Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες-φωτιά για Καφού! Νεύρα, κάρτες, ντου σε διαιτητές! "Γι’ αυτό τον έδωσαν στον Ολυμπιακό"
| 2020-02-01 15:15:00

Ατάκες-φωτιά για Καφού! Νεύρα, κάρτες, ντου σε διαιτητές! "Γι’ αυτό τον έδωσαν στον Ολυμπιακό"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες-φωτιά για Καφού! Νεύρα, κάρτες, ντου σε διαιτητές! "Γι’ αυτό τον έδωσαν στον Ολυμπιακό"

"Αμυντικάρα και... Βραζιλιάνος μπροστά". Αποκαλύψεις στο sportdog.

Ολυμπιακός: Ο Βραζιλιάνος Καφού είναι ο παίκτης που απέκτησε ο Ολυμπιακός προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή. Οι Πειραιώτες συμφώνησαν χθες με τη Λέγκια Βαρσοβίας και ο 26χρονος χαφ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών.

Εκτός από την πολωνική ομάδα ο Καφού έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Μπενφίκα, Γκιμαράες, Λοριάν και Μετς. Συνολικά στην καριέρα του έχει σημειώσει 190 συμμετοχές στις ομάδες που αγωνίστηκε, 16 γκολ και 14 ασίστ.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή εμπειρία, ο Βραζιλιάνος έχει αγωνιστεί μόνο σε προκριματικά του Europa League.

"Είναι πολύ καλός μέσος. Είναι αμυντικογενής, αλλά έχει καλά χαρακτηριστικά στην επίθεση όπως όλοι σχεδόν οι Βραζιλιάνοι", αναφέρουν πηγές από την Πολωνία, οι οποίες υπογραμμίζουν ένα ιδιαίτερο στοιχείο του χαρακτήρα του.

"Είναι πολύ νευρικός στο γήπεδο. Μπορεί να πάρει εύκολα κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί γιατί μιλά επιθετικά στους διαιτητές", αναφέρουν.

Ο Καφού έχει δεχτεί στην καριέρα του 28 κίτρινες κάρτες. Έχει αποβληθεί μία φορά με δεύτερη κίτρινη και μία φορά με απευθείας κόκκινη.

Το θετικό είναι ότι εξωγηπεδικά δεν έχει δώσει αφορμές. "Η προσωπική του ζωή δεν συνοδεύεται από σκάνδαλα", αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Το συμβόλαιο του Καφού με τη Λέγκια έληγε το καλοκαίρι. Τι συνέβη και η πολωνική ομάδα τον παραχωρεί στον Ολυμπιακό έξι μήνες πριν τη λήξη του;

Η Λέγκια δεν κατάφερε φέτος να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Ποντάρε πολύ στη συμμετοχή της στην Ευρώπη και υπολόγισε το μπάτζετ της στα έσοδα που θα λάμβανε αν περνούσε. Περίμενε χρήματα από εκεί δηλαδή.

"Σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου η Λέγκια πούλησε τον καλύτερο τερματοφύλακα της πολωνικής λίγκας, τον Ράντοσλαβ Μαγιέτσκι στη Μονακό, αλλά και τον καλύτερο επιθετικό, Γιάροσλαβ Νιεζγκόντα στην αμερικανική Πόρτλαντ", αναφέρουν πηγές από την Πολωνία και καταλήγουν:

"Πριν από 3-5 χρόνια τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Θα ήταν απίστευτο η Λέγκια να πουλήσει τους καλύτερους παίκτες της. Οι συνθήκες όμως αλλάζουν. Παραμένει πάντως η πλουσιότερη ομάδα του πολωνικού πρωταθλήματος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη 11άδα Μαρτίνς μετά τις υπογραφές Χασάν, Καφού και Μορ - Αντι-Ποντένσε ο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags