Facebook Pixel Sportdog.gr | O Ζορζ Γουεά χρειάζεται ένα γκολ στο 90'
| 2020-02-01 20:34:00

O Ζορζ Γουεά χρειάζεται ένα γκολ στο 90'

Sportdog Team
O Ζορζ Γουεά χρειάζεται ένα γκολ στο 90'

Δύο χρόνια μετά ο Γουεά έχει καταφέρει πολύ λίγα και έχει διαπιστώσει ότι το να κερδίσεις μια Χρυσή Μπάλα στο ποδόσφαιρο είναι τελικά πιο εύκολο από το να αλλάξεις μια χώρα.

Από τη στιγμή που έβαλε τέλος στην τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα του, ο Ζορζ Γουεά είχε ένα όνειρο. Ήθελε να ηγηθεί της πατρίδας του, της Λιβερίας και ήταν σίγουρος ότι μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες στην πολύπαθη αφρικανική χώρα.

To 2005 διεκδίκησε για πρώτη φορά την προεδρία αλλά ηττήθηκε από την Έλεν Σίρλιφ Τζόνσον. Έξι χρόνια μετά κατέβηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος αλλά και πάλι το κόμμα του έχασε από τη σιδηρά κυρία της Λιβερίας. Δεν το έβαλε όμως κάτω και το 2017, με την Τζόνσον να έχει πλέον αποσυρθεί, επικράτησε του Τζόζεφ Μποακάι.

Στις 22 Ιανουαρίου 2018 ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του και υποσχέθηκε ότι η μοναδική του αποστολή θα ήταν να μεταμορφώσει προς το καλύτερο τις ζωές των πολιτών της Λιβερίας. Δύο χρόνια μετά ο Γουεά έχει καταφέρει πολύ λίγα και έχει διαπιστώσει ότι το να κερδίσεις μια Χρυσή Μπάλα στο ποδόσφαιρο είναι τελικά πιο εύκολο από το να αλλάξεις μια χώρα.

Ο 53χρονος σήμερα Γουεά βλέπει να χάνει το έρεισμα που είχε στο τεράστιο κομμάτι του λαού που ζει στα όρια της φτώχιας.

Ο κόσμος ένιωθε ότι ο γεννημένος στις φαβέλες της Μονρόβια, Γουέα, μπορούσε να τον καταλάβει αλλά πλέον τον καλεί να ακούσει και πάλι τη φωνή του. Διαβάστε τη συνέχεια στο janus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags