Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα είπε όλα ο Διούδης: "Αυτό άλλαξε στον Παναθηναϊκό και έρχονται οι νίκες - Πήγαμε να γκρεμίσουμε ότι..."
| 2020-02-03 13:54:00

Τα είπε όλα ο Διούδης: "Αυτό άλλαξε στον Παναθηναϊκό και έρχονται οι νίκες - Πήγαμε να γκρεμίσουμε ότι..."

Sportdog Team
Τα είπε όλα ο Διούδης: "Αυτό άλλαξε στον Παναθηναϊκό και έρχονται οι νίκες - Πήγαμε να γκρεμίσουμε ότι..."

Συνέντευξη-χείμαρρος από τον Έλληνα πορτιέρε.

Σε ακόμη ένα εφετινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο Σωκράτης Διούδης, ήταν καταλυτικός και καθοριστικός για το «τριφύλλι».

Όχι τόσο στην εκκίνηση του κυριακάτικου (2/2) αγώνα με τον ΠΑΟΚ -όπου είχε και λίγο την τύχη με το μέρος του στο πλασέ του Σβιντέρσκι στο 10’- όσο στο τελευταίο 20λεπτο, όταν ο δικέφαλος του Βορρά, παίζοντας τα ρέστα του επιθετικά, πολλαπλασίασε την πίεσή του κι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μίσιτς (84’) και Λημνιό (90’+2’), για να ξαναμπεί στο ματς.

Εκεί «μίλησε» η ποιότητα, η συγκέντρωση και τα αντανακλαστικά του Διούδη, του πιο βελτιωμένου Έλληνα γκολκίπερ της τελευταίας διετίας, που «μετράει» ήδη πέντε σερί αγώνες πρωταθλήματος με «μηδέν» παθητικό, όντας από τους ακρογωνιαίους λίθους του μεγάλου... come back των «πράσινων» στην ελληνική Super League, τον τελευταίο μήνα.

Μία εβδομάδα που ξεκίνησε και έκλεισε εξαιρετικά για τον Σαλονικιό γκολκίπερ, ο οποίος μετά την επέκταση της συνεργασίας του με το «τριφύλλι» ως το 2023, πήρε και δεύτερο... δώρο για τα σημερινά 27α γενέθλιά του με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ (2-0). Την ημέρα που ο Παναθηναϊκός, έχει τα δικά του «γενέθλια», συμπληρώνοντας 112 χρόνια από την ίδρυσή του. Τίποτα δεν είναι... τυχαίο σ’ αυτή τη ζωή εντέλει...

Το σίγουρο είναι πως με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Διούδης από τις αρχές του 2020, έχει ξαναμπεί στο μπλοκάκι των επόμενων κλήσεων του Τζον Φαν’τ Σιπ στην εθνική ομάδα. Λογική εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στα 11 από τα 22 παιχνίδια του πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του πιο φορμαρισμένου γκολκίπερ της Λίγκας.

Ο τελευταίος που τον «νίκησε», ήταν ο Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 5ης Ιανουαρίου (στο 74ο λεπτό). Έκτοτε ουδείς... Και μολονότι το απόλυτο ρεκόρ του Τάκη Οικονομόπουλου (1.088 λεπτά) μοιάζει ακόμη μακρινό (466’ έχει σήμερα ο Διούδης), με την εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο 27χρονος πορτιέρε, τίποτα δεν αποκλείεται.

Ο ίδιος πάντως, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσπέρασε με... μαεστρία κάθε κουβέντα για ρεκόρ κι επικεντρώθηκε σε έναν και μόνο στόχο. «Να πετύχω κάτι "μεγάλο" με τον Παναθηναϊκό...».

 -Πήρατε μία πολύ σπουδαία νίκη, ίσως τη σημαντικότερη εφετινή, μέχρι την... επόμενη, όπως έλεγε κάποτε κι ο Νίκος Γκάλης. Αυτό όμως που μοιάζει ακόμη πιο σημαντικό είναι πως η εμφάνισή σας στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ήταν σαν μία «επιβεβαίωση» ότι ανεβήκατε επίπεδο ως ομάδα.

«Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε τεράστια προσπάθεια. Όσοι είμαστε στα αποδυτήρια, ζούμε την καθημερινότητα της ομάδας και το ξέρουμε... Το λέγαμε και συνεχίζουμε να το λέμε ακόμη και τώρα, πως όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται από την αρχή της σεζόν. Δεν ξεκίνησε τώρα...
 Ήμασταν όμως και πολύ άτυχοι στο ξεκίνημα της χρονιάς και κινδυνεύαμε να γκρεμίσουμε κάτι πολύ σπουδαίο που χτιζόταν με υπομονή και κόπο. Είδαμε όμως, πως από τη στιγμή που άρχισαν να έρχονται σιγά-σιγά τα αποτελέσματα, ανέβηκε και η ψυχολογία μας μέσα στο γήπεδο. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και σε εξαιρετικό μομέντουμ σαν ομάδα. Παίζουμε καλά, παίρνουμε τα παιχνίδια, έχουμε ψυχολογία... Αυτή η νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, εκτός από την αξία και τη σημασία της για όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογική ώθηση για τα ντέρμπι που ακολουθούν. Κι αυτό για μένα είναι και το πιο σημαντικό...».

 -Τι έχει αλλάξει από τις αρχές του 2020; Είναι μόνο η ψυχολογία, ότι πήρατε δηλαδή τις νίκες που σας έλειπαν; Διότι πλέον μπαίνετε μέσα στο γήπεδο σαν «αφεντικά»

«Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Δεν το κάνουν πολλές ομάδες στην Ελλάδα αυτό. Προσπαθούμε να έχουμε την κατοχή και να ελέγχουμε εμείς το παιχνίδι. Στο ξεκίνημα της χρονιάς αυτό δεν μας έβγαινε. Κάναμε ορισμένα επιπόλαια λάθη τα οποία προσπαθήσαμε να ελαττώσουμε το τελευταίο διάστημα. Οι νίκες έρχονται πλέον γιατί βρήκαμε τη σταθερότητα που μας έλειπε και -κυρίως- γιατί δεν αλλάξαμε το σχεδιασμό και τη σκέψη μας, στην περίοδο που δεν παίζαμε καλά. Κι από τη στιγμή που ήρθαν και τα αποτελέσματα, άλλαξε όλη η διάθεση και η ψυχολογία μας, στοιχεία που όπως όλοι ξέρουμε είναι πολύ σημαντικά στο ποδόσφαιρο. Όταν έχεις ψυχολογία παίζεις με άλλον "αέρα"».

 -Έφτασες τα πέντε συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος με «λευκό» παθητικό στην εστία. Αρχίζεις να κυνηγάς ρεκόρ σιγά-σιγά...

 «Μη μου το... ματιάζεις (σ.σ. γελάει)».

 -Σε καμία περίπτωση... Αλλά είναι κι αυτό ένα δείγμα ότι δουλεύει καλά όλο το πράγμα. Όλη η ομάδα, όχι μόνο εσύ, έχει εξαιρετική εικόνα στο αμυντικό κομμάτι και πλέον τα μετόπισθεν μοιάζει «μπετόν αρμέ».

 «Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Δεν με απασχολούν τα ρεκόρ. Ούτε εμένα, ούτε τα άλλα παιδιά στην ομάδα. Το σημαντικό είναι να κρατάμε το "μηδέν" πίσω, γιατί από την άμυνα έρχονται οι νίκες. Αν το πετυχαίνεις, στις ευκαιρίες που θα κάνεις μπροστά σαν ομάδα, θα βρεις τα γκολ που ψάχνεις και θα πάρεις τους βαθμούς. Ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό όλοι μας...».

 -Και την Τετάρτη (5/2) ξανά με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Άλλο ματς εντελώς...

«Συμφωνώ... Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό που δώσαμε στο ΟΑΚΑ ή το ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα. Θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε αυτά τα 24ωρα και σωματικά και πνευματικά και να πάμε για μία "μάχη", όπου θα πρέπει να τα δώσουμε όλα...».

Τα μεγάλα παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πάντως, θα τα... φας με το κουτάλι και τα επόμενα χρόνια, από τη στιγμή που επέκτεινες την περασμένη Παρασκευή (31/1) και το συμβόλαιό σου έως το 2023.

 «Είναι κάτι που το θέλαμε πολύ και οι δύο πλευρές από τις πρώτες συζητήσεις. Όλος ο σύλλογος μου έδειξε ότι με υπολογίζει πάρα πολύ και πως είμαι σημαντικός για την ομάδα κι αυτό -πέρα από το οικονομικό- ήταν και το πιο σημαντικό κίνητρο για να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ, είναι το "σπίτι" μου και είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω στον Παναθηναϊκό και τα επόμενα χρόνια. Και θέλω να πετύχουμε κάτι "μεγάλο". Το ελπίζω...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags