στη γενική συνέλευση ενώ ο οικονομικός απολογισμός είχε περάσει με 55-0 ο διοικητικός απολογισμός πέρασε με 32. Εκεί είπα "τέλος, έκλεισα". Το τι ψήφισαν, γιατί ψήφισαν δεν το ξέρω. Δεν ήθελα να μείνω άλλα τέσσερα χρόνια στην ΕΠΟ, ήθελα να παω στην ΟΥΕΦΑ. Δεν έχω κανένα λόγο να φοβάμαι.

Συμμαχίες στο ποδόσφαιρο, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Θυμάμαι μια ατάκα του συγχωρεμένου του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη που είχε πει, σε ένα ΔΣ παιδία σήμερα τι συμμαχία έχουμε; Αναφέρομαι σε συμμαχίες παραγόντων"

Επίσης έγιναν γνωστές οι επόμενες έξι συνεδριάσεις και προγραμματίστηκαν για τις 3, 5, 7, 13, 19 και 27 Φεβρουαρίου.

Πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει θα είναι ο Σοφοκλής Πιλάβιος, καθώς με την απουσία του Γιάννη Αλαφούζου βρίσκεται δεύτερος στη λίστα.

Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 09.00, με το προεδρείο να διαβάζει τα ονόματα των κατηγορούμενων και των μαρτύρων.

Χωρίς του Δημήτρη Μελισσανίδη, Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο 

Ο  διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ δεν μπορούσε να παραβρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ανέφερε μέσω του δικηγόρου του πως έλειπε στο εξωτερικό και θα επέστρεφε σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού δεν έδωσε το "παρών" και εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags