Facebook Pixel Άρης - ΠΑΟΚ: Η συνέντευξη που θα διαβάστε μόνο στο sportdog!
| 2020-02-02 14:25:00

"Οβίδες" Αρειανού για ΠΑΟΚ: "Ανήκει στο ΠΟΚ - Κάνουν μπούλινγκ - Υπάρχει εισαγγελέας;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Οβίδες" Αρειανού για ΠΑΟΚ: "Ανήκει στο ΠΟΚ - Κάνουν μπούλινγκ - Υπάρχει εισαγγελέας;"

Οργή "κίτρινου" στο sportdog και... σεισμός στη Θεσσαλονίκη!

Άρης - ΠΑΟΚ: Η ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, η οποία αλλάζει τον νόμο για την πολυϊδιοκτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο οποίος καταργεί την ποινή του υποβιβασμού για ΠΑΟΚ-Ξάνθη και τιμωρεί τις δύο ομάδες με ποινή αφαίρεσης βαθμών, οδήγησε σε αντίδραση την κοινωνία του Άρη. Ήδη η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη, στην οποία σχολίασε την εξέλιξη υποστηρίζοντας ότι «καταργείται κάθε έννοια δικαίου» και επιτέθηκε στον ΠΑΟΚ κάνοντας λόγο για πρακτικές που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Εικόνα για το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο του Άρη δίνει στο sportdog, ο διευθυντής του «Yellow Radio» και αρθρογράφος του «PressΑris.gr», Γιώργος Τότσικας. Ο συνάδελφος υποστηρίζει ότι οι οπαδοί των Κίτρινων θεωρούν τον ΠΑΟΚ ως κρατικοδίαιτη ομάδα, σχολιάζει το αποτέλεσμα της τροπολογίας και κάνει λόγο για παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Μάκη Γκαγκάτση περί διχασμού.

Ποιο είναι το κλίμα στην οικογένεια του Άρη μετά την ψήφιση της περίφημης τροπολογίας;

«Υπάρχει γενικά δυσαρέσκεια στον κόσμο του Άρη. Η οικογένεια του Άρη έχει την αίσθηση ότι εδώ και πολλές δεκαετίες, ο ΠΑΟΚ αποτελεί την πλέον κρατικοδίαιτη ομάδα. Αυτό αποδεικνύεται από τη φαστ τρακ παρέμβαση της κυβέρνησης. Ο κόσμος του Άρη και πιστεύω όχι άδικα, θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία προέκταση του ΠΟΚ. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, στις τάξεις της οικογένειας του Άρη, λέγεται ότι έχει γίνει ΠΟΚ. Θεωρούν ότι είναι ένα παρακλάδι του, από την εποχή Νταϊφά, δηλαδή από το 1979 που ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θεωρούν ότι είναι μία συνεργαζόμενη ομάδα άσχετα με το τι λέει τώρα ο ΠΑΟΚ. Αυτή η αίσθηση υπάρχει στην οικογένεια του Άρη».

Πού αποδίδετε το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι ευνοούμενος;

«Υπάρχουν παραδείγματα. Η υπόθεση Μπλιώνα που σκοτώθηκε από μία φωτοβολίδα στη Λάρισα. Τα παγωμένα χρέη επί εποχής Ζαγοράκη. Το άνοιγμα των Τραπεζών, Κυριακή βράδυ, με την υπόθεση της Ευρώπης. Ο τρόπος που εισέβαλλε και μπήκε στα πράγματα ο Σαββίδης. Τα διαρκείας του Τσοχατζόπουλου και οι κρατικές διαφημίσεις που έπαιρνε όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος του Άρη θεωρεί, ότι υπάρχουν πολύ κρίκοι στην αλυσίδα της σχέσης κράτους και ΠΑΟΚ. Μάλιστα πολλοί επικαλούνται δηλώσεις του Ανδρέα Φούρα, του παλιού Υπουργού Αθλητισμού επί ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επί θητείας του είχε καταγγείλει, ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πλέον ευνοημένη ομάδα του Δημοσίου (10-11-1998). Το κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα».

Ποια άποψη έχετε σχηματίσει για το θέμα της τροπολογίας;

«Εν προκειμένω, η δική μου άποψη και της οικογένειας του Άρη, είναι ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη απόφαση από μία επιτροπή επαγγελματικού Αθλητισμού που είχε ρίξει τον Ηρακλή. Είχε ρίξει άλλες ομάδες. Υπάρχει ένα δεσμευτικό πόρισμα. Εγώ ρώτησα πολλούς νομικούς και μέλη της ΕΕΑ. Όλοι λένε ότι ήταν μία ξεκάθαρη απόφαση. Υπάρχουν οι νόμοι και οι θεσμοί του ποδοσφαίρου. Υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει εκεί να πάει η ουσία. Ξαφνικά βλέπουμε ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, με ένα γενικότερο μπούλινγκ που γίνεται. Η εξαφάνιση της ποινής μετατρέπεται σε αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ. Απειλούνται με μηνύσεις μέλη της επιτροπής γι' αυτά που λένε δημόσια. Υπάρχει μπούλινγκ μέχρι και για μία ανάρτηση που έγραψε ο συνάδελφος, Γιάννης Σαντοριναίος στο Facebook. Γίνονται φοβερά πράγματα, για να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα. Είναι μάγοι στην προπαγάνδα, για να αλλαχθεί αυτή η απόφαση».

Περαιτέρω αντιδράσεις από πλευράς Άρη θα υπάρξουν;

«Ο Άρης έχει βγάλει μία ανακοίνωση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σκληρές ανακοινώσεις των συνδέσμων, την ώρα που γίνονται πολύ περίεργα πράγματα στη Θεσσαλονίκη».

Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

«Δεν είδαμε καμία ευαισθησία από τον Δήμαρχο της πόλης (σ.σ. Ζέρβας) και τους βουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς άρχοντες, όταν έγινε η φονική ενέδρα στον Βούλγαρο οπαδό, ο οποίος μέρα μεσημέρι πήγε να πιει έναν καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι μία κραυγαλέα αντίθεση. Δεν είδαμε να υπάρχει η ίδια θέρμη με ένα γεγονός, στο οποίο είχαμε την απώλεια ενός ανθρώπου. Πρόκειται για ένα γεγονός που αποδυναμώνει τα πραγματικά κίνητρα των πολιτικών φορέων. Την ίδια αίσθηση έχουν Ηρακληδείς και οπαδοί του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Είναι αδιανόητο επίσης να απειλούν για διχασμό δια στόματος Μάκη Γκαγκάτση και να καπηλεύονται τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τον ποντιακό ελληνισμό, ότι είναι μόνο ΠΑΟΚ. Και ρωτάμε, υπάρχει εισαγγελέας για όσα δήλωσε δημόσια ο Γκαγκάτσης περί διχασμού και διαχωρισμού των Ελλήνων; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μάχη" Σαββίδη - Μαρινάκη για πρόσωπο που δεν φαντάζεστε - Θα πέσει πολύ χρήμα (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags