Facebook Pixel Superleague: Έρχεται Grexit! ΦΙΦΑ κι ΟΥΕΦΑ "τελειώνουν" το ελληνικό ποδόσφαιρο
| 2020-01-30 17:22:00

Έρχεται Grexit! ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ "τελειώνουν" το ελληνικό ποδόσφαιρο - "Απάντηση" στην τροπολογία!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έρχεται Grexit! ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ "τελειώνουν" το ελληνικό ποδόσφαιρο - "Απάντηση" στην τροπολογία!

Αμείλικτες οι ξένες ομοσπονδίες. Συνταρακτικές εξελίξεις...

Superleague: Το περασμένο καλοκαίρι, όταν εν μέσω… θέρους, ήρθε στο τραπέζι των αρμόδιων ποδοσφαιρικών οργάνων, η ψήφιση για αλλαγή στο καθεστώς της μετοχικής συμμετοχής φυσικών προσώπων σε περισσότερες από μια ομάδες, η παρέμβαση των επιτρόπων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ ήταν άμεση και καταλυτική, αφού σταμάτησε εν τη γεννέσει της αυτό το ψήφισμα, που στέκονταν απ’ ευθείας απέναντι στους διεθνείς νόμους περί πολυιδιοκτησίας.

Από χτες όμως, είναι νόμος του κράτους η περίφημη τροπολογία που αλλάζει το καταστατικό των ποινών σε θέματα πολυιδιοκτησίας, αφαιρώντας τον υποβιβασμό από το «μενού» των τιμωριών και αντικαθιστώντας – ανάλογα με τη βαρύτητα των αδικημάτων – τον με αφαίρεση βαθμών. Ανεξαρτήτως των λόγων που ψηφίστηκε αυτή η τροπολογία και ανεξαρτήτως του που ο καθένας στέκεται και τι υποστηρίζει ως προς το σίριαλ των τελευταίων ημερών για τις προεκτάσεις της πρόσφατης εισήγησης της ΕΕΑ αναφορικά με την εξέταση πιθανής συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, το πρόσθετο πρόβλημα από την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας πηγαίνει πλέον σε διεθνές επίπεδο.

FIFA και UEFA ενημερώθηκαν προφανώς για τη συγκεκριμένη ψήφιση της τροπολογίας, η οποία ευθέως αντιβαίνει του διεθνούς ποδοσφαιρικού δικαίου και ξεκάθαρα παραβιάζει το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο. Οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις κυβερνητικές προθέσεις και δεν θα  μπορούσε να έχει γίνει, αφού ποτέ δεν θα είχαν δώσει τη συγκατάθεση τους όχι για την ψήφιση, αλλά έστω και για την εισήγηση μιας τέτοιας τροπολογίας.

Πέραν αυτού, το αυτοδιοίκητο παραβιάζεται και από την αναδρομικότητα της ποινής, αφού ως γνωστόν δεν προβλέπεται αλλαγή καταστατικού μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Ως αποτέλεσμα, μετά πλέον και την ενημέρωση των ομοσπονδιών, για το πλέον τετελεσμένο και νόμο του κράτους από χτες, αναμένονται οι παρεμβάσεις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, οι οποίες προφανώς δεν θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, αλλά τιμωρητικό, αφού η παραβίαση του αυτοδιοίκητου, όπου και αν συμβαίνει, τιμωρείται από τις διεθνείς ομοσπονδίες με αποβολή της χώρας στην οποία προκύπτει από τους κόλπους τους. Κοινώς, (ποδοσφαιρικό) Grexit…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι θα δικαιωθεί τελικά ο ΠΑΟΚ: Η επόμενη κίνηση που τον... σώζει ακόμα κι αν υποβιβαστεί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags