Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Με αυτούς ο Αλαφούζος κάνει την υπέρβαση και "γκρεμίζει" το ΟΑΚΑ
| 2020-02-03 15:52:00

Με αυτούς ο Αλαφούζος κάνει την υπέρβαση - Πολλά λεφτά για μπακ-ρουκέτες - Θα "πέσει" το ΟΑΚΑ!

του Νίκου Στεργίου
Με αυτούς ο Αλαφούζος κάνει την υπέρβαση - Πολλά λεφτά για μπακ-ρουκέτες - Θα "πέσει" το ΟΑΚΑ!

Κάνουν τη διαφορά. Δεν υπάρχουν στην αγορά. Όλα για όλα... 

Παναθηναϊκός: Στο πλαίσιο της αναγέννησης του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα, με τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα (χωρίς καν να δεχθεί γκολ), επίδοση που ισοφαρίζει την καλύτερή του με τον Δώνη στον πάγκο, στο ξεκίνημα της περασμένης περιόδου, δεν είναι δυνατόν να μην καταγραφούν δύο δεδομένα: η κατακόρυφη άνοδος της απόδοσης και της συμβολής στη συνολική εικόνα των δύο ακραίων μπακ του "τριφυλλιού", του Εμάνουελ Ινσούα και του Ματίας Γιόχανσον.

Ποδοσφαιριστές που τόσο ως προσωπικότητες, αλλά και ως ρόλοι στην επιθετική (και όχι μόνο) ανάπτυξη των "πρασίνων" είναι κομβικοί. Κοινός τόπος αμφότερων, πέραν της πασιφανούς βελτίωσης τους εδώ και δύο μήνες (τουλάχιστον); Το γεγονός ότι και οι δύο μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα αν ο Παναθηναϊκός, σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται να αλλάξει επίπεδο και να εδραιωθεί σιγά σιγά σε ομάδα που πρωταγωνιστεί και όχι αρκείται σε μια θέση στην εξάδα, έχει την πολυτέλεια να χάσει δύο από τα βασικά του αγωνιστικά γρανάζια και να βγει στην αγορά το καλοκαίρι αναζητώντας διαδόχους τους.

Προφανώς, οι διαπραγματεύσεις με τον Ινσούα δεν έχουν πάει καλά, αφού ο Αργεντινός, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει να γίνει ο πλέον ακριβοπληρωμένος του ρόστερ των "πράσινων". Από την άλλη, ο Γιόχανσον, έχοντας και αυτός ένα συμβόλαιο που ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ, αξιώνει +400.000 για να ανανεώσει, γι' αυτό και άλλωστε οι συζητήσεις μαζί του έχουν "παγώσει" ουσιαστικά εδώ και μήνες.

Κουμάντο στην τσέπη και στην αξιολόγηση των αγωνιστικών προτεραιοτήτων μιας ομάδας, πόσο μάλλον σε συνδυασμό με τα οικονομικά "μπορώ" του συλλόγου, κανείς έξω από τον χορό δεν μπορεί να κάνει. Εφόσον όμως οι πρόσφατες κινήσεις στο κομμάτι τόσο των ανανεώσεων συμβολαίων βασικών ποδοσφαιριστών, αλλά και στο μεταγραφικό επίπεδο, δείχνουν μια διάθεση να αυξηθεί το μπάτζετ, δεν θα ήταν λογικό αν όχι να ικανοποιηθούν οι δύο ακραίοι του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον να γίνει προσπάθεια, έστω και υπερβατική, προκειμένου να παραμείνουν στο ρόστερ;

Δηλαδή, αυτήν τη στιγμή στην αγορά, πόσοι ελεύθεροι αριστεροί και δεξιοί μπακ κυκλοφορούν με τα χαρακτηριστικά, την προσφορά (και την προσαρμοστικότητα πλέον) των Ινσούα και Γιόχανσον, που θα κοστίσουν, μαζί, στον Παναθηναϊκό λιγότερα από 850-900.000 ευρώ που εκτιμάται πως φτάνουν για να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους ο Σουηδός και ο Αργεντινός;

Προφανώς και είναι δύσκολο, δεδομένα δαπανηρό, αλλά ο τρόπος που παίζουν οι δυο τους, επιβάλλει, τουλάχιστον, μια υπέρβαση. Και αν πειστούν Ινσούα και Γιόχανσον, πείστηκαν. Τουλάχιστον κανείς δεν θα μπορεί να "κατηγορήσει" τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως δεν το προσπάθησαν.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags