Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Νέα "μπαμ" Αλαφούζου - Υπογράφουν δύο Έλληνες - "Χάμερ" και... πολυεργαλείο
| 2020-02-03 22:22:00

Νέα "μπαμ" Αλαφούζου - Υπογράφουν δύο Έλληνες - "Χάμερ" και... πολυεργαλείο - Στις κλήσεις Σχιπ!

του Νίκου Στεργίου
Νέα "μπαμ" Αλαφούζου - Υπογράφουν δύο Έλληνες - "Χάμερ" και... πολυεργαλείο - Στις κλήσεις Σχιπ!

Αλλάζουν τελείως τον ΠΑΟ. Τρέχει ο Ρόκα. Απογείωση με Εθνική.

Παναθηναϊκός: Καλοί οι νεοαποκτηθέντες, σταθερές αξίες οι… σταθεροί Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, «βράχος» ο Σένκεβελντ, κομβικός με τις επεμβάσεις του ο Διούδης, καταλύτες οι ακραίοι, Ινσούα και Γιόχανσον. Αναντίρρητα όμως, οι πλέον υποτιμημένοι του ρόστερ του Παναθηναϊκού, δεδομένα οι λιγότερο προβεβλημένοι και πιθανώς αυτοί που κατά καιρούς έχουν ακούσει και τα περισσότερα, είναι οι Πούγγουρας και Χρήστος Δώνης.

Και όμως, στην πρόοδο και στη βελτίωση τους αντανακλάται πιθανώς όλη βελτίωη του Παναθηναϊκού και η δουλειά που γίνεται. Από πέμπτος στην ιεραρχία στόπερ των «πράσινων», ο Πούγγουρας έχει εξελιχτεί σε αναντικατάστατο συνθέτοντας με τον Σένκεβελντ, αν όχι το καλύτερο συνολικά, σίγουρα το πλέον αποτελεσματικό δίδυμο κεντρικών αμυντικών στο 2020.

Από την άλλη, ο Χρήστος Δώνης μπορεί λόγω επιθέτου συνειρμικά τις περισσότερες φορές να αποτέλεσε τον εύκολο στόχο, αλλά ίσως μιλάμε για τον σταθερότερο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού από την καλοκαιρινή προετοιμασία ως και τώρα. Μπορεί να μην είναι – και το γνωρίζει και ο ίδιος – ο πολυσύνθετος μέσος, με το σούπερ ταλέντο, αλλά δίνει στο γήπεδο ό,τι έχει και δεν έχει, καλύπτοντας ρόλους, θέσεις που άλλος, στο ρόστερ των «πράσινων» δεν μπορεί.

Το συμβόλαιο του Δώνη ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και είναι ο μόνος με τον οποίο δεν έχουν γίνει συζητήσεις. Πλέον όμως, ο κύβος ερρίφθη και οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα. Το συμβόλαιο του Πούγγουρα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ’21, με τον 25χρoνο στόπερ να είναι ο πλέον χαμηλόμισθος των θεωρούμενων βασικών (και όχι μόνο…) του Παναθηναϊκού. Πρόθεση του Τσάβι Ρόκα, αυτό, να αλλάξει άμεσα. Και αυτός, όταν ξεπεραστούν οι εκκρεμότητες με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο, θα πάρει σειρά για να ανανεώσει.

Και υπάρχουν και για τους δύο πρόσθετοι, πέραν των αγωνιστικών, λόγοι για να κλείσουν έγκαιρα τα θέματα των ανανεώσεων τους (όπως αποτελεί άλλωστε και πρόθεση των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού) αφού η πρόοδος, η βελτίωση και η απόδοση τους, δεν έχει περάσει απαρατήρητη ούτε από τους υπεύθυνους της Εθνικής ομάδας, τόσο που θεωρείται δεδομένη η παρουσία τους σε κάποιες από τις κλήσεις του Τζον φαν’τ Σχιπ για τα επόμενα φιλικά παιχνίδια της γαλανόλευκης.

Και ως διεθνείς, εύλογα, αυξάνουν και το κασέ, αλλά και προσελκύουν ευκολότερα και μνηστήρες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πληροφορία-βόμβα στον Παναθηναϊκό - Χάνει τον παικταρά - Φεύγει ακόμα και τώρα με μεταγραφή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags