Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεσηκωμός στη Βραζιλία με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ! Εκστρατεία κατά της ομοφοβίας
| 2020-02-01 00:29:00

Ξεσηκωμός στη Βραζιλία με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ! Εκστρατεία κατά της ομοφοβίας

Sportdog Team
Ξεσηκωμός στη Βραζιλία με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ! Εκστρατεία κατά της ομοφοβίας

Πως σχετίζεται ο θρυλικός άσος με αυτό το ζήτημα;

Ο απρόσμενος θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ αποτελεί κίνητρο για μια εκστρατεία κατά της ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας.

Ο Μπράιαντ φορούσε το Νο. 24 για την ομάδα μπάσκετ των Λος Άντζελες Λέικερς και ο θάνατός του σε συντριβή ελικόπτερο την Κυριακή έχει ανοίξει ξανά τη συζήτηση για έναν αριθμό φανέλας που συχνά αποφεύγεται από τους ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας λόγω των αντι-ομοφυλοφιλικών προκαταλήψεων.

Ο αριθμός 24 αντιπροσωπεύει το ελάφι σε ένα παράνομο αλλά δημοφιλές παιχνίδι αριθμών της Βραζιλίας. Το ελάφι έχει συσχετιστεί εδώ και πολύ καιρό στη Βραζιλία με την ομοφυλοφιλία και πολλές ομάδες και παίκτες προτιμούν να μην χρησιμοποιούν το Νο 24 για να αποφύγουν τα υπονοούμενα.

Τώρα, τη ομάδα Μπαία και το περιοδικό ποδοσφαίρου Corner έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για να τερματίσουν το στίγμα.

Το Corner ξεκίνησε με το hashtag # PedeA24 ή Ask for 24 με φωτογραφίες από διαφορετικές φανέλες που φέρουν τον αριθμό.

Η εκστρατεία υποστηρίχθηκε από πολλούς από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της Βραζιλίας που μοιράστηκαν τις εικόνες και το hashtag.

Η Μπαία δήλωσε ότι οι παίκτες της θα φορέσουν τη φανέλα με το Νο 24 για να στείλουν ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό και ενθάρρυνε άλλους συλλόγους να κάνουν το ίδιο.

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει ένα κανάλι για να τονίσει το χειρότερο της κοινωνίας μας, όπως ο ρατσισμός, η επιθετικότητα, η βία και η μισαλλοδοξία, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους, για τον πολιτισμό, την αγάπη, την ευαισθησία και τη βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων", δήλωσε ο πρόεδρος της Μπαία, Γκιλιέρμε Μπελιντάνι.

«Πιστεύουμε ότι οι σύλλογοι πρέπει να επιλέξουν αν θα είναι κανάλια αγάπης ή μίσους. Επιλέγουμε την αγάπη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags